[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salut din Timisoara :)  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
emanuel
Unripe member

IP:

Salut, sunt Emanuel din Timisoara, fost posesor de acvariu ... cred ca de vre-o 15-30 de litri ... din pacate a facut cunostinta cu o minge de fotbal si asa dintr-un colt de natura am facut o cascada pt. cateva secunde... am salvat pestii care se zbateau haotic si i-am pus intr-un acvariu mai mic (10 litri cred) ... mai apoi pesti i-am donat unei matusi chestia e ca nu prea stiam sa-l ingrijesc (nu am stiut de acest forum ) ... si mergeam mai mult dupa ureche... cand am citit astazi o mare parte a forumului imi dau seama cate prostii am putut face... ( cand schimbam apa duceam acvariu in baie, mutam pesti intr-un borcan scoteam tot si bagam cu dush-ul apa curata) ... aveam alge pe margini... aveam termometru dar nu aveam termostat deci putea sa fie -50 ca tot degeaba... ok, sa lasam amintirile mele de-o parte si sa va prezint planurile mele de viitor cu privire la pesti si acvariu propriu:

1. M-am gandit la un acvariu de aprox. 41 de Litri... si cu urmatoarele dimensiuni:
L=55
l=25
h=30

*dimensiunile le-am socotit raportat la spatiul de care dispun, dar as mai putea adauga niste cm la fiecare*

De acvariu cred ca voi face rost de la cineva, e un acvariu simplu cu capac... din sticla fara mobilier...

2. Inca nu m-am gandit la pesti dar nu stiu daca sa ma orientez spre Guppy deoarece se inmultesc repede si acvariul meu va fi suprapopulat si din asta => suprapoluat...

3. Nu m-am gandit inca la plante... dar mi-ar place 2-3 plante nu prea pretentioase... si un ornament de lemn cred si o nuca de cocos taiata in 2 sa aiba pestii unde sa se simta in siguranta... dar si cu rol estetic...

4. Mai o chestie: nu stiu ce tip de sol sa aleg... sunt in piata niste pietricele colorate dar nu stiu cat de bune sunt... si daca ar fi sa aleg niste nisip nu stiu de unde se face rost (nisip de acvariu) ...

Cam asta ar fi mici nelamuriri pe care le am in acest domeniu
As dori niste sfaturi cu privire la ceea ce am scris mai sus... Mersi
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit pe forum!
1.Eu iti recomand sa mergi pe un acvariu putin mai mare,macar 50 litri de apa sa poti pune in el!De exemplu ca dimensiuni lungime 65 cm(ca sa iti incapa tuburi de iluminat T8 de 60 cm lungime),30 cm latime si 35 cm inaltime(cam 5-6 cm din inaltime va fi substratul,iar sus vei lasa vreo 3 cm liberi,fara apa).La dimensiunile astea , scazand decorul,substratul,plantele,echipamentele...vei avea cam 50l apa in acvariu - un minim pentru in incepator.Tine cont de faptul ca un acvariu cu mai multi litri de apa este mai usor de intretinut!
2.Daca iti plac foarte mult guppy poti tine doar masculi si in felul asta nu vei suprapopula pentru ca nu vor face pui
3.Incearca plante de genul vallisneria,cabomba,elodea,etc.Nu sunt pretentioase.Pe lemn poti pune anubias,iar pe nuca de cocos - moss.
4.Ca substrant fertilizant pentru plante mergi pe JBL Florapol - e si ieftin si bun Deasupra substratului fertilizant vei pune pietris cu granulatia 1-2 mm sau 2-4 mm(atentie : nu mai mic de 1mm si nu mai mare de 5 mm!).Pietris cumpara din cel natural,NECOLORAT!!!Cel colorat se mai decoloreaza prin apa si se vede si urat.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
emanuel
Unripe member

IP:

Bine te-am gasit
Multumesc pt. sfaturi... ma voi mai gandi cu privire la dimensiunile acvariului
... din pacate sunt cam limitat cu spatiul dar fac eu cumva sa am peste 60 litri volumul dimensiunile pe care le-ai scris pt. mine iese un acvariu in care incape aprox. 68 de litri deci ar fi super...

2. Nu vreau neaparat Guppy ... imi plac majoritatea specilor care sa se incadreze cerintelor mele cu privire la spatiul pe care il pot oferi ) ...
ziceam de Guppy pt. ca am mai avut si au fost destul de rezistenti... la problema cu inmultirea m-am gandit sa cumpar 1 pereche (2 exemplare frumoase) din care sa iasa pui frumosi... ma gandesc ca nu sunt stresati daca sunt doar 2... cel putin pana vin puii...

3. Plantele pe care mi le-ai enumerat imi plac (m-am uitat la niste poze )

4. e ok )

5. Multumesc inca odata
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

1.Crede-ma ca dupa ce scazi tot ce ti-am enumerat mai sus vor ramane maxim 55l apa in acvariu,la dimensiunile scrise de mine
2.In cazul asta te poti orienta si spre alti pesti,uita-te la petshop si noteaza-ti denumirile lor,apoi cauti pe net despre ei si afli daca se potrivesc in primul rand cu apa ta...dar pentru asta trebuie sa afli intai ce caracteristici are apa in Timisoara(daca ai apa de la retea poate ne zic alti colegi timisoreni ) Guppy nu mai sunt deloc asa rezistenti cum erau pe timpuri...dintre toti pestii pe care ii am eu,guppy se imbolnavesc si mor cel mai des Daca o pereche de guppy e frumoasa,sa stii ca puii nu vor semana mai deloc cu parintii.Poate doar cativa.Mai ales daca gupita e deja bortoasa cand o cumperi - si cam 99% din ele sunt asa La guppy raportul de femele ca sa fie stresate este de 3 femele la 1 mascul.
5.Cu placere :-P

Until you find someone worth dying for, you never really live.
vampirex
Member
[Avatar]

IP:

Salut emanuel, bine ai venit pe forum, ai ajuns unde trebuie ... incearca sa citesti cat mai mult de pe aici si o sa iti fie viata (experienta acvaristica) mai usoara.
Nu ai zis nimic de filtrare ... ce filtru vrei sa pui ?

invatacel ... dar plin de entuziasm
[Email] [Yahoo!]
emanuel
Unripe member

IP:

o da, am un filtru Atman Power Liquid Filter (nu stiu daca e ceva firma cu renume) ... e un filtru pe care il bag cutotul in acvariu ... are 3 viteze...si baga aer pe unde iese si apa filtrata... termometru , termostat si lampa nu am... deasemenea nu am nici aparat pt. CO2 care nu stiu pt. ce e
Oricum multumesc pt. sfaturi si voi mai cauta pe forum informatii noi care sa-mi ajute

Forum Index » Despre noi
Go to: