[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Femela caras bolnava  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
rdi
Junior member

IP:

Buna ziua
Am o femela de caras cam de 7-8 cm care a avut o infectie exact la baza cozii in partea stanga. Era ca o umflatura sub piele din care dupa un timp a inceput sa curga un lichid alb. Am tratat-o cu de toate (triplaflavina, verde malachit, sare, ektol, furanol si inca ceva de la JBL dar nu mai stiu cum se numeste) dar fara nici un rezultat. In final, am crestat locul si am stors tot acel puroi sau ce naiba o fi fost si am dezinfectat cu bitter, da bitter! SURPRIZA! S-a vindecat in totalitate. Eram foarte bucuros ca am salvat-o. Din pacate dupa 2-3 saptamani a inceput sa i se umfle burta in partea dreapta si sa innoate pe o parte. Am citit pe Internet si am crezut ca este constipata, asa ca am tinut-o 2 zile pe post negru si apoi i-am dat mazare. Nici o imbunatatire. Asa ca i-am administrat un tratament cu sare amara. Degeaba. Acum in partea dreapta unde este umflata, ii curge prin piele acelasi lichid alb. Ea mananca dar este mult mai apatica. Nu mai stiu ce sa-i fac, imi este foarte mila de ea si nu as vrea sa o pierd. Nu stiu unde gresesc. Ati mai intalnit asa ceva? Ma puteti ajuta?
Acvariul meu are 100 l si nu am decat 2 carasi(un mascul de 10 cm si femela bolnava), 2 sanitari si 10 gupy (pe care le voi dona curand). Am instalatie de CO2, filtru intern Aquael, schimb cate 2 galeti de apa pe saptamana (apa este cristal tot timpul), acvariul este ciclat, am plante, testele de apa arata ca apa este in parametri.
Va multumesc.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Afectiune a vezicii inotatoare => click aici swim bladder disease. Este cam greu de tratat.

Mazarea e bine sa fie data preventiv carasilor, tocmai pentru a nu se ajunge in astfel de situatii.

Rugaminte - treci si pe la rubrica Despre noi si spune citeva cuvinte despre tine.
rdi
Junior member

IP:

Dolly wrote:Afectiune a vezicii inotatoare => click aici swim bladder disease. Este cam greu de tratat.

O sa mai incerc iar partea cu postul si cu mazarea. Din pacate carasii mei nu mananca mazare decat daca spun o rugaciune. Au mancat intotdeauna mancare pentru carasi de la Tetra (tetra goldfish sticks) si JBL (JBL GOLDpearls). Iar partea cu intepatul vezicii cu un ac...nu stiu ce sa spun, nu prea as incerca. Oricum multumesc pentru raspuns.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/01/2011 18:43:58

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Mazare fiarta si decojita.

Ce sa zic? Mai incearca, poate isi revine, desi sansele sunt foarte mici, mai ales ca a suferit si alte afectiuni si a trecut prin atitea tratamente. Carasii trebuie obisnuiti de mici sa manince mazarea preparata in acest mod. Si e bine sa le fie "servita" de cel putin 2 ori pe saptamina. O masa/zi - citeva boabe.

Nu te descuraja. Mai asteapta si alte sfaturi sau pareri si din partea altor colegi cu privire la tratament.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/01/2011 20:31:09

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: