[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
sugerati va rog o idee..  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
dew
Junior member

IP:

poate cineva sa-mi sugereze o idee....ce sa fac...am pui de caras auriu..dar peste 1 saptamana plec in vacanta pt o luna de zile...si tare imi e ca nu o sa-i mai gasesc. ..cum sa fac?ma tot framant ...o sa las o vecina dar nu se pricepe la pesti si mai ales ca trebe schimbata apa...in momentul cand voi pleca sunt de 2 saptamani dar acum momentan sunt asa mici si neajutorati...aveti vreo experienta careva pe perioada vacantei?????
HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu prea ai ce face... Macar amana vacanta cu o saptamana. Sau sa improvizezi ceva, un hranitor automat... Sa faci ceva cu filtrarea... Sau mai bine arat-ai vecinei tale exact cum sa procedese, dar numai cu schimbul de apa, cu hrana, mai bine improbizeaza ceva, orice.SAu si mai bine un hranitor automat!

This message was edited 1 time. Last update was at 04/07/2010 23:00:47

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef
dew
Junior member

IP:

de mancare nu imi fac asa probleme,pot cumpara niste saculeti speciali facuti dca trebe sa lasi pe cineva sa aibe grija de acvariul tau,in plus nu pot schimba vacanta e deja fixata inainte de a afla ca o sa am bebelusi....de schimbatul apei la aia mici imi fac griji si pt ei...ca eu cand execut manevra cu schimbatul apei sunt ft atenta ....oare vor mai creste intro saptamana?
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Cred ca ar fi util sa ii arati vecinei cel mai simplu mod de a schimba apa (fara sa curete substratul) doar sa ai un aspirator gen pompa si sa schimbe cam 20-25% saptamanal - ii arati masura exact.

Apoi cu hranirea ii arati de 10 ori exact cat sa dea si o rogi dumnezeieste sa respecte exact.

Eu cred ca daca ii explici cum e treaba cu mancarea (si e o persoana rezonabila) ai sanse mari sa fie ok, respectiv ii zici cateva idei de baza:
- stomacul pestelui este cat ochiul lui sau un pic mai mare (asta poate fi o minciuna in cazul multor pesti, dar e utila)
- pestii sunt lacomi si mananca pana crapa
- daca scapi mancarea ca la porci in mod sigur ei nu o consuma pe toata sau dupa ce o consuma o sa faca mult kk si apa se strica si crapa.

Eu am avut succes cu aceste explicatii (amenintari cu moartea pestilor) la cateva persoane care hraneau in exces pestii. Pur si simplu s-au cumintit de frica mortii pesticilor si de atunci ii hranesc cu f mare atentie

Poate ai succes asa, bafta.

This message was edited 2 times. Last update was at 04/07/2010 23:17:03

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: