luckyyou
Junior member
IP:
|
Eu nu mai inteleg deja nimic.
Am un acvariu de 150 de litri, cu neon, cu filtru, (pe perioada verii am scos incalzitorul), , Anubias, radacina de vita de vie. (nu luata de mine, ci cumparata de la magazin)
Am avut pana acum: 4 gurami (3 de cca 3 cm, unul mic de ca 1,5 cm), 2 carasi (erau trei dar stiam ca unul va muri pentru ca era bolnav am mai luat unul), un ancitrus.
- saptamana trecuta am gasit un gurami mort. Fara sa dea semne, fara rani, pur si simplu a fost un soc cand l-am vazut mort
- dupa doua zile a murit si celalalt
Acum mai am un gurami de 3 cm, un gurami mic de 1,5 cm, un ancitrus, un caras de cca 5 cm, si unul mai mititel de cca 2,5 (marimile sunt cu tot cu coada).
Azi cand ma uitam la ei, carasul mitiel a inotat pana la suprafata apei, a luat o gura de apa si de atunci atata i-a fost. Acum nu mai are echilibru, sta mereu cu burta in sus si uitandu-ma atenta am vazut ca are burtica cam umflata pentru marimea lui. In acvariu sunt 22 grade. Se poate imbolnavi sa brusc de la o secunda la alta? Pana acum nu avea nimic, era zglobiu iar acum nu mai are echilibru.
Trebuie sa recunosc ca nu am mai schimbat din apa de vreo luna si ceva. De vreo 2 saptamani ma tot chinui sa le schimb putin din apa, dar ploua in continuu. (sunt din Brasov). ceva idei? Prezicez ca apa este foarte limpede, am acvariul de mai bine de un an si ceva si in acest acvariu in afara de decesele celor doi gurami si a carasului bolnav nu am mai pierdut niciun peste. Aum carasul bolnav sta cu burta in sus si din cand in cand se agita foarte tare incercand sa isi recapete echilibrul.
In afara de problema cu acvariul acesta, mai am probleme cu unul.
- acvariu de 60 l
- filtru
- incalzitor reglat pe 24 pentru a fi cca 25 de grade (se mai incalzeste si de la aerul din camera)
- Populatie: acum 13 neoni (cca 1,5 cm cei mai mari), 2 cory, 2 botia (am avut acvariul plin de melci si ei i-au pus la respect), un ancitrus.
Acvariul asta este foarte greu de tinut sub control. Erau 16 neoni, au ramas 13, erau 2 ancitrusi a ramas 1.
- am plante naturale, subtrat de nisip si pietris, acvariul este pe partea cu geamul, langa geam, asadar nu este in lumina directa a soarelui (si oricum camera in care este, nu este vizitata prea mult de soare din cauza unui pom din fata).
De ce imi mor pestii aici, de ce nu pot sa "stabilizez" si acest acvariu?
Cu cel mare nu am avut probleme: apa frumoasa, plantele ca de revista (anubias), fara alge fara nimic, in acvariul mic imi mor pestii, pe plante (am printre altele si anubias) creste o alga neagra care este foarte greu de desprins....
Ajutati-ma cu un sfat sau puneti-mi intrebari aditionale. Nu mai stiu ce sa fac. Acvariul mic este ciclat ca la carte, lasat sa mearga cu toate cele o saptamana, apoi bagat un peste, mai stat cateva zile, si apoi populat. Acvariul mic are si el cca 8-9 luni, timp in care o data s-a deciclat si a trebuit sa arunc tot din el si sa o iau de la inceput.
- am probleme cu algele (de aceea am adus ancitrusul din acvariul celalalt aici, dar e cam lenes si nu face treaba)
- pe pietris se formeaza o pojghita, ca o mazga
Astept cu ineteres parerile voastre
|