[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtru intern Juwel Rio  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
kyoshoy
Member
[Avatar]

IP:

Referitor la filtrul intern de la un acvariu Juwel Rio 180 am 3 intrebari:
1. am citit pe undeva ca buretele ce contine carbune activ nu prea ar fi indicat de folosit. Ce sa fac: il scot cu totul (si daca da, ce pun in locul lui?), sau am grija sa-l schimb in intevalul recomandat de producator, cam 4 saptamani, pentru a evita intoarcerea in acvariu a substantelor stocate in el?
2. la schimburile de apa, spal toti buretii din filtru (in apa tocmai scoasa)?
3. la ce intervale de timp se schimba buretii? E bine de respectat recomandarile producatorului (1 saptamana filtrul de perlon, 4 sapt. cel negru, 6 cel verde, 3-6 luni cei verzi), sau spalarile saptamanale le mai prelungesc viata?
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Poti respecta ce spune producatoru' si sa le dai periodic bani pentru bureti . Io zic sa-i schimbi cind se rup.
N-am folosit niciodata vata perlon, nu stiu ce sa zic de ea .

Nu-i obligatoriu sa speli buretii la schimburile de apa, ii speli cind sint murdari. E bine sa nu-i speli toti odata.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

1. Pune in locul lui tot burete albastru/verde facut de Juwel. Pe acela inlocuit il pastrezi si il vei folosi dupe ce, din nefericire, vei fi nevoit sa aplici vreodata vreun tratament medicamentos in acvariu.
2. Toti cu exceptia celui alb (perlon). Nu-i speli energic, doar ii clatesti sa iei grosul depunerilor. In apa tocmai scoasa.
3. Filtrul de perlon il schimbi mai des, cand vezi ca s-a imbacsit. Ceilalti sunt foarte rezistenti, ii schimbi cand vezi ca isi pierd elasticitatea (dupa clatire/strangere/stoarcere nu mai revin la forma initiala), pentru a nu trece apa printre burete si corpul filtrului. Cred ca pe undeva ar trebui sa ai si burete albastru, nu?

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
kyoshoy
Member
[Avatar]

IP:

Sunt 2 bureti albastri, unul mai des si unul cu porii mai mari, recomandati a fi schimbati la 3-6 luni.
Daca in locul buretelui cu carbune activ pun "o legatura" cu Siporax(ceva inele legate cu o plasa, sau o cutiuta cu capac gaurita de jur imprejur, am ceva cam de dimensiunea buretelui cu carbune, sper sa intre inelele in ea, nu prea stiu cat sunt de mari), e bine? Sau ma complic prea tare?
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: