[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
drosel,neon,electricitate-vreun cunoscator?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

desi nu sunt chiar pe din afara subiectului si in liceu am fost elev in domeniu nu am avut de a face cu neoane
am urmatoarele -neon 18w,starter aferent ,condesator de 5mf/400v si drosel comunist de 20w
am montat schema pe capac - neonul lumineaza ca farul din colos dar as putea deconecta caloriferele de la reteaua de termoficare ca droselul meu se incinge mai ceva ca cazanul unei locomotive pe abur
e normal asa ceva ???

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Din pacate da. Randamentul acestora este mai scazut iar parte din energia consumata se mai si transforma in caldura.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

o alternativa ar fi balastul electronic dar am inteles ca sunt destul de scumpe
totusi cum izolam droselul sa nu dam foc la ceva
eu am folosit doua distantiere pt a-l departa de capac dar si asa suruburile care fac legatura nu pot fi atinse cu mana libera
mai am in casa un drosel pe care scrie ca duce 1*36w sau 2*18w acesta din urma e mai nou
sa inteleg ca de zeci de ani problema temperaturii nu a fost rezolvata

This message was edited 1 time. Last update was at 24/12/2010 17:35:36

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Un balast electronic care duce pana la 50 W , cinezesc cei drept pe mine m-a costat 10 ron , deci nu este chiar foarte scump , iar daca te descurci poti monta si doua neoane pe un balast de 50w , lucru care mie nu mi-a iesit , se aprinde numai unul pe rand niciodata amandoua , dar cine stie , poate la tine v-a functiona , iar daca apelezi la un balas electronic monteazal in afara capacului , nu este mare nu ocupa foarte mult loc si indepartezi o sursa de caldura pe timpul verii , iar pentru a mai scadea putin temperatura pe timpul verii poti incerca si ceva culere , din cate am inteles eu exista rezolvare pentru aceasta problema dar costa ceva , in jur de 1000 ron o astfel de insatalatie

This message was edited 1 time. Last update was at 24/12/2010 23:23:03

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

image

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Acum am vazut si eu unde am gresit ) . le legasem in paralel nu in serie

This message was edited 1 time. Last update was at 25/12/2010 11:46:57

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
dj_ando_83
Member

IP:

stiu ca am incercat sa leg si eu niste tuburi in serie ( cum este in schema) dar nu mai tin minte ce nu a mers. ori se aprindeau pe rand, ori nu luminau la aceeasi putere ca si cum ar fi fost doar un tub pe droser.
balasturile electromagnetice se vor incalzi indiferent de model.
[Email] [Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

La fel ca in schema prezentata de colegul scificuss am lagat si eu 2 tuburi de 18w pe un droser de 36w de la Lohuis si merge perfect.
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: