[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ramirez bolnav  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
GDan
Junior member
[Avatar]

IP:

De aproximativ 3 saptamini, am observat pe capul femelei 6 puncte simetrice de forma unor umflaturi similare cu niste cojite.
Am intrebat si atunci si cineva mi-a trimis un link spre un topic cu un caz identic.
Am facut ce se spunea acolo, adica tratament cu furanol, la tot bazinul timp de 5 zile, fara lumina.
Dupa aceasta perioada mi s-a parut ca acele umflaturi s-au diminuat si am schimbat apa asa cum scrie in prospectul medicamentului.
Dupa 2 zila insa, am constatat ca punctele sunt cam la fel. De aceea am reluat tratamentul pentru alte 5 zile.
Ieri am schimbat din nou apa si astazi constat ca punctele sunt chiar mai pronuntate.
Tot astazi am vazut pentru prima oara ca pestisorul incearca sa se frece cu ele de nisip.

Intr-adevar in acel topic se spunea ca tratamentul nu este eficient si ca pestele ar trebui eutanasiat.
Nu stiu ce sa fac. Este foarte vioi, maninca, insa coloritul a devenit sters.

Stie cineva ce pot sa fac?

Inainte de tratament
image

Dupa tratament
image
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

pare a fi o boala numita "hole in the head" sau "Head (and lateral line) erosion"

poti citi pe google

cauzele ei sunt neclare (totusi se pare ca cel mai mult au de-a face cu calitatea apei) si pronosticul este cam prost

am avut si eu un episod recent in acvariu, suspectez ca a fost o intoxicatie chimica, de la ceva din apa, si am pierdut 3 din 4 ramirezi

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ramirezii sint foarte sensibili la infectii in zona ochilor, a capului ....... daca n-a trecut cu Furanol ........ nu stiu ce sa zic. E posibil sa ajunga infectia la ochi, sa se umfle si sa moara. E posibil si sa scape. Lasa-l in pace nu-l omori pina nu-i in ultima faza cind nu mai e nici o sansa ....... pe de alta parte exista riscu' sa transmita boala si la altii ....... ideal ar fi sa-l izolezi in conditii bune.

Poze: smilie ... Poze cu plante
clonitza
Member

IP:

Din pacate nu stiu care sunt sansele de reusita dar eu pot sa-ti dau niste "tips" pentru viitor:

- ai grija la calitatea apei o calitate a apei proaste duce la stres (si aici nu ma refer doar la amoniac, duritatea apei si ph-ul joaca si ele un rol foarte important incearca sa tii doar pesti adecvati parametrilor apei tale)
- ai grija la asocierile intre pesti si numarul acestora, incearca sa adaugi in acvariu pesti din aceiasi zona geografica, pestii isi trimit anumite semnale prin comportament/colorit etc care daca nu sunt intelese duc la stres.
- ai grija la decorarea acvariului (lemne, pietre, sol, plante), cantitatea de lumina si curentii de apa, ofera pestilor zone umbrite si linistite in care acestia sa se retraga ca sa se odihneasca.
- tratamentele sa le faci cu acele medicamente care nu decicleaza acvariul (Easy Life are un produs excelent pentru asta, se numeste Multicura), acumularea de amoniac streseaza si mai mult pestele bolnav.
- nu in ultimul rand ai grija cu ce-i hranesti, eu personal prefer hrana din comert completa in vitamine minerale etc. in detrimentul celei preparate in casa care intotdeauna va avea ceva in minus si care va duce la probleme de sanatate.

Ar mai fi lucruri de zis dar cam acestea le consider eu importante.
[Email]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: