[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
molly foarte foarte "slab"  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
luckyyou
Junior member

IP:

Inainte de toate trebuie sa precizez ca mai am un acvariu de 160 de litri care este superb, fara probleme, plante ok, pesti ok. Insa probabil am facut ceva gafe cu acvariu mic.

Datele problemei:
acvariu de 65 de litri, cu incalzitor, aerator si filtru
lumina (bec mat mai slab ca intensitate) de dimineata de pe la 8 pana seara pe la 10
Populatie: 10 neoni, 2 molly, 1 ancistrus, 1 betta
Plante: 3 anubias (era mai plantat dar le-am aruncat pe restul considerandu-le "vinovate" pentru dezstrul din acvariu)
Decor: 1/2 de coaja de nuca cocos (fiarta, curata etc)
Localizare acvariu: pe peretele cu geamul, sub nivelul geamului (deasupra acvariului este perete), asadar lumina directa nu este.

Problema: "chestie" neagra pe narginea frunzelor, "fire" putin mai groase decat firul de par, care se intinde intre frunzele florilor...., mazga pe pietris (ca un mucegai, ca o panza).

Azi am gasit pe fundul apei un ancistrus mort. La o examinare atenta nu am gasit nimic suspect. Am examinat si pesti ceilalti si molia este extrem de slaba, asa pare. Molia care era grasuta si rotunjoara mai demult, este extrem de slaba, nu i se vede deloc burta, linia corpului este dreapta...

De mancat le dau TetraMin, o data pe zi cat pot manca in 2-3 minute. Pe fundul acvariului este foarte multa mizerie, sunt "bucati" intregi de mancare amestecata cu "treaba mare", cel putin asa arata.

Filtrul pare ca face fata, insa ceva se intampla, mizerile nu mai patrund in pietris, ca in acvariul celalalt, din cauza la mazga aceea, ci raman la suprafata pietrisului.

Scuze daca nu am postat bine acest topic, insa am dat toate aceste detalii pentru ca poate are legatura cu moliuta mea ea bolnava.

M-am gandit sa iau neonii sa ii mut provizoriu in acvariul celalalt (cu carasi, care insa stau la 25 de grade), pe molly si pe betan intr-un acvariu carantina de 10 L si sa spal pietrisul, peretii, florile, sa il reciclez si sa ii mut..... Voi ce ziceti?
luckyyou
Junior member

IP:

Vin cu o lamurire: Poate nu m-am exprimat foarte clar. Imaginati-va ca deasupra pietrisului ati avea o folie, si cand puneti mancare sau pestii mai fac si ei treaba lor in apa, totul cade si ramane pe folie, nu intra in pietris.... Ma gandesc ca starea moliei poate are de a face cu asta
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Din ce spui tu acolo se pare ca ciclul azotului nu mai functioneaza la tine. Adica mai pe scurt acvariul tau s-a deciclat. Spun asta deoarece ai povestit de substanta prezenta la nivelul pietrisului.
As spune ca niste schimburi zilinice de apa, de cca 10-15% ar fi bune.
In privinta pestelui bolnav, ar putea fi vorba de ceva viermi intestinali. Tratamentul, o lingura de sare (neiodata) la 10 litri de apa. Schimb de apa de 15% pe zi. Tratament ce trebuie facut de preferinta in acvariu carantina.
Neonii nu i-as pune laolalta cu carasii. Ai putea ramane fara...carasi
Si aspira de pe acea "folie" mizeria si rasturile de hrana. In acelasi timp mai aspiri si din ea

This message was edited 1 time. Last update was at 21/01/2010 22:08:15

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
luckyyou
Junior member

IP:

Multumesc frumos Albert. Azi cand am vazut din nou cum arata acvariu, asa mi s-au pus piticii de i-am luat pe neoni si i-am varat in acvariul mare, si pe moliute si betta in cel de 10 L. Maine vreau sa spal pietrisul bine si sa curat peretii acvariului, sa pun pietricelele cu plantele in apa si sa il las asa cateva zile sa vedem cum este. O sa pun si mancare in acvariul asta si o sa vad daca mai apar acele probleme pe plante. Dupa cateva zile as vrea sa reintoduc pestii pe rand. Dar o sa ii am pe carasi sub supraveghere sa vad daca apar cu aripioare ciupite. Mi-a fost mila sa ii tin pe neoni, fie si pentu cateva zile, intr-un acvariu de 10 litri impreuna cu 2 molii, betta si un ancistrus. Daca mai ai ceva idei, astept mailuri de la tine si de la oricine doreste sa ma ajute cu un sfat.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Luckyyou
M-ai inteles gresit. Imi pare rau ca modul meu de exprimare (un pic glumet) a creat confuzia asta. Nu sta cu ochii pe carasi. Ci pe neoni. Ei sunt in pericol. Acela de a fi mancati de carasi. Daca le incape in gura, ii papa.
Citeste ciclul azotului. Ce vrei tu sa faci este o restartare a acvariului, iar "ciclarea" trebuie facuta ca la carte.

[Email] [Yahoo!]
luckyyou
Junior member

IP:

apropo de asta, am "avut"/ "am 5 guppy in acvariul mare, cu 2 carasi, acum mai sunt doar 3. este posibil sa ii fi papat carasii? intr-adevar compatibilitatea gupy si caras nu am verificat-o, este poate singura data cand am cumparat un peste fara sa fi vindecat compatibilitatea. In acel acvariu am si pietre si buturuga, plante, si este posibil sa nu ii vad, dar nici foarte plantat/ incarcat nu este acvariul. Asadar sa inteleg ca ar fi putut sa se fi infruptat din ei?

Imi recomanzi ca e mai ok sa ii tin pe micutii neoni pentru cateva zile in acvariul acela de 10 L alaturi de 2 moli, un beta si un ancistrus? Nu este totusi chiar prea mult fie si pentru cateva zile? Mii de multumiri pentru ajutor.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Eu ti-am recomandat schimburi mici si dese de apa. 10-15 % pe zi. Nu baga toti pestii aia in conserva aia de 10 litri, mai ales cu Betta. Ar putea sa se dea la alti pesti. Dar nici Guppy cu Betta sau carasi. Carasii se tin sincuri. Betta la fel.

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Vivipari
Go to: