[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
tuburi t5  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
liviu27
Junior member

IP:

salutari! sunt aproape gata cu acvariul! am construit masa (suportul) acum mai am de facut capacul! acvariul meu are urmatoarele dimnsiuni: L=110, L=50, H=65! total 357 litri. Va rog sa imi recomandati si mie un sistem de iluminare astfel incat sa am macar 180w adica 0,5w/litru! plantele care le voi avea nu vor fi din cele mai pretentioase! io m-am gandit sa iau 4 neoane jbl am vazut ca se gasesc la zooplus la pretul de 75 RON! din pacate insa, la ei pe site nu scrie nimic despre acest neon! va intreb pe voi daca este o alegere buna! este vorba despre Neon JBl Solar Color T5 Ultra 895 mm 45W. M-am gandit sa comand 4 astfel de neoane, asa incat o sa am 180w. cum acvariul nu va niciodata plin volum real il estimez undeva la 300 de litrii reali! deci 180w este ceva mai mult decat 0,5w/litru si as fi multumit! ce ziceti de aceasta alegere? am citit ca se folosesc si becurile osram sau amazaon day darnell sau asa ceva insa eu nu am gasit nici un fel magazin in care sa se comercialeze astfel de tuburi. Multumesc astept niste pareri!
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ia uite ce recoamanda JBL pe situ' lor:

In the case of an aquarium hood with only one tube, the requirements of the plants should always be the prime consideration, i.e. the best choice is JBL SOLAR Tropic. For hoods with more than one tube, the natural cycle of daylight can be simulated in both light intensity and colour temperature: e.g. starting the aquarium day with half or one third of the tubes switched on, switching the rest on after about 2 hours, and switching off again in the evening in reverse order.
Higher colour temperatures at midday can be simulated by combining the SOLAR Tropic and SOLAR Natur tubes, switching the SOLAR Natur tube on at midday as described above.
Installing the lamp with the highest colour temperature as the first tube behind the front pane of the aquarium increases the impression of depth in the aquarium.
For the reasons mentioned previously, we do not recommend JBL SOLAR Color as the sole source of light. It is only recommended for use in combination with SOLAR Tropic or SOLAR Natur.

Daca mai ai nedumeriri dupa ce citesti asta, sintem aici .

Poze: smilie ... Poze cu plante
liviu27
Junior member

IP:

multumesc pentru interventie porcu! foarte buna informatia ta! am descoperit-o si eu ulterior la acvamax! acum am o alta problema la care am nevoie de ajutor! si anume de unde cumpar astfel de tuburi de 89,5 cm! vad ca se gasesc foarte greu sau nu stiu eu sa caut! Pana acum, la zooplus (pe varianta 89,5 cm) am gasit de la JBL 2 tuburi: JBJ Solar TROPIC si JBL Solar COLOR! Nu au insa pe site varianta Solar NATURE! Aceasta tip de tub am putut sa il gasesc doar la acvamax in Iasi. As fi prefreat sa il iau tot de undeva din bucuresti! dar am sa il iau de acolo daca totusi nu se gaseste in alta parte! Pana la urma am sa fac 4 tuburi in urmatoarea combinatie: 2 NATURE, 1 TROPIC si 1 COLOUR NATURE!! Total 180w(multumitor pentrut mine). Ce ziceti de aceasta combinatie? e buna? aceasta ar fi prima intrebare! iar cea de a 2 a este unde sunt astfel de magazine! unde gasesc tuburile! va rog sa imi scrieti pe pm (cine vrea sa imi dea o mana de ajutor) pentru a evita reclama pe site! Multumesc mult celor care ma vor ajuta! Numai bine!
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: