[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Amphiprion ocellaris home  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pe vremuri acvariile de recif aveau acest aranjament wall, care are dezavantaje evidente.

Apoi oamenii s-au gandit ca nu merita sa dea o caruta de bani pe o caruta de piatra, au inceput sa le aranjeze pe rafturi de eggcrate, sa lase spatii in spatele aquascape-ului si printre pietre si s-a vazut un impact pozitiv asupra acvariilor. Apoi oamenii au descoperit forme de filtrare mai eficienta si au migrat spre minimalist aquascape.

Problema intr-un nano reef este ca daca faci minimal aquascape, trebuie sa folosesti piatra foarte subtire, iar aspectul creat este foarte artificial. De aceea, in acest tip de acvariu se preteaza inca aspectul tip perete, ideal facut destept, cu suport ca sa nu se sprijine toata piatra pe nisip si cu spatiu lasat intre rockscape si peretele din spate, eventual si cu o pompa desteapta (Tunze 6040) ascunsa acolo.

[Avatar]

IP:

Daca scot piatra veche afara sau daca o pun intr-un bazin acoperit astfel incat sa nu fie lumina mor aiptasiile?
Am curatat acum o ora aiptasiile de pe piatra cu niste zoasi....
Maine golit bazinul de carantina, umplut cu apa din bazinul meu, transferati coralii si pestele, curatat bine, schimbata apa rezultata din curatarea nisipului (nu inainte sa iau cam 1 cm din nisip cu minciocul sa nu mai fie vreo aiptasie pe nisip), schimbata apa din sump, asezare pietrei, reumplerea cu apa veche (cata mai intra) si mutat la loc coralii si pestele....
Normal ca luna viitoare o sa imi iau 2 pepermintii pentru eventualele aiptasii (nu pot sa scap 100% de el ca sunt prea mici), oricum am pe corali asti sa zicem in total 25-28 si sa zicem ca raman 2-3, pepermintii macar sa nu le lase sa se dezvolte.....
Daca merge ok bazinul asta o sa il tin si pe asta si pe ala mare (chiar daca nu le interconectez), si la asta o sa ii iau un skimmer tunze 9004 si o pompa jebao rw 4, asta dupa ce stabilizez bazinul mare si imi permit sa investesc....
Din piatra veche o sa pun la otet 2-3 bucatele care imi plac mai mult ca sa pot lpune pe el ciuperci (le am dar vreau sa le fac ca o mini colonie )....
Dupa asta las doar clown-ul si 2 pepermintii deci nu cred ca voi mai avea probleme cu algele...
Evident ca maine spal si matrix-ul....
Noul rockscape v-a sta intr-o parte, nu pe spate, astfel castig o buna circulatie a apei....

My nano reef

[Email]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Aiptasiile nu vor muri la intuneric, aveam acum vre-o 8-9 ani un filtru intern mare-cutie din plastic negru care era plin pe dinauntru de aiptasii (pe atunci nu stiam prea multe despre ele si la inceput nici nu stiam ca sunt acolo) doar ca de cate ori umblam in filtru dupa imediat tot antebratul meu era plin de besici parca as fi umblat cu urzici; au trait acolo saptamani pana am realizat de la ce provine iritatia mea
[Email]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Intaresc cele spuse de Ocean, Aiptasia nu moare la tratament cu intuneric.
Stiu asta de la crescatorii de Berghia, care induc o inmultire masiva a Aiptasia cu tratament cu intuneric.
Aiptasia este fotosintetica, dar supravietuieste foarte bine doar cu nutrientii dintr-o apa bogata in ei.
Eu iti urez succes in tentativa de a scapa de Aiptasia, recomand calduros preparearea pietrelor pe care le vrei pentru noul acvariu in solutie concentrata de clor dezinfectant, care va arde orice tesut viu si iti va face piatra sterila, urmat de clatire cu apa si expunere la aer pentru evaporarea clorului din piatra. Apoi poti face si spalarea in otet.

Pentru eliminat Aiptasia de pe fragi, ideal folosesti un dip (eu folosesc CoralRxPro). E bine sa astepti ca Aiptaia sa se desfaca in recipientul de dip inainte sa adaugi dip-ul. Atunci ai o sansa buna ca Aiptasia sa se detaseze de pe fragi.

Nu uita sa tii pestele, coralii si pietrele cu incalzitor si circulatie (pompa sau linie de aer conectata la o pompa de aer).

[Avatar]

IP:

Am facut dip cu Rx pro (am de la Mugurel) si am terminat operatiunea, momentan apa e foarte tulbure de la adezivul ptr corali, mai pe seara pun poze!

My nano reef

[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Copile, invata sa multumesti pentru sfaturi si (important) sa le urmezi.

Chestii de genul "stiam", "am facut deja", "o sa" - nu te ajuta. In curand nu o sa te mai ajute nimeni cu atitudinea asta..

Chiar daca ai facut exact cum te-a sfatuit omul, nu te scuza de la un "multumesc, exact asa am procedat pentru ca la fel m-a sfatuit si X sau Y"

Si care e schema de pui poze numai seara? Chiar daca "seara" e dupa 3-4 zile, de ce nu acum?

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Acum e apa tulbure de la adezivul pentru corali....
Cat despre multumesc urma sa ii multumesc dar am scris in graba ca nu terminasem treaba cu acvariul, deci multumesc foarte mult pentru sfaturi!
Coralii nu dau inca semne sa aiba probleme dar clownul e cam apatic, respira dar nu se misca....
Ce sa ii fac?

My nano reef

[Email]
georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Blue14 wrote: clownul e cam apatic, respira dar nu se misca....
Ce sa ii fac?

pune-i la dispozitie un acvariu decent si curat.
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

La momentul asta are un acvariu curat si fara aiptasii, dar nu stiu de ce nu ii merge bine, apa e tulbure de la adeziv, pun o poza:
[Thumb - image.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 24/05/2015 11:30:12

My nano reef

[Email]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Poze
[Thumb - image.jpg]

[Thumb - image.jpg]

My nano reef

[Email]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Poze
[Thumb - image.jpg]

[Thumb - image.jpg]

My nano reef

[Email]
ciprian
Senior member
[Avatar]

IP:

E fara aiptasia pentru ca si ele,cred, au probleme de respiratie......
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

ciprian wrote:E fara aiptasia pentru ca si ele,cred, au probleme de respiratie......

Nu, le-am facut dip si noua piatra e fara aiptasia.....
Am pus acum o piatra de lemn in acvariu sa ajute la oxigenare....

My nano reef

[Email]
georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

ciprian wrote:E fara aiptasia pentru ca si ele,cred, au probleme de respiratie......

+1
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Piatra care avea pe ea minim 500 aiptasia asteapta a fi mutata intr-o galeata si bagata la clor!!!!
Edit: pot sa folosesc clor neautomat, d-ala ieftin?
[Thumb - image.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 24/05/2015 11:42:40

My nano reef

[Email]
georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

si aipstasia e una din problemele din bazinul tau si nu singura.
ce adeziv ai folosit si cat?????? de arata apa in halul asta
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

georgemonda wrote:si aipstasia e una din problemele din bazinul tau si nu singura.
ce adeziv ai folosit si cat?????? de arata apa in halul asta

Dd visiniu, 20 grame in total, apa arata asa si din cauza ca am sifonat serios nisipul, zoasii vad ca s-au dechis....
Oricum in sump mai am doar 2 litri de apa (am ramas fara apa) si intr-o ora mai completez cu 8 litri de apa noua...
Sa folosesc clor ieftin?

My nano reef

[Email]
ciprian
Senior member
[Avatar]

IP:

Ti-a zis cineva..ca unii corali pot fi mortali de-a binelea..!?
Mai ales cand faci manevre de astea..gen clor sau apa fierbinte pe piatra cu palythoa sau zoasi...
Eu zic sa fii mult mai precaut.......
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Stiu ca pot fi mortali si de aceea am lucrat cu ochelari de innot si manusi de latex!

My nano reef

[Email]
georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: