imagini de la scufundarile mele

va saluta mosu

mosu la 12m

baracude sau poate drac

tridacna

Card de pesti

grouper

grouper

Blogs Blogs
Blogs »
Hurghada 12-19 dec 2009

In decembrie 2009 am fost invitat de Andy (www.reef.ro) sa merg in Egypt, intr-o excursie cum n-am mai fost.
In 2008 am fost in Egipt, intr-o excursie 'clasica' cum fac majoritatea romanilor... 5stele, demipensiune, ecursii (Valea Regilor, Karnak) , desert safari, snorkel Giftun-snorkeling.. Separat am fost la scuba..

Asa ca in mare stiam la ce sa ma astept, dar tentatia de a face scuba din nou a fost muult prea mare, asa ca am acceptat.

Nu a fost cum m-am asteptat, a fost mult mai bine :)

Excursiile nu imi doream sa le repet, asa ca nici n-am facut-o. In schimb am avut parte de scuba all day, de trolling si pescuit cu mana (cu fir).
Veti putea vedea galerii cu poze sau filme in pagini dedicate..

Am avut barca noastra. Nu 30 oameni pe yacht, nu norma la scufundare.  Asa ca programul ni l-am facut singuri, dupa pofta:
Ne trezeam devreme (brrrr odata ne-am trezit la 5!) mergeam la yacht, si o intindeam catre locuri de pescuiala. O sa evdeti ca am avut capturi foarte interesante... Am fost dotati cu rapale din cele mai variate (hehe au ramas la barca, pentru datile urmatoare). Apoi ne indreptam catre locuri de scufundare. Eram desiguri in cele mai bune locuri (pot sa compar cu repriza de scufundare din 2008). Instructorul, Hamada, este un tip foarte serios cand venea vorba de scufundari....
Dupa scuba-duba urma masa. Am avut 2 bucatari, ambii stiau sa gateasca bine :)) Dupa scufundare trolling pana la un loc de pescuit la mana... Back to marina... Hotel, apoi cine mai putea bere si program de voie.

23 grade in apa, cam tot asa in aer (am prins si 25). Stiindu-ma mai friguros, am avut costum intreg, asa ca mi-a fost foarte bine in apa.
In fiecare seara am dat cate o raita pe la niste carciumi locale din Hurghada, locuri cunoscute de Andy si de Yaser (capitanul barcii), locuri in care n-as fi intrat din proprie initiativa (probabil datorita aspectului de kitch al carciumii). Eh fratilor, aici am mancat cea mai buna ciorba de peste. De fapt de fructe de mare. Am sa pun o poza, pentru ca merita. Din ce am auzit, toti cei care au fost acolo, au declarat acelasi lucru... Fructe de mare, bla bla nu va mai povestesc sa nu va fac pofta :P

Una din zile a fost speciala: am dormit pe barca. Ocazie cu care am am pescuit calamari...  Desigur, dormitul pe barca nu e pentru oricine. Dar puteam sa raman la hotel in ziua aia...

Satisfactia a fost maxima pentru tot ce am facut.
Trolling la maxim, Scuba -duba la maxim, pescuit la maxim, haleala la maxim! Am condus si barca!!!

BR pe barca (cam juma' de metru cub, la gheata). O ocazie exceptionala pentru un team building cu baietii, 7zile de relax.



Pestoiul asta a fost prins la trilling cand eram eu la timona :P