[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutare!  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
dodge
Junior member
[Avatar]

IP:

Ma numesc Cosmin am 27 ani si sunt posesorul unui acvariu de 112 litri(L80/l35/H40) , filtru intern AquaFan2 incalzitor, substrat Tetra Substrat Complete cu pietris granulatie 2-3mm deasupra.
Plante: riccia, anubia bateri, blixya japonica, eneria densa, Hygrophila corymbosa siamensis, Ludwigia repens rubin, rotala wallichi, bacopa monnieri, fertilizare cu FEROPOL, si FEROPOL 24.
Injectare Co2 prin procesul "bomba" la care este adaptat un injector ceramin comandat pe net(rezultatele sunt minunate), iar lumina este 58W prin 3 neoane :2osram840 daylight 4.500k de 18W, si un sun-glo 59 cm de 20W 4.200K
Populatie: 5 pomaceea, 15 neoni albastri, 4 red cherry,4 razbora, 3 cory, 1 ancistus, 3 zebre, si inca 2 rase la care nu le stiu denumirea.
Am gasit acest forum prin simpla cautare pe motoare despre cateva feluri de ingrijire ale unor plante.

Va multumesc si sper sa fiu si eu util la randul meu.

This message was edited 1 time. Last update was at 25/12/2009 16:40:54

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Salutare si bine ai venit.
Vrem si poze, nu-i asa?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
dodge
Junior member
[Avatar]

IP:

da bineinteles!

Scuze pt. paharele care apar in imagine dar le folosesc pt a duce riccia cat mai aproape de lumina pt. a se prinde repede si bine!
[Thumb - DSCF5697.JPG]

[Thumb - DSCF5698.JPG]

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

dodge wrote: da bineinteles!

Scuze pt. paharele care apar in imagine dar le folosesc pt a duce riccia cat mai aproape de lumina pt. a se prinde repede si bine!

Frumos! O mica observatie insa, daca imi permiti - muta termometrul pe partea laterala a acvariului si, daca poti mai pune ceva plante mai inate in dreptul filtrului.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Si inca ceva. Renunta la paharele alea. Nu cred ca iti sunt necesare. Sau renunta doar la unul si vezi prin comparatie cum merge cele doua...pietre.

[Email] [Yahoo!]
dodge
Junior member
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:
dodge wrote: da bineinteles!

Frumos! O mica observatie insa, daca imi permiti - muta termometrul pe partea laterala a acvariului si, daca poti mai pune ceva plante mai inate in dreptul filtrului.

Da o sa mut termometrul(10x)..iar in legatura cu plantarea partii unde se afla filtrul astept sa inmultesc cateva din plantele care vor fi acolo,insa trebuie sa mai am putin rabdare.
dodge
Junior member
[Avatar]

IP:

alber wrote:Si inca ceva. Renunta la paharele alea. Nu cred ca iti sunt necesare. Sau renunta doar la unul si vezi prin comparatie cum merge cele doua...pietre.

Paharele sunt puse provizoriu, vor mai sta maxim 3-4 zile dupa care o sa dispara....era esential pt. a se prinede riccia, inainte sa le ridic dezvoltarea lor avea un ritm foaste lent, dar dupa ce le-am
ridicat au inceput sa isi dea drumul......
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Riccia nu se prinde. Nu este ca moss-urile, sa se agate de suprt. Riccia va ramane cu plasa pe ea, pana la adanci batraneti. Este planta de suprafata, iar fara plasa, o gasesti doar la luciul apei

[Email] [Yahoo!]
dodge
Junior member
[Avatar]

IP:

alber wrote:Riccia nu se prinde. Nu este ca moss-urile, sa se agate de suprt. Riccia va ramane cu plasa pe ea, pana la adanci batraneti. Este planta de suprafata, iar fara plasa, o gasesti doar la luciul apei

Stiu acest lucru,....ma refeream ca o las sa se prinda de plasa,...sa se dezvolte si sa capete forma deasupra plasei.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

dodge wrote:
alber wrote:Riccia nu se prinde. Nu este ca moss-urile, sa se agate de suprt. Riccia va ramane cu plasa pe ea, pana la adanci batraneti. Este planta de suprafata, iar fara plasa, o gasesti doar la luciul apei

Stiu acest lucru,....ma refeream ca o las sa se prinda de plasa,...sa se dezvolte si sa capete forma deasupra plasei.

Dar atunci va trebui sa stai cu paharele acelea tot timpul pt ca planta sa aiba lumina. Daca nu mai beneficiaza de ea, o pierzi. Plasa nu poate sta pe fundul bazinului prea mult timp. Vezi acvariile lui Amano - nu sunt facute sa arate asa pentru mult timp. Dca vrei in schimb plante gazon, din acestea gasesti o gramada. :-)
dodge
Junior member
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:
dodge wrote:

Dar atunci va trebui sa stai cu paharele acelea tot timpul pt ca planta sa aiba lumina. Daca nu mai beneficiaza de ea, o pierzi. Plasa nu poate sta pe fundul bazinului prea mult timp. Vezi acvariile lui Amano - nu sunt facute sa arate asa pentru mult timp. Dca vrei in schimb plante gazon, din acestea gasesti o gramada. :-)

Am inteles ideea...se va obisnui asa si voi avea probleme la coborare. Maine la prima ora tre sa schimb apa, ia primul lucru pe care il voi face este sa cobor pietrele pe fundul bazinului.
10x
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

dodge wrote: Am inteles ideea...se va obisnui asa si voi avea probleme la coborare. Maine la prima ora tre sa schimb apa, ia primul lucru pe care il voi face este sa cobor pietrele pe fundul bazinului.
10x

Dar mai intii citeste tot postul celalat despre riccia. Val zice ceva foarte interesant si adevarat pe acolo.
dodge
Junior member
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:
dodge wrote: Am inteles ideea...se va obisnui asa si voi avea probleme la coborare. Maine la prima ora tre sa schimb apa, ia primul lucru pe care il voi face este sa cobor pietrele pe fundul bazinului.
10x

Dar mai intii citeste tot postul celalat despre riccia. Val zice ceva foarte interesant si adevarat pe acolo.

Care post ...caci am dat search si mi-a gasit 21 de pagini , si nu cred ca o sa am rabdare sa le citesc pe toate.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

dodge wrote:

Care post ...caci am dat search si mi-a gasit 21 de pagini , si nu cred ca o sa am rabdare sa le citesc pe toate.

Uite acesta.

Forum Index » Despre noi
Go to: