[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
INTREBARI TOT DESPRE CREVETI  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
cyp
Junior member
[Avatar]

IP:

Am cumparat doi RCS din pet shop si vreau sa amenajez un acvariu numai pentru ei ,intrebarile mele ar fi au destul spatiu in 25 litri si ce filtrare le place cu burete bolborositor sau cu filtru mic intern .Va multumesc
[Yahoo!]
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Poti merge pe filtru din burete si pompa de aer, asa nu vei avea probleme cu puii de creveti. Daca iti iei filtru intern fa cumva sa nu existe posibilitatea ca puii de creveti sa fie trasi de sorbul filtrului. Varianta cu burete e si mai ieftina. Acum acvariul e arhisuficient pentru creveti, insa ai mare grija la calitatea apei. Un acvariu mic se dezechilibreaza mult mai repede. Crevetii sunt sensibili la clor, amoniu, nitrati. Ai mare grija cu ciclarea si dupa cu schimbatul apei. Apa sa fie aceeasi temperatura, nu folosi apa calda de la robinet, de regula contine o concentratie mai mare de metale grele, chiar si Cupru. Cupru e letal pentru nevertebrate! O lasi la declorinat si nu o sa fie problema, mancare putina, iar ceea ce nu mananca in 1-2 ore o scoti. Resturile de hrana strica apa. mult succes, RCS o sa se inmulteasca usor in acvariu si o sa ti dea mari satisfactii. Ca o paranteza ca substrat iti recomand ceva inchis, asa crevetii tai vor rosi

fost cesrobis
cyp
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc mult pentru sfaturi Alex.B am sa tin cont de tot ce mi-ai spus am si burete cu pompa si am si un filtru intern 200l\h de aceea am intrebat ,mai inca ceva substrat negru merge si ce temperatura le place lor
[Yahoo!]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Vin si eu cu o adaugare, acestia prefera o apa cristalina, sunt foarte usor de crescut si intretinut, au o mare adaptibilitate preferand o apa cu un PH atat mai scazut, cat si unul mai ridicat, la temperatura la fel, prefera o paleta intreaga.
Uite aici mai multe detalii:
http://www.nevertebrate.ro/product_info.php?products_id=115
si aici:
http://www.petshrimp.com/

Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]
cyp
Junior member
[Avatar]

IP:

Va multumesc mult pentru ajutor am citi tot si am bagat la cap
[Yahoo!]