Author |
Message |
luckyyou
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/03/2009 10:31:43
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
luckyyou
Junior member
IP:
|
Am si eu o problema.
Un acvariu mic cu 3 molly mici de tot (1 cm), doi Cory (la fel de mici ca molly) si doi carasei (2 cm cu tot cu coada).
Molly-le au devenit obraznice, si doua dintre ele l-au alergat pe unul din carasei de l-au innebunit.  Bietul peshtoi innota deja nervos.
Am indepartat inamicii din acvariu, si au mai ramas caraseii, o molly si doi cory.
Totul pare ok, ma refer la relatiile de "prietenie" dintre ei.
Dar am o problema giganta. Dupa goana prin acvariu caraselul sta pe fund. Si cand inoata, inoata pe o parte dar nu se ridica. Mi se pare ca se chinuie bietul.
ranit nu e, va dati seama, molly-le erau mult mai mici decat el. Le-am dat niste mancare si imediat a innotat la suprafata sa manance. Asadar poate. Dar apoi din nou pe fund, din nou innoata aiurea.
Azi de dimineata la fel le-am dat mancare, a innotat pana la suprafata sa manance si din nou innota pe fund inainte de a pleca la munca.
Este doar stres? 1 bucata molly rezista sau o sa fie deprimata si o sa moara?
Am nevoie de sfatul vostru pana nu o sa fie prea tarziu pentru carasel.
Precizez ca acvariul este mic, de 10L. Un acvariu de peste 100 de litri va veni dar intr-o luna.
|
|
 |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/03/2009 12:50:50
|
ReBella
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d010396ca8abf6ead8cacc2c2f2f26c7.jpg)
IP:
|
Schimba de urgenta 2-3 l apa cu apa declorinata la aceeasi temperatura cu cea din acvariu(care sper ca e 24 grade maxim pt ca ai carasi).Acvariul este ciclat ? Ce le dai de mancare ? Hraneste in urmatoarele 2-3 zile doar cu mazare fiarta si decaojita carasul.Sa nu aiba sare mazarea,cumperi din aia congelata, o fierbi si o maruntesti bine.Nu le dai mult,2 boabe de 2 ori pe zi ajunge (dimineata si seara).Incearca sa faci rost cat mai urgent de acvariul mare,si pana atunci schimba cate 2 l apa zilnic,este foarte mic acavriul pt carasi plus ca ai si alti pesti in el
|
Until you find someone worth dying for, you never really live. |
|
 |
luckyyou
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/03/2009 13:12:26
|
luckyyou
Junior member
IP:
|
momentan nu am ce face..... persoana care imi da acvariul este plecata din tara, vine cam in 2 saptamani, pana ciclez acvariul nou....
ii am cam de o luna, acvariul este ciclat. ai vreo idee care este cauza? nu cred ca este din cauza acvariului. momentan au loc. stiu ca este 1l pe cm de peste. la cat de mici sunt au loc momentan.
apa nu o pot schimba azi, nu? pana acum am lasat-o intr-o oala cu gura larga vreo doua zile si cu solutie din aia impotriva clorului, intelegi la ce ma refer. imi este teama sa le pun solutia aia in apa de la robinet si sa le schimb apa.
da, in acvariu sunt cam pe la 26 de grade acum, pentru ca un molly a avut gris. inainte ii tineam pe la 20 si le era ok.
am facut tratamentul cu gris si nu mai este decat un puncticel pe molly. am scazut cu un grad temperatura apei de ieri.
mazare le-am dat si pana acum, tot asa cam cate doua boabe o data de zi, decojite. am incercat si cu porumb fiert o data si a mers!
asadar cum sa procedez?
|
|
 |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/03/2009 13:22:38
|
ReBella
Ultrahigh member
IP:
|
Pune solutia impotriva clorului si schimba apa zilnic cum ti-am recomandat,cate 2l. De asemenea da-le DOAR mazare 3 zile la rand,nimic altceva de mancare.Cu putin noroc isi va reveni caraselul.
NU ai zis cu ce mancare hranesti carasii.Evita in primul rand puricii uscati,apoi fulgii si alte mancaruri care se umfla in peste dupa ce sunt ingerate(sau care plutesc la suprafata).Sau macar pune la inmuiat mancarea in putin apa din acvariu cu 5 min inainte sa-i hranesti.Iti recomand sa le cumperi hrana granulata Hikari,speciala pentru carasi.
|
|
 |
luckyyou
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/03/2009 13:34:48
|
luckyyou
Junior member
IP:
|
exact asta le dadeam de mancare.... fulgi si purici uscati. ok ii trec pe mazare si sper sa isi revina.
imediat dupa ce l-au ciupit molly s-a comportat asa. ranit nu este. cand e vorba de mancare imedit a innotat in sus dupa ea, insa in rest sta intr-un colt, innoata la mica distanta de pietris si cand inainteaza, se cam lasa intr-o parte......
am o intrebare: exista precedent cu conflicte intre molly si carasei? ce sa fac cu apa avand in vedere ca am un peshtiuc bolnav? sa o scad la 25?
|
|
 |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/03/2009 13:56:11
|
ReBella
Ultrahigh member
IP:
|
Temperatura scade-o la 24,carasii sunt pesti de apa mai rece.Puricii uscati scoate-i de tot din alimentatia pestilor,mai ales la carasi sunt contraindicati.Au si o valoare nutritiva foarte scazuta....e ca si cum ai manca tu pufuleti.
Pestii devin agresivi cand sunt pusi intr-un acvariu prea mic.Crede-ma ca in 10l ar trebui sa tii doar creveti sau un betta,in nici un caz mai multi pestisori printre care si 2 carasi.Chiar daca sunt mici au nevoie de un acvariu mult mai mare ca sa se simta bine,plus ca acei carasei fac mai multa mizerie decat restul pestilor.10l de apa devin foarte repede "toxici" pentru ei,de-asta ti-am zis sa le schimbi zilnic cate 2 l apa pana ii muti in acvariul mare.
|
|
 |
luckyyou
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/03/2009 22:47:10
|
luckyyou
Junior member
IP:
|
Revin cu ceva completari. Uitandu-ma mai bine la caraselul bolnavior am observat in dreptul aripioarei de sus pe o parte si pe alta un fel de mazga albicioasa... Este posibil ca din aceasta cauza molly sa il fi ciupit? Oare de aceea dupa ce i-am scos pe molly din acvariu caraselul statea mereu pe fundul acvariului? poate nu avea directia proasta la inot, poate chiar se freca de pietre.
azi le-am schimbat apa, le-am dat mazare sa manance si este vioi, a innotat spre suprafata.
ce sa fac? vreo solutie? ce sa fac cu cei doi molly? stau momentan intr-un borcan mai mare. Am vrut sa ii dau dar nu am gasit cui. Mai caut, dar poate aduc acvariul mare mai repede si daca rezista pana atunci, ii pun acolo. Ceva idei?
|
|
 |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/03/2009 23:52:48
|
ReBella
Ultrahigh member
IP:
|
E buna ideea cu acvariul mare : adu-l cat mai repede si pune cei 2 molly acolo.Poti cicla cu ei daca vei face mici(si dese) schimburi de apa in prima luna,astfel incat sa nu devina letala ciclarea pentru molly.Poti grabi ciclarea acvariului mare daca clatesti in apa lui burete din filtrul acvariului de 10l.
|
|
 |
luckyyou
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/03/2009 08:38:22
|
luckyyou
Junior member
IP:
|
si cu caraselul ce sa fac? sa fie oare vorba de fungus? am o solutie albastra de la tetra, nu mai stiu cum se numeste, insa este ceva care se pune in apa si este pentru infectii si boli.
celalalt molly care avea gris, datorita acestei solutii (cred), nu mai are. i-au disparut punctele albe in doar trei zile.
acum temperatura apei este la 24 (ei erau tinuti pe la 20), dar din cauza lui molly bolnavior nu am avut ce face....
ceilalti doi molly sunt intr-un borcan mare, evident fara aerator din ala si fara incalzitor. bietii de ei. inca rezista, sper sa mai reziste ceva pana la acvariul mare.....
|
|
 |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/03/2009 11:53:36
|
ReBella
Ultrahigh member
IP:
|
NU e fungus ala, nu pune medicamente in apa degeaba. La carasi daca ridici temperatura se formeaza un mucus vizibil pe ei, de culoare alba. Mentine temperatura la 24 grade si hraneste-i doar cu mazare 3 zile. De asemeni nu uita de schimburile zilnice de apa( 2 l ). Caraselul isi va reveni.
|
|
 |
luckyyou
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/03/2009 12:00:37
|
luckyyou
Junior member
IP:
|
mersic mult de tot. imi parea rau de bietul sufletel cand il vedeam asa de batut de soarta. si ciupit de molly si cu directia proasta, si cu mucusul asta pe el.... Azi de dimineata intr-adevar arata mai bine. Ii mai cazute de pe el mucus din ala.
va tin la curent.
In ceea ce ii priveste pe cei doi molly, sa ii mai las in borcan, sau au luat-o ca pe o pedeapsa si chiar se potolesc? nu as vrea sa moara nici ei. ceva idei? apa este cam rece in borcan, sunt mai apatici, nu mai alearga asa ca in acvariu, cu toate ca au spatiu.....
|
|
 |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/03/2009 12:10:16
|
ReBella
Ultrahigh member
IP:
|
Nu se potolesc,il vor ciupi iar pe caras.Pune borcanul pe calorifer,poate mai creste temperatura...va trebui sa le schimbi si lor zilnic cate 1 l de apa si sa aspiri resturile din borcan.Te vei chinui putin pana va fi gata ciclat acvariul mare,insa daca vrei sa-i salvezi se merita.Chiar nu ai nici un amic acvarist care sa-ti tina molly pana e gata acvariul tau mare ?
|
|
 |
luckyyou
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/03/2009 12:13:12
|
luckyyou
Junior member
IP:
|
sunt pusi pe calorifer, si ieri le-am schimbat apa. am incercat sa ii dau, dar am un prieten cu un acvariu plin cu scalari mari. nu stiu daca sunt compatibili, si daca sunt, nu stiu daca vrea sa mi-i tina. o sa vb cu el. iti multumesc de mii de ori pentru ajutor. o zi insorita va doresc tuturor
|
|
 |
|