[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Africanfish  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
rick
Senior member

IP:

Spuneam cumva ca nu mai am pui?!? [:-)]

http://www.youtube.com/watch?v=nHP4oaMg3fA
[WWW]
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Foarte frumos
Sa iti traiasca ma scuzi ca poate par nesimtit si imi bag nasul dar de curiozitate care ar fi pretul pe bucata de PM pui
Si cat te-a costat tot proiectul pana acuma
Imi cer scuze sunt mai bagacios
Ape limpezi

This message was edited 2 times. Last update was at 22/09/2013 12:52:39

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
rick
Senior member

IP:

Cat m-a costat nu stiu si nici nu vreau sa fac un calcul dar stiu ca am prieteni care m-au ajutat si fara de care acest proiect nu ar fi fost posibil. Pe acestia i-am amintit la deschiderea jurnalului.
Pui nu mai am de dat. Tot tineretul a luat drumul Italiei. Daca din puii actuali vor fi cativa care se vor ridica in acest acvariu te voi anunta. Nu mai intentionez sa separ puii de cei mari decat atunci cand vor fi destui doritori si pentru acest pestisor interesant, plin de viata si culoare.
[WWW]
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

rick wrote:Duminica m-am bucurat de vizita lui Cristi (@Crys). A fost o placere sa stam de vorba despre pesti ,acvaristica dar nu numai. Si bineneteles printre vorbe Cristi a facut si ceva poze:
.........................
Multam de vizita si de poze Cristi.

Cu intarziere , iti multumesc si eu public , Emil pentru tot ..pentru ospitalitate , pentru "cadou" ! Placerea a fost de partea mea! Ma bucur mult ca am reusit sa va cunosc.. Si tu si sotia sunteti doua persoane de calitate, cu suflet mare si cu o nemarginita dragoste pentru micile vietuitoare( pestisori si "guinezi"). Imi doresc sa mentinem legatura peste ani ...

Spuneam cumva ca nu mai am pui?!? [:-)]

http://www.youtube.com/watch?v=nHP4oaMg3fA

Si sa vrei Emile si tot nu ai cum sa scapi de ei!!! Ii dai afara pe usa , ei iti intra pe geam! I ai "exilat " si in Italia si..nimic Niente da fare! Esti condamnat pe viata sa cresti Nicholsi! ( dulce "condamnare")

Si daca tot pomeniram de "exilari" , iti trimit salutari din partea piticilor matale care au facut 2000 km pana in Peninsula si la numai o saptamana distanta,o parte dintre ei, inca 600 km pentru a fi expusi la Congresul Asociatiei Ciclidofililor Italieni care s a tinut week end ul trecut ( 21-22 sept.) la Pisa.
S au plimbat piticii , nu gluma!

Bilantul Expozitiei: 6 dintre ei au ajuns la Forli in acvariul unui doctor, iar in jur de 15 in Sudul Italiei la Salerno si Silvi Marina in acvariile unor buni prieteni.

Deci, se poate spune ca a inceput Oficial " Infestarea" Peninsulei cu Nicholsi "mioritici"

Anticipez un pic foto-reportajul pe care doream sa l postez , cu cateva poze ale micilor Nicholsi de la Pisa:

image

Unul din cei doi masculi activati deja :
image

"Eticheta" confectionata de subsemnatu' intr un mod "arhaic" dar eficient..a facut furori ( alaturi de subiectii in sine). Era pacat sa nu stie "macaronaru' " cu ce are de a face pe acolo LOL

image

Inchei aici, spunandu va: "Bine v am regasit! "
Pentru cei care m au dat "disparut fara urma", le spunem ca sunt "vivo e salvo" NU m am lasat de acvaristica Am luat doar o mica pauza forumistica fortat fiind de imprejurari ( sau "imprejurimi")

Revin in curand..
Ciao
Cristian

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/
[Email] [Yahoo!]
rick
Senior member

IP:

Cristian multumim mult pentru cuvintele frumoase si pentru laude care nu cred ca ni se cuvin deplin. Odata ce sentimentele sunt reciproce atunci sigur aceasta prietenie va trece peste ani.
Ma bucur ca piticii au inceput sa prinda la macaronari. Numai sa spui si ridicam alte serii ca sa impenzim cu acest pestisor Italia si nu numai Italia.
Mai multe detalii de la expo?
Acum pe bune eu am crezut ca femela din filmulet va pierde puii dar inca e cu ei si ii pazaste cu cerbicie. A mai piedut din ei dar mai sunt. Mai nasol ca femela de sjoestedti a atentat la ei si s-a ales cu o chelvaneala zdravana. Este bine insa, nu a trebuit s-o separ, doar coada este franjuri.
Multumim mult de noutati si odata ce ai inceput forumeala asteptam vesti si din acvariul tau

This message was edited 2 times. Last update was at 25/09/2013 06:46:03

[WWW]
rick
Senior member

IP:

Plante emerse.
image

image

image

image

Cine stie ce planta este in pozele 1 si 3 are de la mine o pereche de Endleri Black Bar clasa N.
[WWW]
rick
Senior member

IP:

Un nou filmulet

Editat de Lucian: Am editat link-ul sa vedem filmuletul aici

This message was edited 1 time. Last update was at 19/10/2013 09:28:45

[WWW]
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutare Emil!

Multumim pentru filmulet!
Ce de galerii pe acolo! Erau buni la Metrorex piticii tai!

Masculul de Nicholsii este o splendoare !
Pe la inceput, se poate observa burtica mov si pectoralele innegrite ale femelei, daca nu ma insel , de Humilis - semn ca le merge bine. Poate vom vedea si o depunere in curand! Tinem pumnii!

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

[Email] [Yahoo!]
rick
Senior member

IP:

Multumesc Cristi, masculul de Nicholsi este un mascul de show si este inca tanar.
Fii sigur ca metroul se termina mult mai repede daca puteau sa ia parte la lucrari P. Humilis.=))
Da, humilisi au inceput inceput sa se coloreze, sa cresca burticile femelelor si sa-si faca curte. Nu am sa-i separ inca caci am inteles din ce m-am informat ca mai intai trebuie sa invete sa aiba grija de copii iar aici cu atatia nicholsi e chiar o scoala buna. Apoi el este un pestisor pentru pasionati care stiu sa-l aprecieze la adevarata valoare. Un pestisor care se coloreaza greu si numai daca are conditii favorabile. Si la mine abia acum au inceput sa se coloreze si mai au si de crescut. Deci chiar daca voi avea pui nu stiu cine ar putea sa-i ia aici.
Cateva poze:
Femela im haine de nunta.
image

image

image

Curtare la P. Humilis. Spre deosebire de majoritatea speciilor de pesti, la P. Humilis femela are intiativa si face curte masculului.
image

image
[WWW]
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

rick wrote:
Multumesc Cristi, masculul de Nicholsi este un mascul de show si este inca tanar.
Fii sigur ca metroul se termina mult mai repede daca puteau sa ia parte la lucrari P. Humilis.=))
Da, humilisi au inceput inceput sa se coloreze, sa cresca burticile femelelor si sa-si faca curte. Nu am sa-i separ inca caci am inteles din ce m-am informat ca mai intai trebuie sa invete sa aiba grija de copii iar aici cu atatia nicholsi e chiar o scoala buna. Apoi el este un pestisor pentru pasionati care stiu sa-l aprecieze la adevarata valoare. Un pestisor care se coloreaza greu si numai daca are conditii favorabile. Si la mine abia acum au inceput sa se coloreze si mai au si de crescut. Deci chiar daca voi avea pui nu stiu cine ar putea sa-i ia aici.
(....)
Curtare la P. Humilis. Spre deosebire de majoritatea speciilor de pesti, la P. Humilis femela are intiativa si face curte masculului.

Wow..Pe asta nu o stiam : femela curteaza masculul! Super! Foarte interesant!

Emil, de cele mai multe ori, speciile de "nisa", mai "ciudate", cu un comportament aparte, mai greu "gasibile", care nu prezinta culori tipatoare , le gasim numai in acvariile celor care vor sa iasa din tipare, celor care care stiu sa le aprecieze ,care stiu sa le descopere frumusetea prin prisma comportamentului lor .

Oricum, cand vorbim de ciclide africane in general, deja am restrans plaja la numai o mica parte dintre cei care se pot numi pasionati de acvaristica (acvaristi) - bineinteles ca si in cadrul aceste "caste" avem diverse "caste" mai mici grupate pe baza orientarilor personale ( Africa de Vest, Marile Lacuri Africane , Madagascar etc)..

In concluzie, sunt ( suntem) putini ..si sunt si mai putini (dintre cei putini) cei care au o deschidere catre speciile astea de "nisa" cum este si acest Humilis sau cum este de exemplu Abactochromisul meu.

De aceea, daca vei avea pui de Humilis, asa cum ai avut si de Nicholsi si nu vei avea cui sa i dai , nu trebuie sa disperi. Inseamna ca pe la noi, lumea nu e inca pregatita (preparata) pentru a gazdui specii de genul. Va trebui sa fii mandru ca ai reusit sa i reproduci .
Esti oricum la un alt nivel din moment ce "colectia" personala este formata numai din specii aparte!

Revenind la Humilis, am certitudinea ca vei reusi sa ai puiuti si de la ei!

O duminica linistita!
Cristian

[Email] [Yahoo!]
rick
Senior member

IP:

Multam Cristi pentru incurajari. Imi este stiut ce mi-ai spus dar imi pare rau cand vad asa slaba miscare in tara. In Franta de exemplu au pe luna cel putin o bursa iar la noi.....
[WWW]
rick
Senior member

IP:

Acvariul s-a clasat la concursul http://all4aquarium.ru/en/events/jbl...t-2013/entries pe un onorabil loc 14.
Sunt multumit de acest loc 14 pentru un acvariu care se afla la jumatatea drumului spre maturitate si o poza de ansamblu in care se zaresc filtrul intern si ecranul monitorului.
Sincer speram un loc printre primii 10 mai ales ca am intrat in concurs la invitatia facuta de unul din membrii juriului, dar probabil ia fost frica ca vor fi prea putine bazine cu biotopuri africane.
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Felicitari!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
rick
Senior member

IP:

Multumesc koala.
[WWW]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna dimineata Emil
Mi-a placut foarte mult acvariul, dar mi-a placut si comentariul pe care l-ai adaugat.
Inca o data m-ai facut sa ma simt atras de micutii Pseudocrenilabrus nicholsi.
Iti doresc ape limpezi si mult succes in continuare

Festina lente !
rick
Senior member

IP:

Multam Severus
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Felicitari !

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

Felicitari Emile! Bravo!!!

Avem nevoie de asemenea prezente inafara ! NU conteaza prea mult locul ocupat. Ramanem cu experienta acumulata in urma participarii la astfel de evenimente care nu face altceva decat sa ne ajute in a ne imbunatati performantele pe viitor!

PS. Nu am reusit sa gasesc acvariul tau acolo. Aiuto!
In schimb am vazut acvariul lui Robert cu biotopul malawian. Felicitari !

[Email] [Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Felicitari Emil, Pomi si Robert

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
stefanp
Moderator

IP:

malawi_crys wrote:
PS. Nu am reusit sa gasesc acvariul tau acolo. Aiuto!

Dupa ce intri pe pagina cu acvariile inscrise, apasa CTRL+F (adica functia find) si cauta dupa nume, sau tara (daca vrei sa le vezi pe toate). Si te va duce direct dupa sintagma cautata.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: