[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
The Forgotten Sands  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Asa ziceam si eu. In trecut n-au rezistat anubiasii, daramite un pic de bba.
Mai mult ca sigur in filtru exista spori de alge, deci de aparut in bazin, 100%

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:
dan.pavelescu wrote:
Aici am nevoie de niste pareri - ce lampa? As dori una care nu implica vanzarea unui rinichi.

Nu mai conteaza, am gasit ceva pe aliexpress smilie

A sosit lampa. Desi pe Aliexpress nu se specifica nicaieri asta, e marca Hygger, deci nu e chiar chinezaria-chinezariilor. M-am jucat nitel cu ea "pe uscat" si pare a fi ce trebuie

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Danila
Senior member
[Avatar]

IP:

Marca Hygger, e considerata de multi ca cea mai buna(alaturi de Nicrew) ,la categoria buget redus-oricum daca e vorba ciclide lampa zic eu ca e mai putin importanta,mai complicat e cu filtrarea.Succes !
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Nu-mi fac griji de filtrare, am un Eheim 1200XL.
Intre timp, am construit (in capul meu) sistemul de auto schimbare apa. Sper si presupun ca o sa functioneze.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Dupa o zi lunga si obositoare, cam asta a iesit:

image

Daca nu era Opincaru, beleam kuku. A ranit saracul om la bba ca un erou
Plantele au avut grav de suferit din cauza balariilor care au inghesuit tot, bba a prosperat linistit.
Macar am reusit sa repar instalatia de co2 si sa curat filtru (am scos un vagon de kkt).

Cam asta a fost cu acvariul de la cabinet.

Poze de alaltaieri, lumina nici nu mai patrunde:

image image image

In partea dreapta s-a format pe geam o mocheta frumoasa de cyano:

image

Iar BBA e mare, gras si frumos. Si peste tot.

image image image

Sa revina africanii zic.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
alinutz80
Aquamaster
[Avatar]

IP:

E bine ca ai facut curat! Lasa ca nu i rau....

In afara de acea cyanobacteria nu vad mari probleme, BBAul se rezolva el....e de al casei si la mine

Acvariu 450L Altum Rio Orinoco: https://www.youtube.com/watch?v=nEVND9qmtv4&t=26s

Acvariu 100L: https://www.youtube.com/watch?v=t3GrkX1Erms

Acvariu 54L, Creveti crystal red: https://www.youtube.com/watch?v=TymTMhB75ms
Acvariu 54L, Creveti Blue dream: https://www.youtube.com/watch?v=G2XfmX2GJVo
Acvariu 54L, Land of trees: https://www.youtube.com/watch?v=6dfXKjSEi74

https://www.flickr.com/photos/190306661@N08/albums
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pai ala nu e bba, e monstru de bba, cred ca e o specie dezvoltata de Dan cu tendinte de gigantism infloritor .
[ICQ]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Pai eu, la 120 de kile in viu, nu era sa am bba din ala cum au toti uscatii. Ma respect si eu..

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Am muncit azi cu Opincaru (mai mult el, ca eu sunt handicapat momentan) de ne-au sarit ochii. De la 8:30 dimineata eu, Opincaru a venit la 9:00, pana la 6:30 am crosetat impreuna apoi eu am ramas pana la 20:00 sa termin ce era de terminat.

Am scos cele 3-4 plantute:

image

S-a ridicat o tona de cacutza:

image

Am reusit sa prindem cei 18765 de platy/xipho/etc si sa golim acvariul, am dus si filtrul la pedichiura si unghii:

image

Sa trecem peste etapele neplacute de curatare inensiva, de sterilizat componentele, filtrul, sticla, spalat nisip, etc si sa ajungem la momentul mai placut, cel de creatie:

image

Am luat 30 de kg de pietre acum vreo luna, azi le-am vazut si eu prima oara. Ma asteptam sa-mi mai ramana vreo 3-4 bucati, dar cand am inceput sa le asez in acvariu mi-am dat seama ca o sa mai am nevoie de 90 kg..
Am inceput sa construiesc si sistemul de schimb de apa automat, o sa-l continui duminica daca ma tin puterile.
Cam asta a iesit (ignorati reflexia cheliosului din geam).

image

Ii datorez Opincarului multa recunostinta si multumiri, plus ca am stat cu gura pe el ca o baba, i-am pus creierii pe bigudiuri

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Danila
Senior member
[Avatar]

IP:

,sper ca va fi mutat la categoria cichlidae cu denumirea- The forgotten BBA - ,sigur lampa nu e buna si pentru marine,mie imi pare ca da
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Da, o sa fac un jurnal la ciclide, mersi pentru nume
Lampa nu e buna pentru marine, are intr-adevar un mod in care aprinde doar albastru (cu putin rosu si verde), dar iar ajungem la discutia despre par, actinic, etc. Plus ca are diffuzer mat, tie iti trebuie lumina concentrata cu lentile.
Lumina data la maxim e destul de lesinata, nici GSP nu cresti cu ea. Poate ca ar fi buna pentru un FOWLR, dar nu e cazul la tine.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Intre timp, adevaratul forgotten sands, care nu mai contine sands deloc, e in faza de pregatire. Probabil prin august il voi da la apa.. Acum sunt la partea de harciogaraie, strang materiale si echipamente.

image

image

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Danila
Senior member
[Avatar]

IP:

Succes ,asteptarea va fi dureros de lunga .Cat despre lampi mai nou si o parte din lampile pentru marine au filtre de difuzie sau se vand separat(filtrele) la preturi destul de gogonate-probabil ca e nevoie de mai mult de o lampa(nu-i cunosc puterea).La GSP (plus alti soft)si Seriatopora am avut crestere cu lampa dennerle reef(pe care, cand o aprindeam ziceam ca-i stinsa ).Radiatie UV,V si albastru gasesti in orice lampa ,depinde proportia si puterea sursei de lumina, lampile pentru marine nu sunt decat o eficientizare la maxim a consumului in watti raportat la radiatia utila coralilor-(fara a tine cont de nevoile altor vietuitoare) si pentru a satisface nevoia unor privitori pentru fosforescenta(ca la ceasul Atlantic din anii 60 )Mai poate fi discutat despre fototropism si asimilare de calciu dar nu e imperios necesar sa dea coralii pa afara din acvariu

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: