[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ce specii merg cu africanii ???  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Salut,
O intrebare am si eu pentru cunoscatori....ma intereseaza in special ce specii de "catfish"(sanitari) merg intr-un acvariu cu ciclide africane?
Poate cineva imi poate da ceva sfaturi din experienta,Mentionez ca africanii mei au cam 8-10 cm in functie de specie,si sunt in numar de aprox.25-30(nu ii mai pot numara cu exactitate ) intr-un acvariu de 500 l fara plante.

Multumesc.

This message was edited 1 time. Last update was at 08/10/2009 08:20:47

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Nativi Malawi sunt Synodontis Njassae, dar nu cred ca gasesti la noi, dar gasesti sigur Eupterus.

Biotop Malawi || Biotop Amazon
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

de ce vrei sa bagi sanitari in acvariul cu malawieni??!!

ai senzatia ca dispui de prea mult spatiu??!! ..sau nu cumva crezi ca tipii te vor ajuta la curatirea acvariului de murdaria africanilor ?! hmmm..

sunt intrebari retorice...

iti enumar 2 mari dezavantaje ale introducerii sanitarilor de genul Synodontis in acvariul cu africani:
- cresc foarte mari si vor concura pentru spatiu cu africanii
- nu papa rahatel de ciclide..in schimb sunt primii care ajung la locul faptei datorita mustacioarelor hipersensibile cand e vorba de vreo depunere si crede ma ca fac ravagii..papa icre de africani grupa mare
recomandarea mea ar fi sa renunti la ideea de a completa peisajul cu genul asta de pesti.

daca totusi vrei neaparat , ai putea sa ti indrepti atentia catre genul Plecostomus care sa zicem ca si gaseste utilitatea pe acolo mancand algele dar acesta provine din alt habitat si in consecinta are nevoi diferite in ce priveste chimismul apei etc..

asta i parerea mea..tu esti liber sa faci cum vrei

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Deci, e drept ce spun antevorbitorii....Synodontis...adevarat, mananca icrele. Dar si mai adevarat este ca halesc absolut toate resturile de mancare ce ajung la fund, nepapate de malawieni. Daca vrei musai, eu iti indic S. petricola dwarf...eu mi-am luat de la Hornbach cand a fost expozitia aia 5 bucati. Nu depasesc 9 cm si-s foarte harnici. Sunt cei mai mici synodontusi, din Tanganyika insa...daca tii Malawi la pH 8, merg bine si astia, caci normal sunt adaptati la pH intre 8-9.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

Vezi aici, faci cate simulari vrei : http://www.ratemyfishtank.com/freshwater_compatibility_tool.php

Viata are ORICUM dreptate!
[Yahoo!]
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc ....pentru pareri....
....o sa ma gandesc,o sa cantaresc si o sa vad ce o sa fac....

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

kinderu wrote:....o sa ma gandesc,o sa cantaresc si o sa vad ce o sa fac....

Gindeste bine, cintareste bine si fa bine .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
skyje
Junior member

IP:

@malawi_crys

iti enumar 2 mari dezavantaje ale introducerii sanitarilor de genul Synodontis in acvariul cu africani:
- cresc foarte mari si vor concura pentru spatiu cu africanii
- nu papa rahatel de ciclide..in schimb sunt primii care ajung la locul faptei datorita mustacioarelor hipersensibile cand e vorba de vreo depunere si crede ma ca fac ravagii..papa icre de africani grupa mare
recomandarea mea ar fi sa renunti la ideea de a completa peisajul cu genul asta de pesti.

Sper ca nu e cu suparare daca-l contrazic un pic pe crys.
Depinde de genul Synodontis cat de mare creste, deci alege cu atentie.
Eu am 5 bazine de tanganyika si malawi si am si 5 specii de synodontis(atterimus, polly white, nyassae, multipunctatus si multimaculatus) si ancistrus si gibbiceps.
In alta ordine de idei ei mananca icrele celorlalti pentru a le depune pe ale lor. Un fel de "cuc" de apa isi depun ouale in "cuibul" altora.
Ancistrusii si gibbiceps eu zic ca te scapa de algele nemancate de africani sau de UV si stau foarte bine si in apa mai dura a africanilor.
Deci gandeste, cantareste si alege ce-i mai bun.

Apropo si mai merg in bazinele de africani in special in cele de tanganyika o specie de killiefish ce traieste in lacul cu acelasi nume Lamprichthys tanganicanus .
Bafta multa.
[Email]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

skyje wrote:

Apropo si mai merg in bazinele de africani in special in cele de tanganyika o specie de killiefish ce traieste in lacul cu acelasi nume Lamprichthys tanganicanus .
Bafta multa.

Cu scuzele de rigoare pt off-topic
Ai cumva tanganicanusi ? Daca ai , da-mi un pm te rog
[Email] [WWW]

Forum Index » Cichlidae
Go to: