[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
User nou  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Shrimpy
Junior member
[Avatar]

IP:

Va salut,

Numele meu e Catalin si sunt din Bucuresti.
Am avut acvariu, canari, papagali si pisici de mic asa ca sunt obisnuit cu schimbatul apei, hrana, spalari etc

Vorbeam mai devreme cu cineva despre "animalute de acvariu" si mi-am adus aminte de sanitarii pe care i-am avut cand eram mic. Si asa am ajuns aici.
Citind diferite postari am descoperit crevetii si m-a lovit - vreau acvariu cu creveti :-) Mi se par simpatici si interesanti si nu am avut niciodata.

Asa ca intr-o ora ma duc la Hornbach (mi-a spus cineva ca au acolo de toate) sa vad ce gasesc.
O sa iau la rasfoit forumul, poate dau de ceva sfaturi ca nu am nici o idee despre creveti, ce le trebuie, ce e bine si ce nu.

O zi faina!
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit!
Pentru creveti ajunge un acvariu mic de 20-30 litri si un burete bolborositor pe post de filtru , conectat la o pompa de aer.Sau un filtru cascada cu un burete mic pus pe teava cu care trage apa din acvariu,ca sa nu traga si puii de creveti.Insa ai grija,crevetii sunt foarte sensibili la nitriti,amoniac si cupru.Deci va trebui sa ciclezi intai acvariul cam o luna de zile inainte sa pui crevetii daca vrei sa iti traiasca.Citeste tot ce gasesti despre ciclare si revino cu intrebari daca nu intelegi ceva.
Multa bafta!

LE Uite aici despre ciclare , primul articol : http://www.acvariu.ro/generalitati . De asemenea iti recomand sa-l citesti si pe al3lea!

This message was edited 1 time. Last update was at 24/09/2009 18:28:48

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

si SALUT Cataline,

@ Catalin: Asa ca intr-o ora ma duc la Hornbach (mi-a spus cineva ca au acolo de toate) sa vad ce gasesc.

Vad ca esti foarte hotarat , intai sa citesti aici:http://crystalred.xc.ro/ro/acvariul-crevetilor-crystal-red.html , apoi sa ciclezi acvariul si dupa aceea mai vorbim.
Succes!

Viata are ORICUM dreptate!
[Yahoo!]
Shrimpy
Junior member
[Avatar]

IP:

Ok m-am intors. Am gasit in Hornbach un spatiu dedicat crevetilor, firma Dennerle si EHEIM.
Am cumparat (pun si preturile in caz ca vrea cineva sa stie):
- filtru intern Small 60lei
- Nano Light 9W 120lei
- Tetra test NH3 44lei
- Decor Cocos 8lei
- Grota Lava 21lei
- plasa fina 4lei
- nisip 9lei

Am cautat sa fie toate cat mai mici avand in vedere ca acvariul va fi de 15-20 si sa nu il incarc cu prea multe obiecte.
Acvarii aveau de toate felurile si marimile dar am preferat sa nu iau de acolo. Ma duc maine la Muncii, am auzit ca sunt mai ok.
Aveau lipite (si ieftine) dar foarte urate. Aveau siliconul acela negru si aratau urat. Cele din sticla curbata aratau ca niste bijuterii dar la 470lei unul de 15...no way!
Termometre mici nu aveau, numai niste imensitati. Mai erau unele care aratau ca o banda neagra si subtire dar am inteles ca nu sunt bune.

Maine rezolv cu acvariul si plante apoi ma ocup de tratarea apei ca intr-un final sa aduc "locatarii". In Hornbach aveau 2 Erau saracii pusi intr-un acvariu imens populat de o gramada de pesti.

Multumesc pentru link-uri, foarte folositoare! Weekend-ul asta o sa studiez.

Edited: m-am jucat 5 minute cu niste "ramirezi" - au fost singurii care m-au bagat in seama cand am trecut pe langa acvariu. M-au surprins, stateau toti aproape de sticla si imi urmareau degetul. Frumosi foc.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/09/2009 21:26:19

ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Iti mai trebuie si test de nitriti pe langa cel de amoniac . Adica test NO2. Nisipul ce dimeniuni are ? Plasa pentru ce ? Vrei perete cu moss ?
Filtrul ala intern nu stiu cum e dar ai grija sa nu traga crevetii si puii lor.S-a discutat recent despre dezavantajele filtrelor interne mici pe forum...uite aici de exemplu http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/9319.page (vezi ca e un post de-al meu mai lung ).Termometru ia unu din ala resun , o chinezarie...dar sa fie intern.Benzile alea externe is niste aiureli.
Dupa ce termini de citit sa ne spui cum vei face ciclarea

Shrimpy
Junior member
[Avatar]

IP:

Da o sa iau si test de nitriti. Nisipul e asa LINK.
Plasa am luat-o pentru curatenie sa nu bag mana sa culeg diverse si apoi mi-a spus cineva ca ma poate ajuta cu ciclarea cu niste sanitari
Perete cu moss? Suna bine, o sa ma uit maine la magazin sa vad ce mai gasesc. Se poate comanda online? Ai link?

Filtrul ma gandesc ca e bun, oricum o sa ma prind eu la practica. Deocamdata l-am depozitat pana aduc acvariul.
Multumesc pentru sfat cu termometru. Am bagat la cap.

Cum fac ciclarea? A pai ma gandeam ca e ca la Terraforming ca in Star Trek - deci simplu.
Pun nisipul, plantele si ce mai trebuie, bag apa, dau drumul la filtru, adaug niste mancare sa putrezeasca, sanitarii in misiune , las asa 5-6 zile, masor amoniacul si daca e mare schimb apa cam 30%, mai las asa cateva zile iar cand amoniacul ajunge la 0 atunci anunt crevetii ca s-a deschis un club nou si au intrarea gratis
Ideea e sa creez un mediu nu? Ah si apa tinuta intr-un vas mare si nefiarta.
Spune-mi te rog daca gresesc pe undeva ca nu vreau sa fac moarte de crevete.

Ma gandeam sa pun peste nisipul acela marunt unul mai mare dar nu stiu daca face bine la plante.
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

Shrimpy wrote:Cum fac ciclarea? A pai ma gandeam ca e ca la Terraforming ca in Star Trek - deci simplu.
Pun nisipul, plantele si ce mai trebuie, bag apa, dau drumul la filtru, adaug niste mancare sa putrezeasca, sanitarii in misiune , las asa 5-6 zile, masor amoniacul si daca e mare schimb apa cam 30%, mai las asa cateva zile iar cand amoniacul ajunge la 0 atunci anunt crevetii ca s-a deschis un club nou si au intrarea gratis
Ideea e sa creez un mediu nu? Ah si apa tinuta intr-un vas mare si nefiarta.
Spune-mi te rog daca gresesc pe undeva ca nu vreau sa fac moarte de crevete.
Ma gandeam sa pun peste nisipul acela marunt unul mai mare dar nu stiu daca face bine la plante.

Eu cred ca tu glumesti???? ...NU?...Mai pune mana si citeste si vorbim peste o LUNA sau mai bine peste 4 saptamani dupa ce ciclezi acvariul.
Vezi Attach
 Filename Ciclul Azotului.doc [Disk] Download
 Description Ciclul Azotului
 Filesize 192 Kbytes
 Downloaded:  4 time(s)

This message was edited 1 time. Last update was at 24/09/2009 22:53:55

[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Nu inteleg cum te ajuta plasa la curatenie.De care e , cum arata , ce faci cu ea mai exact ?
Poti cicla cu sanitari,insa depinde de care sunt.
La ciclare gresesti.Cand amoniacul e 0 incepe episodul 2 din ciclare,si anume transformarea amoniacului in nitrit,care e la fel de toxic pentru vietati.Abia cand si nitritul ajunge la 0 si se pastreaza asa mai multe zile la rand poti aduce crevetii.De-asta ti-am zis sa iei si test pentru nitrit.

Shrimpy
Junior member
[Avatar]

IP:

Ei am "aruncat" si eu o generalizare in gluma, acuma nu-mi da cu documentul de 7 pagini in cap. Stiu, dureaza crearea unui mediu, trebuie grija etc.
Uite mai sus ca am zis deja ca am de studiat... in jur de 4 saptamani sau o LUNA - buna asta ;)

O sa revin cu poze si alte intrebari.

Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

ok, te astept.

[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Eu tot astept raspuns la intrebarea despre plasa

Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

Probabil ca doreste sa puna peste nisip o plasa care sa o ridice saptamnal ca sa curete mizeria ....o idee din filme cred

[Yahoo!]
Shrimpy
Junior member
[Avatar]

IP:

Plasa... o bucata de panza prinsa de o sarma buna de folosit la diverse ca su nu bagi mana in acvariu ...plasa... o avea alta denumire si nu stiu eu.
Depinde ce sanitari sunt? Nu stiam asta.
Da da inteleg ca ciclarea este foarte importanta, o sa fiu foarte atent cu treaba asta ca nu vreau sa-mi moara crevetii, nu suport sa omor nici o molie!

Ce va rog, nu ma intelegeti gresit, stiu ca sunteti pasionati de acvaristica si respect lucrul asta. Incet incet voi prinde ideea si sper sa ajung sa fac totul fara nici o greseala.

Seara buna va doresc.
Shrimpy
Junior member
[Avatar]

IP:

Nilsen wrote:Probabil ca doreste sa puna peste nisip o plasa care sa o ridice saptamnal ca sa curete mizeria ....o idee din filme cred

Ei hai acuma ai si tu o oprire?
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

Hai nu te supara, mai glumim si noi ca no fi bai . Ai vrut sa spui plasa de prins pestii. Ai schimbat doar intrebuintarea ei, asta e tot. Spor la treaba si te asteptam cu noutati.

[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Daca prin acea plasa te referi la minciog sau ciorpac si arata cam asa http://www.qualitytrade.ro/DATA/Poze%20catalog%20mici/pesti/Minciog%20m.jpg e bine ca l-ai luat, e util.

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Shrimpy: deschide un topic nou despre acvariu' tau, aici ne rezumam doar la "Detalii despre noi" .

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Despre noi
Go to: