[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
CICLARE  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
rachim
Junior member
[Avatar]

IP:

MA PREGATESC SI EU SA PUN PRIMUL MEU ACVARIU LA CICLAT SI DEOCAMDATA NU AM PLANTE. AM CITIT UNDVA CA E POSIBIL SA AM PROBLEME CU ALGELE DACA NU SUNT PLANTE. MA PUTETI AJUTA CU UN SFAT?
[Email] [Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cauta o cabomba - creste repede, si impiedica formarea algelor.. citisem ca e recomandata pentru startup-uri, si creste aproape vazand cu ochii (cand e substratul fresh). A doua zi e mai lunga cu 1-2cm [eu nu am CO2].

Arata asa: http://www.h-nds.de/pflanzen/cabomba_caroliniana.jpg
[WWW]
rachim
Junior member
[Avatar]

IP:

multumesc pentru raspuns. mai astept si alte pareri.
[Email] [Yahoo!]
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

Intotdeauna o sa ai alge si cu si si fara plante. Daca ai plante, o sa ai mai putine alge. Uite aici un articol http://www.acvariu.ro/content/view/78/29/. Citeste-l.
Era pe undeva un topic cu ciclarea acvariului ...si, mai sunt si ceva solutii care grabesc ciclarea.
rachim
Junior member
[Avatar]

IP:

mai am o intrebare. in timpul ciclarii se schimba apa??
[Email] [Yahoo!]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Da, se schimba apa, e una din caile de a reduce atacul initial de alge pe perioada de ciclare. In primele doua saptamani de doua ori pe saptamana 1/3 din apa, (daca ai atac sever de alge poti merge la 2-3 x 50%, nu spun eu asta, e schema lui Senske, vei afla poate candva cine e el...) apoi schimb saptamanal cam 1/3 din apa.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
rachim
Junior member
[Avatar]

IP:

multumesc mult si sigur o sa aflu cine e. eu sunt multumit ca am citit timp de 4 luni inainte sa ma apuc de acvariu.
[Email] [Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu am urmat tot sfatul lui INTROS de aici: http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?p=43339#43339 (in special partea cu Sera Nitrivec)

Am Sera Nitrivec si acum, de fiecare data cand spal filtru - adaug si Sera. Ma simt mai sigur

Eu din cauza de Cabomba nu am avut algae bloom, dar apa tot miroase pana se cicleaza acvariu. Asta e. Rabdare..

Nu uita sa adaugi totusi si niste hrana de pesti - nu multa, dar ceva sa putrezeasca acolo ca sa se dezvolte bacteriile necesare mai repede .
[WWW]
rachim
Junior member
[Avatar]

IP:

o sa cumpar si eu cand mai am drum in buc, ca aici in pitesti nu gasesti altceva in afara de tetra, nici plante nu am gasit si am inceput ciclarea fara.
[Email] [Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai si hrana de la Tetra ce are? eu cred ca e buna si aia la fel ca celelalte. Pune si plante ca sa nu strici calitatea apei prin acumulare prea mare de nitrati. Daca vrei iti trimit eu niste Cabomba de samanta.
Citeste aici ca sa intelegi cum sta treaba cu ciclarea.
[Email]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Acum am vazut ca articolul cu ciclul azotului l-a pus si hans, in fine , ideea e sa-l citesti.
[Email]
rachim
Junior member
[Avatar]

IP:

DA-MI UN NR DE TEL PE PM. MERCI
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: