[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme cu unul din Oscari  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
bizar79xxx
Junior member

IP:

Salutare. As dori parerile voastre si ceva sfaturi deoarece am o mare problema cu unul din Oscari. Actualmente sunt cazati (provizoriu pana va fi proiectul de 600 litri gata) doi oscari de cca 10-12 cm - un mascul dominant si fie o femela fie un mascul subdominant (dat fiind ca nu fuge si nu riposteaza la iesirile "sefului", ba incearca sa-l apropie, ar fi femela)si un mascul si o femela de Jack Dempsey (mascul juvenil de 7-8 cm si femela matura de vreo 15 cm, care nu au stat impreuna pana acum o luna) in 240 de litri, acum steril fara substrat, cu filtru Resun 1200L intern cu pasla, perlon si BioBalls. Pana acum o saptamana stapanii bazinului erau Oscarii, chiar daca "femela" mai era atacata uneori de mascul avand pe laterale mereu urmele ciocnirilor sub forma de zone mai albicioase fara solzi. Masculul de JD nu conta in ecuatie, iar femela uriasa isi vedea de treaba ei. De o saptamana cei doi Oscari s-au dezbinat stand separati in bazin, mesculul de JD a inceput sa emita pretentii la sefia habitatului, petrecand si mult timp cu femela uriasa, care la randul ei a inceput sa mai ia atitudine la incursiunile oricarui Oscar in zona ei, mai ales cand se hraneste, "femela" de Oscar fiind tinta atacurilor sistematice ale tuturor ceilalti trei pesti, acele urme albicioase aproape vindecate reaparand si inmultindu-se pe ambele parti, iar masculul fiind chiar si el uneori atacat - fara succes si fara urme. Pe una din lateralele "femelei" zona alba grav afectata are cam diametrul unei monezi de 50 bani iar in mijloc, cam cat o moneda de 10 bani, este carne vie, rosiatica. La prima vedere nu pare a fi vreo infectie acolo. Cum tratez si eu femela, ce sa folosesc sa sterilizez apa, sa curat zona local si sa o tratez atat local cat si sitemic. Baziunul nu are plante, o zona de vreo 12x15 cm este expusa dimineata 3 ore soarelui direct dezvoltand o pata maro (alga cred) care trebuie indepartata bisaptamanal, la schimbul de apa pun bitopol, preventiv albastru de metil si violet de gentiana. Ce sa adaug in apa, u ce sa o tratez local si ce sa-i pun in mancare. Sa o mut pe ea singura in timp? Astept parerile si recomandarile voastre. Merci

LE: apa o schimb de doua ori pe saptamana cam 15%

This message was edited 1 time. Last update was at 05/08/2010 07:20:42

Doar doua lucruri sunt infinite: Universul si prostia omeneasca. Insa despre primul nu sunt sigur! (A. Einstein)
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

E prea putin schimbu' de apa de 15% de doua ori/saptamina (tinind cont de pesti), io as schimba 25-30% zilnic.
Tine-i cu sare, 2-3 grame/litru, e posibil sa ajute sa nu se infecteze.
Grabeste-te cu acvariu de 600 litri, sint mari sanse sa aiba loc o lupta mai violenta si sa moara cineva .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
bizar79xxx
Junior member

IP:

Treaba cu spatiul stiu ca este cotoioasa rau dar abia la sfarsitul lunii fa fi gata de folosire acela. Nu am scimbat mai mult si mai des de frica deciclarii, ca mi-e usor cu schimbul, am facut automatizare si doar apas pe buton la inceput si sfarsit pt scimb.

Doar doua lucruri sunt infinite: Universul si prostia omeneasca. Insa despre primul nu sunt sigur! (A. Einstein)
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: