[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Apa cu impuritati  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
tibitun
Junior member

IP:

Am si eu o intrebare? sunt incepator in cichlidae si... in acvaristica. Am o problema deosebita cu apa, imi place sa fie cristal, nu vreau sa vad nimic impuritati. Ca sa ajung la performanta asta m-am gandit sa-mi pun si un filtru uv la acvariul meu cu cichlidae de 180 l cu un filtru tetratec 600. Intrebarea mea este: Exista diferente intre filtrele uv chinezesti si cele de firma?

P.S. Mai invatati-ma ce ar trebui sa mai fac, ce sa adaug ca sa am o apa imecabila

Va multumesc
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Salutare.

In primul rand, filtrul tau este subdimensionat raportat la un acvariu cu cichlidae de 180 de litri.
Ti-ar trebui unul cu o capacitate cam de trei ori mai mare.

In ceea ce priveste filtrele UV, eu cunosc cazuri in care cele "de firma" au curs - Tetra/JBL, iar cele chinezesti se dovedesc a fi foarte bune - Jebo. Asadar e cam drastica impartirea in chinezesti si de firma.
Fa-ti un buget maxim disponibil pentru filtru extern si pentru UV si mai vorbim.

Nu ai zis nimic despre cum ai populat acvariul - este important sa ne facem o idee despre "incarcatura organica" d'acolo...

PS: La profil - pune orasul in loc de Romania.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
tibitun
Junior member

IP:

Cichlasoma Nigrofasciatum albinos - 1 mascul mare si vro 15 pui mici de tot care au crescut in acvariu, Lamprologus Leleupi (craed) masculi unul indigo si unul maroniu cam la 4 cm, 2 Ancistrus cam la 10 cm si inca un sanitar care nu stiu cum se numeste (sunt cei care chiraie cand ii scoti din apa) :-) cam la 13-14 cm

bugetul pt uv ar fi.... pana in 400 ron, dar nu mai vreau tampenii ca m-am saturat de chiciuri. apropode filtru stiu ca e mic dar l-am luat si dupaia mi-am dat seama dar asta e, eram la inceput

Editat de Lofty: Ti-am pus eu un titlu din care sa se inteleaga despre ce e vorba in topic.
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Impuritati in apa inseamna o filtrare mecanica deficitara. Adevarat, ai un filtru extern subdimensionat necesitatilor acvariului tau, dar rolul lui este preponderent unul de filtrare biologica. Eu as instala un filtru intern care sa absoarba impuritatile, sau un prefiltru la sorbul celui existent. Nici UV-ul nu prea are legatura cu impuritatile din apa....poti lua orice, dar nu-ti indic JBL-uri...chiar si chinezestile merg mai bine decat "robinetele" alea susurande de JBL-uri.
Cat priveste combinatia ta, nigro cu leleupi...e una "mortala" ...ai bagat un amazonian de apa moale, care traieste la pH 6,5, cu africani de Tanganyika, de apa dura, iubitori de pH peste 8,5......fa ceva, schimba modificarea si hotareste-te.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: