[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pestisori..ca..''animale de casa''  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
fanty
Junior member

IP:

Sfaturi utile pentru a pastra pestii ca animale de casa:

1. Gaseste-i pestisorului tau o casa potrivita, cum ar fi un bol pentru pesti, un acvariu
cu sau fara radiator, ori un bazin. Primele zile in care pestii stau in bolul sau acvariul lor sunt cele mai stresante si riscante zile pentru acestia.
2. Schimba 20 % din apa de doua ori pe saptamana. Foloseste apa imbuteliata pentru bolurile pestilor si apa de la robinet pentru acvarii si bazine.
3. Cel putin o data pe luna curata cu atentie casa pestilor tai.
4. De 2 ori pe zi, hraneste pestii cu mancare speciala, pentru afi siguri ca acestia mananca destul. sigurati-va ca toata mancarea este mancata si ca nu exista resturi care sa polueze apa.
5. In fiecare zi supravegeza cu atentie pestii pentru a sesiza din timp eventualele semne de stres sau de boala ale acestora si pentru a le acorda ingrijirile necesare.
6. De asemenea trebuie ca apa sa fie mentinuta in permanenta curata, sa nu fie tulbure, spumoasa sau mirositoare.

Exemplu de constituire a unui acvariu cu apa rece.

Dupa ce ati cumparat acvariul si tot echipamentul necesar pentru o buna functionare a acestuia, instalati echipamentul si il lasati sa functioneze timp de 3 zile.
Apoi adaugati 3 carasi Cometa de marime medie si nu mai adaugati alti pesti pentru o perioada de 3 sapatamani.
Alti pesti potriviti pentru acest acvariu ar fi: carasii de diverse forme si culori, White Clouds, Crabs, Ghost Shrimp, Tadpoles, pesti acvatici, si plante vii.
Sezarea acvariului trebuie sa fie facuta departe de o sursa de caldura si departe de o ferestra, pentru ca lumina soarelui favorizeaza cresterea algelor verzi.
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Sfatul meu este sa citesti articolele de pe acest forum si sa nu mai copiezi ce gasesti cu google sau din alte surse.Multe din acele informatii sunt complet gresite si pot duce la moartea pestilor si a plantelor,la distrugerea echipamentelor sau chiar a acvariului. smilie

Until you find someone worth dying for, you never really live.
fanty
Junior member

IP:

scz....am citit toata ziua pe forum....m-am gandit sa postez chestia asta ... poate ajutand pe cineva char daca este copiat de pe google...si totusi ma gandesc ca unele din informatii sunt totusi corete....Cunosc un coleg care are un acvariu de ceva timp.....sa zic ca ar avea un an.....nu are net asa ca nu stie prea multe despre acesti pestisori.....dar totusi din cate mi-a spus ia murit vre-o 2 pestisori....nu stiu daca schimba apa o data la o saptamana.....nu prea mi se pare curat....acel acvariu dar ori cum nu i-au murit multi pesti asa cum se mai gasesc pe forum....

Moderator
[Avatar]

IP:

Aoleu, da unde le-ai gasit? Bine, nu pe toate, dar unele sunt "bombe".
De ce nu vrei sa faci ce trebuie? Nu te-a trimis nimeni sa citesti fel si fel de balarii. Aici pe forum gaseti tot ce iti trebuie.
Ghidul incepatorului
Ciclul azotului
Inceputul-primul acvariu
Tabel Compatibilitate Pesti
si nu in ultimul rand
Volumul acvariului si numarul pestilor
Citeste aceste articole si iti spun ca nu vei regreta. Informatia din ele este corecta, bine structurata, concisa si pe intelesul tuturor.Daca vei respecta ce scrie in aceste articole, vei avea numai satisfactii de pe urma acvaristicii.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
fanty
Junior member

IP:

''nu stiu daca schimba apa o data la o saptamana''

adica 15 - 20 %[/img]
[Yahoo!]
fanty
Junior member

IP:

''nu stiu daca schimba apa o data la o saptamana''

adica 15 - 20 %[/img]
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: