[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtrare externa bazine mici pentru pui de africani  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
bizar79xxx
Junior member

IP:

Supun dezbaterii celor experimentati urmatoarea idee: doresc sa-mi fac un filtru extern special pentru cele 2 sau 3 bazine de cca 50litri care doresc sa le fac in curand fie pentru viitori pui de africani fie pentru cazarea temporara sau chiar definitiva a unei singure perechi in diverse situatii si pe care sa le bag in parte de jos a masutei pe care am bazinul circular cu africani. Datorita capacitatii mici a bazinelor, lipsei de spatiu si pentru economisirea resurselor as dori sa stiu daca ar putea sa apara probleme daca as face filtrul extern comun. Adica practic un singur filtru cu o pompa puternica pentru a ramane la final cu un debit total de 800-1000 litri/ora, cu 2-3 curi de absorbtie diferite si 2-3 iesiri diferite fiecare in cate un bazin dar camera mediilor de filtrare si pompa fiind comune. MA gandesc ca fiind vorba de bazine cu populatii ce au nevoie de apa cu aceleasi caracteristici si nu ar trebui sa fie o problema. Din punct de vedere strict mecanic nu-i bai - am gasit modalitati de construire dar as dori sa aud parerea altora despre eficienta/ineficienta lui pentru fauna bazinelor si daca ar putea sa apara probleme.
Va multumesc.

Doar doua lucruri sunt infinite: Universul si prostia omeneasca. Insa despre primul nu sunt sigur! (A. Einstein)
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu ar fi o problema decat in cazul in care apar ceva boli. Toate bazinele vor fi expuse acelorasi probleme, iar bacteria sau ce-o fi pe acolo, va fi prezenta peste tot. Eventualul tratament va afecta toate bazinele, iar daca vei decicla filtrul, vei avea aceeasi problema peste tot.
In rest nu vad nici un alt inconvenient major.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
orio
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu-ti recomand un filtru comun pt toate bazinele. risiti sa ti se imbolnaveasca toti.
Bricoleaza tu acolo cate un filtru pt fiecare si o sa fie mai bine.

Africanii mei la 3 luni , la 8 luni si la 10 luni . Si ceva poze.

Noul proiect de saratel....
[WWW] [Yahoo!]
bizar79xxx
Junior member

IP:

Asta era si frica mea... daca se-ntampla ceva intr-unul, se-ntampla in toate. Am reconsiderat spatiul disponibil si dimensiunile necesare si nu va fi problema sa fac doua filtre. Una din pompe o am deja de la un intern mai vechi in stare proasta... mai trebuie sa gasesc una. Ce parere aveti daca folosesc in loc de teava de plastic, tub gros de sticla (as avea de unde sa procur de la un laborator unul-doi cilindri de tipul celor gradati din sticla iena industriala, maridori in diametru. Parca imi pare mai rezistenta decat pvc-ul.

Doar doua lucruri sunt infinite: Universul si prostia omeneasca. Insa despre primul nu sunt sigur! (A. Einstein)
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: