[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Proiect - Primul meu acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
toto
Unripe member

IP:

Salut tuturor, este primul meu post in acest forum, nascut din nevoia de pareri avizate, experiente ale altora.

Vreau sa imi fac acvariu. Puteti spune: asa, si? ce e asa de greu?!

Pai hai sa va spun cateva date...
Din calculele mele ar rezulta ca acvariul ar avea 288 litri... Este un acvariu mare - pentru o sufragerie, la bloc. Cel putin asa cred cei cu care am mai vorbit despre acest proiect. 99% din prieteni imi spun ca sunt nebun, ca este imposibil de realizat, si ca la primul cutremul voi inunda toti vecinii de sub mine - stau la 10.

Partea grea este ca nu vreau un simplu bazin mare... Este vorba si de cum arata. De aceea va atasez o imagine a unei schite facuta de mine din care rezulta cum vreau sa arate acvariul:

schita acvariu

Dupa cum observati:
inaltime: 180 cm
latime: 80 cm
grosime: 20 cm

Mentionez ca imi doresc doar pesti de mici dimensiuni, cat mai colorati... Fara pesti cu aripioare mari, voaluri (?!), etc ...

Deci:
- ce parere aveti de acest proiect?
- este realizabil?
toto
Unripe member

IP:

Nu am reusit sa vad cum pot edita postul, deci revin aici cu schita acvariului: image
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

toto wrote:inaltime: 180 cm
latime: 80 cm
grosime: 20 cm

Dimensiunile mi se par nepotrivite chiar si pentru pesti mici. Mai gindeste-te in special la cei 20 cm, e prea putin raportat le celelalte dimensiuni. Inaltimea de 180 cm face aproape imposibila orice interventie in acvariu.
Nu e imposibil de realizat, il poti ancora in perete in partea superioara .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

toto wrote:inaltime: 180 cm

La inaltimea asta, ca sa fii sigur ca mai si apuci sa pui pesti mici si colorati in el, ar trebui ca fundul sa aiba o grosime de 90 mm, iar lateralele de 30 mm. Cand (si daca) vei gasi sticla de grosimile astea o sa te razgandesti instant cand o sa vezi pretul. Daca asta nu va fi o problema, cand vei face suportul, gandeste-te ca numai sticla va cantari in jur de 300 kg.
toto wrote:- ce parere aveti de acest proiect?
- este realizabil?

Proiectul in sine nu are caracter de noutate, inutilitatea sa e insa foarte mare. In teorie se poate face; practica insa o sa te omoare cu siguranta.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

toto wrote:
Deci:
- ce parere aveti de acest proiect?
- este realizabil?

hmmmmmm. nu prea cred ca trebuie chiar sticla de 3 la laterale. asta reiese din fisierul acela excel care s-a discutat si pe forum dar care e gandit pentru acvarii "normale". problema ar fi la sticla din fata nu la laterale sau la fund.

parerea mea e ca nu sa-l poti lipi ca sa fie si sigur si sa arate si estetic lipitura. gandeste-te ce incarcatura va suporta si suportul pe acea suprafata mica.
de ce nu-l faci orizontala si modifici mobila de sufragerie ca sa aiba loc?! o sa iesi mai ieftin decat sa faci acvariul asa cum vrei.

esti sigur ca vrei sa-l faci ca si in desen? adica in S?

Acvariul meu
[Yahoo!]
toto
Unripe member

IP:

Da, asa as fi vrut sa il fac in "S" ... N-am cum sa modific mobila..

Si lateralele ar fi o problema.... Pentru ca ar trebui turnate special pentru acest proiect... Nu am unde sa gasesc sticla buna, groasa, in forma de S pentru acele laterale...
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Sper ca e o gluma.
Eu te cred ca vrei sa faci ceva modern, si sa ai o casa super, dar proiectul nu este viabil dupa parerea mea. Eu vad ca mergi pe latura estetica a lucrurilor, ai proiecte avantgardiste si in sine sunt frumoase iti doresc succes si sa te simti bine in casa ta. Dar acvariul la dimensiunile propuse de tine nu va fi estetic din cauza ca nu poti interveni la el nici cum. Cum pui substratul? Ce se va intampla cu plantele? Ele dau in primul rand aspect acvariilor. Cum o sa sifonezi? Cum faci filtrarea? etc. etc. N-ai cum sa intretii.
Asta-i umila mea parere. Mai gandeste-te.
[Email] [WWW]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Practic, da, se poate realiza. Intretinerea insa....eu l-as construi cam de 50 cm latime si mi-as cumpara pe langa filtre, lumini, etc, un costum de scafandru . Asa o sa poti face curat in el...Acuma lasand gluma la o parte: chiar daca sunt incepator iti pot spune ca nu ai cum sa il intretii.
Si inca ceva, asta suna si a intrebare pentru cei cu experienta: exista pesti care chiar daca sunt mici nu prea se simt bine la coloana aia imensa de apa. Asa am citit pe undeva, dar nu mai stiu exact unde...
In rest...ca designer ai idei foarte bune. Sunt sigur ca o sa gasesti o modalitate sa proiectezi un acvariu practic si cu un design modern.
Numai bine.
laurentiu
Junior member
[Avatar]

IP:

Stiu pe cineva care in ciuda recomandarilor mele si-a facut un acvariu asemanator, in vitrina unui petshop . Dupa 2 saptamini a renuntat la el. Si lui ii spusesem ceea ce iti voi spune si tie. Un acvariu cu o inaltime mai mare decat lungimea bratului tau este imposibil de intretinut.
[Email]
toto
Unripe member

IP:

Se pare ca toti imi spuneti cam acelasi lucru... Si incep si eu sa va dau dreptate. Ma oftic de faptul ca este o idee... tampita. Ar fi ceva super frumos,cel putin asa il vad eu in mintea mea. Insa imi este din ce in ce mai clar ca nu o sa mearga...

Ok, back to design table... Sper sa nu va suparati daca va mai stresez cu niste idei, sper eu mai bune/fiabile.

Multumesc pentru timpul acordat.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

@toto :

... ideile bune sunt de obicei si foarte simple ... uita-te pe la Galeria Foto si o sa vezi ca lumea isi face bazine paralelipipedice ... bazine la care lungimea este cea mai mare dimensiune a acvariului ...

... ceea ce vrei tu este o constructie de sticla, inutila dpdv acvaristic :
- iluminarea corespunzatoare va fi ceva imposibil de realizat la costuri decente
- intretinerea lui periodica va fi un chin
- amenajarea lui ( nisip, pietre, lemne, plante ) va fi o gluma obosita
- pestii vor sta in primii 50 cm de apa de la suprafata ... in restul bazinului nu se va aventura nimeni ...
- etc., etc. ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: