salut, ma numesc Alex, ma indrept spre 27 de ani, sunt din Bucuresti si ma pasioneaza in general tot ce tine de animale si sporturi motorizate(ciudata combinatie, nu?)
Acum, va deranjez si eu cu o problema legata de o femela guppy:
cu vro doua saptamani in urma, ma plimbam prin Hornbach cand dau cu ochii de niste acvarii, accesorii, etc, si-mi aduc aminte de copilarie.....in momentul ala am uitat complet ce aveam eu de cumparat de acolo si m-am trezit cu un acvariu de 55L si aprox tot ce-i trebuie in masina.
(capac cu neon, incalzitor cu termostat, filtru intern, termometru, pietris 2-3mm,)
in fine, il umplu, tratez apa cu niste produse de la Tetra (easybalance si aquasafe) dupa care pun flacon de bacterii in buretele filtrului.
dupa 8 zile, ma mananca si bag pestisori si 3 plante.
6guppy-3xhifo-5molly-2platy-2sanitari
trec 5 zile si primul incident: o femela guppy incepe sa piarda din codita, ca dupa 2 zile sa ramana de TOT fara ea si moare.(despre treaba asta am citit pe forum ce si cum)
dupa alte 3 zile tot o femela guppy: am pus un film(din pacate cu telefonul) sa vedeti exact cum face, pt ca eu vad pentru prima oara asa ceva si nici pe forum nu am gasit din ce am citit despre comportamentul ei.
http://www.youtube.com/watch?v=d9rAZWulP34
pot s-o salvez?
mentionez ca e deja de doua zile in starea asta, iar restul pestilor se comporta absolut normal.