[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Primul acvariu: ajutorul vostru  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
luckyyou
Junior member

IP:

o sa pun niste poze, dar nu acum, astept sa imi mai cosmetizez putin acvariul. am doar un ghiveci cu o planuta si o buturuga mai usoara, asta in afara de aparatura, clar.

azi sunt pe vine doua coji de nuca de cocos. :-) deja am fiert-o de 3 ori si apa nu era curata. o mai fierb pana nu se mai coloreaza apa, sau imi scapa ceva? firicelele alea de pe ea nu s-au dus toate, sa le iau manual, sau ce sa fac?
luckyyou
Junior member

IP:

am o intrebare la voi si pls raspundeti-mi sincer cu aripioara pe inima:

daca voi vedeti ca sunt pestisori care ii bat/ agaseaza pe altii ce faceti?

pentru mine este inca o dilema:
- sa las natura sa isi urmeze cursul
- sau sa intervin si sa indepartez pericolul? in cazul meu a indeparta pericolul inseamna a scapa in cel mai josnic mod de infractor, caci nu mai am acvariu

nu am probleme momentan dar in acvariul de molly s-a dus o lupta crancena ieri si nu stiam ce sa fac. sa ii fac felul batausei care nu ii lasa pe amaratzii aia doi sa se apropie de mancare sau sa ii las pe ei sa isi rezolve problemele in familie?
LUPmic
Senior member

IP:

Pai daca se bat incerci sa-i separi adica sa-i pui in alt acvariu. Iar referitor la ce ai ntrebat mai sus despre scaderea temperaturii apei se pot monta ventilatoare in capac (insa am inteles ca nu sacad decat cu 2-4 grade) sau exista varianta profesionala numita chiller. Dezavantajul acestora din urma este ca sunt scumpe.Eu unul am montat aer conditionat insa are si asta dezavantajul ca merge doar cand sunt eu acasa.
[Email] [Yahoo!]
luckyyou
Junior member

IP:

mersic mult adrian. sper sa nu am totusi probleme cu caldura. camera este racoroasa, blocul din caramida, stau in brasov..... deci nu prea cred ca o sa fie chiar ingrijorator.

cu pestiucii care se bat nu prea am unde sa ii mai pun, caci in acvariul mare molly cea batausa se da la toti de acolo, iar in acvariul mic sunt deja si ceilalti doi molly care incepusera sa se dea la carasii din acvariul mare.

un alt acvariu nu mai am....
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

luckyyou wrote:problema este ca am fost ajutata pana acuma de un "guru" al acvaristicii, un om care pe vreamea lui Ceasca facea negot forte cu peshtoi. Avea nenumarate acvarii acasa, unul cu ciclide, altul cu exotici etc. Acum mai are "doar" doua de 360 de l cu 90 de scalari mari si frumosi si ceva sanitari.

Ceea ce facea acel "guru" se numeste comert cu pesti. Comerciantii si crescatorii sint obligati sa suprapopuleze temporar ....... pina ajung pestii in acvariile pasionatilor. Nu promovam astfel de acvaristica pe forum, acvariu unui pasionat inseamna altceva. Cu totu' altceva.

Cindva am mai aflat si io diverse chestii de la un astfel de "guru" care facea negot cu pesti pe vremuri: nu trebe fertilizant la plante ca merge si fara, e destul un tub fluorescent de bucatarie la acvariu, un filtru canistra se poate folosi la un intreg raft cu 12 acvarii pentru a sifona saptaminal mizeria de pe fund ....... si alte chestii comice. Si omu' de ocupa de pesti pe vremuri la greu .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Eu am donat / dat la schimb toti pestii agresivi pe care am avut ghinionul sa-i cumpar sau sa-i primesc.Eu zic sa dai molly cea agresiva.Ori la petshop,ori posteaza pe forumuri anunturi de donatii.O va lua cineva cu putin noroc

Until you find someone worth dying for, you never really live.
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

pentru mine este inca o dilema:
- sa las natura sa isi urmeze cursul
- sau sa intervin si sa indepartez pericolul? in cazul meu a indeparta pericolul inseamna a scapa in cel mai josnic mod de infractor, caci nu mai am acvariu

nu poti lasa natura sa-si urmeze cursul pentru ca in acvariul tau tu esti "natura", tu decizi ce si cum, daca in natura specia agresata are spatiu sa fuga si sa se ascunda, in acvariu tau nu!
modul josnic de a scapa de pesti la care te referi este cel la care ma gindesc eu? ??? nu cel putin eu si majoritatea celor de aici nu ,daca nu gasesti pe nimeni sa i-l faci cadou, du-l inapoi la petshop!

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai normal ca molly aia se bat. Stau intr-un recipient de 10 litri, fara filtru din cate am inteles, fara plante (banuiesc), fara incalzitor. Doar 10 litri de apa si ei 3.... Sunt stresati si probabil femela e cea mai stresata din cauza conditiilor vitrege si ii bate pe ceilalti. Daca ar sta in sanul "mamei naturi" ar avea o temperatura mai mare, o apa curata (fara concentratii ametitoare de amoniac pe care sigur le are acvariul tau neciclat) si cel mai important ar avea SPATIU.

Parerea mea este saii duci inapoi la petshop si sa iei ceva plante in schimbul lor, sau dai pe gratis decat sa i arunci in WC (ca banuiesc ca aia iti era intentia). Nu sunt ei devina ca traiesc in conditiile alea si ca se comporta asa din cauza lor.

PS: banuiesc ca tot cum vrei tu o sa faci, asa ca scuze daca te-a deranjat aceasta postare.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: