[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Fertilizanti lichizi  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
R9naldo
Junior member

IP:

Foloseste cineva Tetra plantamin mie frica sa il folosesc nu scrie nimic pe eticheta in ce proportii contie Fe Mg nimic doar ca face bine la plante :ycard: In momentul asta folosesc Jbl Ferropol dar nu mi se pare prea ok unele frunze de cryptocorine mi se topoesc
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Feropolul este mai bun decat Plantaminul.Nu e destul sa fertilizezi in coloana...spune-ne te rog ce iluminare ai la acvariu,daca bagi CO2,daca ai substrat fertilizant,etc.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
R9naldo
Junior member

IP:

ReBella wrote:Feropolul este mai bun decat Plantaminul.Nu e destul sa fertilizezi in coloana...spune-ne te rog ce iluminare ai la acvariu,daca bagi CO2,daca ai substrat fertilizant,etc.

acvariu este juwel rio 125 2 neone t5 2 * 28 w lumina este cat de cat ok Co 2 diy reactorul fiind o piatra fina , substrat nu am am mai pus eu pastile turba si sera florena / .. inainte mergeau si plantele bine dar inpreuna cu ele mergeau si algele .. am renuntat la o parte din pesti acuma am niste Cae si Black molly pe care nu ii hranesc deloc mai ciugulesc ei algele cred ca e si o lipsa de No3 intradevar acuma numai am pic de alga in acvariu dar sa nu moara plantele ;)) o sa bag niste neoni la sfarsitu saptamani , si o sa ii hranesc din cand in cand chestia e ca algele au aparut pt ca nu aveam nici o planta rapid crescatoare sa consume nutrienti doar anubiasi , windelov , si cryptocorine .. dar acuma am adaugat niste plante ca zosterifolia , didiplis diandra , glosso , pogostemon helferi , tennelus ;)) plante destul de pretentioase care vad ca necesita ceva No3
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ideal ar fi sa o iei de la capat si sa pui un substrat fertilizant (JBL Florapol),pietris natural de 1-3 mm,sa cumperi sau sa confectionezi un reactor calumea pentru CO2 si sa continui fertilizarea in coloana cu JBL Ferropol si Ferropol 24.Pestii nu-i mai infometa degeaba,nu te vor scapa in nici un caz de alge chiar daca mai mananca din ele.Tu trebuie sa combati cauza aparitiei algelor.Poti pune multe plante cu crestere rapida,mai ales la inceput ajuta mult (valisneria,cabomba,elodea,etc.).NO3 se testeaza foarte usor,cumpara un test de apa daca vrei sa stii exact cat ai in bazin.

R9naldo
Junior member

IP:

ReBella wrote:Ideal ar fi sa o iei de la capat si sa pui un substrat fertilizant (JBL Florapol),pietris natural de 1-3 mm,sa cumperi sau sa confectionezi un reactor calumea pentru CO2 si sa continui fertilizarea in coloana cu JBL Ferropol si Ferropol 24.Pestii nu-i mai infometa degeaba,nu te vor scapa in nici un caz de alge chiar daca mai mananca din ele.Tu trebuie sa combati cauza aparitiei algelor.Poti pune multe plante cu crestere rapida,mai ales la inceput ajuta mult (valisneria,cabomba,elodea,etc.).NO3 se testeaza foarte usor,cumpara un test de apa daca vrei sa stii exact cat ai in bazin.

Cred ca m-ai inteles gresit acvariul nu este un dezastru ...o sa pun ceva poze ;) nu am alge deloc nu le dau de mancare doar o data pe saptmana maxim 2 pt ca mancarea strica calitatatea ape ... as vrea sa stiu cu ce sa fertilizez pt carenta in No3 si pt Fosfati ? ;))
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Nu te-am inteles gresit deloc si nici nu cred ca acvariul tau este un dezastru.Eu am sugerat s-o iei de la capat pentru ca iti va fi mult mai usor sa scapi de alge daca vei face ce ti-am recomandat eu.Insisti ca ai carente de NO3 si fosfati vad.De unde stii ? Ai facut teste ? Ce rezultate ai obtinut la acele teste daca le-ai facut ? Mancarea nu strica deloc calitatea apei daca dai cata trebuie zilnic(si de care trebuie).Pana sa incepi sa fertilizezi cu macro elemente va trebui sa (re)citesti articolele de pe forum.Asfel vei realiza singur unde gresesti.
Numai bine.

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: