Author |
Message |
Azyx
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/06/2009 17:03:55
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Azyx
Junior member
IP:
|
Salutare lume!
M-am decis! Vreau si eu un acvariu! Dupa cum zice si titlul, as vrea ceva de 60-80litrii, in care sa pot pune 4-5 specii de pesti. Sunt novice in acest segment si nu stiu ce sa fac si cu ce sa incep. Am avut tendinta sa incep sa citesc una-alta pe aici dar... e cam peste ceea ce pot eu intelege.
Asa ca, daca aveti bunavointa sa ma ajutati, va multumesc!
Ca in orice lucru, mai ales cand nu stiu nimic, ar trebui sa incep cu... inceputul. Asa ca, astept orice idee, link, document in acest sens.
Ca sa ma fac si mai bine inteles (nu stiu cat de mult m-am facut pana acum) vreau sa va zic ca as vrea ca acvariul sa gazduiasca in jur de 3 specii de pesti frumosi si vii colorati, ceva tropical - sper ca e bun cuvantul ales - si alte chestii (nu neaparat pesti), alte vietuitoare care pot convietui cu acei pesti (acei pesti - habar nu am care vor fi, nu stiu care specii sunt prietenoase cu care), sa zic pesti senatari sau... raci, crabi...
Sper ca nu ati ras prea mult de mine si sper sa ma ajutati cu unele raspunsuri.
Va multumesc!
|
|
 |
vampirex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/06/2009 08:32:34
|
vampirex
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/4541620044a4220bd9662c.jpg)
IP:
|
Azyx wrote:...Am avut tendinta sa incep sa citesc una-alta pe aici dar... e cam peste ceea ce pot eu intelege....Asa ca, astept orice idee, link, document in acest sens....
salut,
eu zic ca cea mai buna idee este sa citesti TOT ce gasesti pe acest forum, cel mai bun link >>> http://www.acvariu.ro/forum, iar documente o sa gasesti tot aici ... asa ca spor la lecturat
|
invatacel ... dar plin de entuziasm |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/06/2009 08:38:18
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Incepe cu asta si asta.
Dupa ce termini stabileste dimensiunile acvariului. Cu cit e mai mare cu atit e mai usor de intretinut, tine seama de asta.
Pe urma vedem noi ce mai facem.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
Azyx
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/06/2009 10:41:17
|
Azyx
Junior member
IP:
|
Va multumesc pentru sfaturile pe care mi le-ati dat! Presupun ca din cauza semi prostiilor pe care le-am debitat lumea nu prea m-a bagat in seama... Incet-incet...
Inca astept sfaturi sub orice forma.
Pe de alta parte, nu ma asteptam la chestia asta: "cu cat e mai mare, cu atat e mai usor de intretinut". De ce e posibil acest lucru? Pentru ca logic, din prisma mea, a unui incepator, nu prea are legatura, in sensul ca, mai mare, mai mult spatiu de curatat, gen. Multumesc!
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/06/2009 10:55:57
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Azyx wrote:nu ma asteptam la chestia asta: "cu cat e mai mare, cu atat e mai usor de intretinut". De ce e posibil acest lucru? Pentru ca logic, din prisma mea, a unui incepator, nu prea are legatura, in sensul ca, mai mare, mai mult spatiu de curatat, gen.
Asa e pentru ca acvariu e un ecosistem in care se intimpla chestii foarte complexe, compozitia chimica a apei se modifica in continuu, cu cit acvariu e mai mare e mai stabil.
Acvariu mic = compozitia chimica a apei se modifica foarte repede, parametrii apei la fel = interventii din partea acvaristului pentru corectarea lor = timp pierdut.
In acvariu meu de 1.200 litri am facut anu' asta vreo 2-3 schimburi de apa de 30% ....... in rest nimic, e echilibrat si nu-i nevoie de interventia mea. Ba mai fac ceva: sterg geamu' cind trebe si spal filtrele odata la citeva luni.
Nu vreau sa te conving sa-ti faci si tu o piscina de-o tona da' trebe sa retii ca la acvariu ai de lucru cu atit mai putin cu cit e mai mare. Sa nu mai spun de confortu' pestilor  .
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
Azyx
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/06/2009 11:09:44
|
Azyx
Junior member
IP:
|
Mersi din nou pentru sfaturi si pentru explicatii. Pana nu vad/aud unele explicatii, nu sunt convins. Sper ca nu deranjez prin felul meu de a fi.
Nu intensionez sa fac o piscina in casa... inca. Ma gandesc doar la ceva in jur de 100l. Bine, poate pana ma documentez mai mult si pana incep sa iau lucruri ajung la altele dar momentan asta e punctul de plecare in ceea ce ma priveste. Sincer, as vrea un acvariu care sa se intretina cat de cat singur, si marimea ar fi unul din avantaje dar care momentan ma sperie, sa zic asa. Plus ca inca nu vreau sa investesc asa mult.
|
|
 |
Azyx
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/06/2009 13:52:20
|
Azyx
Junior member
IP:
|
Din ce am citit pentru inceput, deja sunt multe intrebari legate de multe chestii  . Scoicile si melci erau primele care le aveam in cap pentru decor, plus ca erau adunate de peste tot de pe unde am umblat, diverse "modele". Deci, fara calcaroase de genul asta.
Alt lucru ar fi zona de amplasare... lumina este mai tot timpul zilei. Ca sa intelegeti mai exact este un balcon care e deschis si fix pe acea portiune care a ramas fara geamuri ar veni acvariul. Din ce am citit prea multa lumina nu prea e bine, mai ales pentru plante, insa ma gandeam sa va intreb daca pot sa acopar/lipesc ceva semi transparent pe spatele acvariului, care va fi spre geam, spre balcon. Sau ce solutie sa adopt? Tin sa mentionaez ca, momentan, acela ar fi singurul loc de amplasare al acvariului. Alte intrebari vor mai veni in functie de neclaritati.
|
|
 |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/06/2009 22:33:53
|
ReBella
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d010396ca8abf6ead8cacc2c2f2f26c7.jpg)
IP:
|
Nu este destul sa pui ceva pe spatele acvariului.Mai ales ceva semi-transparent.Va rebui sa ai draperii sau jaluzele la geamurile balconului.
|
Until you find someone worth dying for, you never really live. |
|
 |
Azyx
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/06/2009 13:14:47
|
Azyx
Junior member
IP:
|
Am revenit cu o imagine/un desen prin care sper ca se inteleg optiunile pe care le am in ceea ce priveste amplasarea acvariului.
Varianta 1 este cea la care m-am gandit initial. Dupa ceva mai multa documentatie, m-am gandit si la varianta 2 (pozitie ce se afla dupa un stalp de rezistenta).
Varianta 1 este unde se afla la un moment dat geamul ce despartea balconul de camera de zi. Ca suport este ideal, insa ca amplasare, nu prea. Mai ales ca tot apartamentul este pe sud (deci am de dimineata pana seara soare in casa). Daca este sa optez la varianta 1, ar trebui sa pun, macar pe latura mare cu geamuri, draperii sau ceva de genul. Teoretic, lumina directa nu face bine plantelor? Intreb pentru ca, optand pentru varianta 2, as putea pune draperii doar pe partea drapta, pentru a feri acvariul pe perioada dimineata-pranz, cand soarele ar bate direct spre acvariu.
Alta nelamurire ar fi denumirea stiintifica a zebrelor. Imi place comportamentul lor pentru ca animeaza acvariul. Ce pesti mai merg cu zebrele? Am citit ca dupa ceva timp de acomodare, alte specii de pesti se obisnuiesc cu zebrele...
Scuzati greseala din poza - estul e pe stanga si vestul in drapta. Am vazut dupa ce am postat. Scuze.
P.S.: Nu exista edit sau nu l-am gasit eu?
Editat de Lofty: Nu exista edit. Completeaza-ti profilul cu locatia reala.
|
|
 |
|