Author |
Message |
Cain
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/07/2006 15:06:34
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Cain
Junior member
IP:
|
A nascut femela, dupa un travaliu care mi-a pus la incercare rabdarea. A durat vreo 5 ore  . Am separat puiutii in alt vas, cu apa din acvariul mare combinata cu apa pusa la declorinat. Vasul are ceva pietre maricele, ceva fire de plante, si aer. Dar am vazut aseara gris pe puiuti ... la cat de mici sint, nu stiu ce dumnezeu sa le pun in apa; am pus putina sare grunjoasa, neiodata, dar mi-e teama sa cresc temperatura, sau sa le pun solutii.. sint mici si sensibili. Totusi trebuie sa fac ceva. Care varianta o adopt ? Sare si temperatura, sau ceva chimic ?
Puii au deja 2-3 saptamani.
Multumesc.
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/07/2006 09:12:49
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
Cain wrote:A nascut femela, dupa un travaliu care mi-a pus la incercare rabdarea. A durat vreo 5 ore  . Am separat puiutii in alt vas, cu apa din acvariul mare combinata cu apa pusa la declorinat. Vasul are ceva pietre maricele, ceva fire de plante, si aer. Dar am vazut aseara gris pe puiuti ... la cat de mici sint, nu stiu ce dumnezeu sa le pun in apa; am pus putina sare grunjoasa, neiodata, dar mi-e teama sa cresc temperatura, sau sa le pun solutii.. sint mici si sensibili. Totusi trebuie sa fac ceva. Care varianta o adopt ? Sare si temperatura, sau ceva chimic ?
Puii au deja 2-3 saptamani.
Multumesc.
Esti sigur ca au gris? Femela cum se prezinta? Temperatura era aceeasi in ambele vase?
Poti sa pui o lingurita de sare - nu le face rau. Acum vine intrebarea - ce temperatura ai acum in bazin?
PS Foloseste 1-2 picaturi albastru de metil.
|
|
 |
Cain
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/07/2006 16:36:24
|
Cain
Junior member
IP:
|
1. In bazinul mare - 25 litri: un varf de lingurita de sare (stiu, suna ca o reteta de mancare  ), aprox 10 picaturi albastru de metil. Asta cand l-am pus la ciclat, acum vreo 2 ani. De atunci am mai schimbat apa, ochiometric am mai pus putina sare, sau albastru de metil. In acvariul mare nu am gris.
2. In bazinul mic - 4 litri: apa din bazinul mare combinata cu apa declorinata.
3. temperatura la ambele: 26 grade.
O sa pun o picatura albastru de metil la pui.
|
|
 |
Cain
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/07/2006 16:46:46
|
Cain
Junior member
IP:
|
Edit: multumesc
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/07/2006 19:48:49
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
Cain wrote:1. In bazinul mare - 25 litri: un varf de lingurita de sare (stiu, suna ca o reteta de mancare  ), aprox 10 picaturi albastru de metil. Asta cand l-am pus la ciclat, acum vreo 2 ani. De atunci am mai schimbat apa, ochiometric am mai pus putina sare, sau albastru de metil. In acvariul mare nu am gris..
De ce ai pus toate astea gramada? Albastrul de metil o fi el dezinfectant foarte bun, dar se foloseste in primul rind ca tratament.
Cain wrote:3. temperatura la ambele: 26 grade...
 Atunci nu e gris, ca nu are de unde sa apara, cu condititia sa nu fi cumparat un pestisor nou si sa nu-l fi tinut in carantina.
Cain wrote:O sa pun o picatura albastru de metil la pui.
Bafta! :-)
|
|
 |
Cain
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/07/2006 20:07:31
|
Cain
Junior member
IP:
|
Dolly wrote:
De ce ai pus toate astea gramada? Albastrul de metil o fi el dezinfectant foarte bun, dar se foloseste in primul rind ca tratament.
Pentru ca nu eram sigur de plante.. au stat o vreme de in alt acvariu, fara pesti; ori daca nu a raposat nimeni pe acolo, nu aveam de unde sa stiu ca e curat-curatel. Si m-am gandit ca nu strica sa fiu prevazator. Oricum, la cate ape s-au schimbat acolo, nu cred ca a mai ramas vreo urma de substanta in cateva luni
Am pus zeama aia albastra la pui; in prealabil am diluat-o in putina apa de acvariu, si apoi am turnat-o. Cam cand sa incep sa fac schimburi de apa la ei ?
|
|
 |
Cain
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/07/2006 18:09:24
|
Cain
Junior member
IP:
|
Acum par ok.. desi vreo 2-3 au dat coltul. Cred ca aia 'patati' ..
|
|
 |
|