[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
schimbarea apei - temperatura??  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
U196
Junior member

IP:

fiind incepator in ale acvaristicii, va intreb cum se poate rezolva problema temperaturii apei din acvariu.
cea care trebuie schimbata are in jur de 25 de grade iar cea care trebuie sa o inlocuiasca are in jur de 19-20, temperatura camerei in general, fiindca e lasata de mine de 48 de ore intr-un lighean. nu e o problema pentru pesti?

va multumesc
oase
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu e o problema daca schimbi 30% din apa cu alta mai rece cu cateva grade ! Daca ai fi precizat si cat are acvariul ( presimt ca sub 60 L ) ar fi fost mai simplu . Cred ca nu ti-e greu sa pui un ibric de apa clocotita in ligheanul cu pricina ! Altele sunt problemele care te asteapta.....
Bafta !
[ICQ]
U196
Junior member

IP:

acvariul e cel de 63L de la hornbach, cu pompa-filtru eheim, incalzitor, capac cu neon.
locuitorii sun 9 neoni zglobii ce se alearga de mama focului prin bazin, care dupa 4 zile are o apa verde, astazi o si schimb 30%
1 neon a decedat, posibil si pentru ca ciclarea a duarat cam 3 ore (dar cu substantele oferite de producator)

asta e, nu stiam
mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

Atentie la calitatea apei din preajma sarbatorilor...

Lasi lumina peste noapte aprinsa? Ii hranesti in nestire?

Foloseste bacterii ... citeste (macar ghidul incepatorului)
[Email] [WWW]
U196
Junior member

IP:

am citit ghidul incepatorului, cu mare-mare atentie, dar dupa ce am cumparat pestii

nu ii hranesc excesiv, de 2 ori pe zi, si mananca tot ca intr-un minut de la intoducerea mancarii in acvariu

Lumina merge cam 10-11 ore pe zi, noaptea o sting

oare s-ar putea sa fie de la AquaSafe, avand in vedere ca m-am incurcat cu unitatile de masura si am pus aproape dublul cantitatii necesare?

Sa fie de la EasyBalance?
mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

ce substrat ai pus? Plante?
Ce lumina?
In mod normal dupa ce se formeaza bacteriile in filtru o sa scapi de asta..
[Email] [WWW]
U196
Junior member

IP:

deocamdata nu am substrat, nici plante

cei de la hornbach mi-au sugerat sa iau mai intai pestii si dupa aceea plantele si substratul, ca s-ar putea sa nu supravietuiasca, acum vad ca stiau despre acvaristica cam tot atat de putin ca mine.

cand am vazut ca pestii nu au nimic, tup si eu dupa plante si substrat dar era deja inchis cu ocazia sarbatorilor

aha, si mi-au bagat pe gat si o punga de pietris albastru, pe care acum trebuie sa o scot.
oare cum sa procedez, folosesc plasa de pesti?
mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

duh

scoti pestii CU TOT CU APA, sa nu se murdareasca etc intr-un alt vas in care bagi si filtrul...,

apoi bagi substratul (vezi ca e o discutie f interesanta legata de substraturi pe forum, parca si un articol cu heating cables in care se face referintza si la substraturi), apoi plantare (sugerez abundenta pe cat se poate, adecvata acvariului tau)...

apoi apa 30% apa statuta 1-2 zile in alta parte (pt ca acum de sarbatori este cam infecta), eventual tratata cu ceva inainte, + bacterii (prodibio?) apoi apa 1/2 din apa cu pestii si pestii

so , ca idee pestii nu 'pur si simplu mor' ci mor ca urmare a unor schimbari de mediu, prea bruste... ideea de a pune substratul DUPA este una din cele mai proaste probabil.
[Email] [WWW]
U196
Junior member

IP:

daca iau un acvariu mic (provizoriu), bag pestii in acesta cu apa din cel mare, trebuie sa pun si filtrul. nu face oare niste curenti de apa prea puternici, astfel incat sa zapaceasca pestii in timpul in care bag substratul si se cicleaza acvariul nr 1?

+ ca apa e cam verzuie si acum ma documentez cum sa o tratez

multumesc pentru raspunsurile prompte
mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

da, s-ar putea sa fie prea puternic daca nu se regleaza debitul.
[Email] [WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: