[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
amplasare neon  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

salutari iarta-ma parinte(acvarist) ca nu am dat de mult pe la tine ))
a trecut ceva vreme de cand nu am vizitat forumul meu favorit dar sa nu fac o prea mare introducere va expun rapid problema;
dupa un search am gasit si nu am gasit ce cautam mai precis raspunsuri pe langa si inexacte

care e distanta optima dintre neon si luciul apei,la aproximativ 60l am un neon de 18w,si nu foarte multe nici foarte putine plante
daca acum vreo jumatate de an ma luptam cu o alga bruna ,acum doamna natura i-si expune iar voalurile pe peretii vasului
-frumos dar nu prea,din cate am gasit cu goagalul pare sa fie vorba despre o alga verde filamentoasa si am motive sa cred ca iluminarea are de-a face cu alga despre care vorbesc,s-a depus si pe frunzele plantelor si nu stiu cat de sanatoasa treaba
deci vreau sa stiu exact de unde trebuie sa bata lumina neonului si de la ce distanta
va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsurile voastre cu o enorma apreciere ca de fiecare data

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Lumina este un factor destul de important in ecuatiile cu alge, dar nu asa de major ca celelalte, fertilizare si restul. Iar ca pui neonul la 3 sau 10 cm nu prea are mare importanta atat timp cat celelalte elemente din ecuatie sunt date peste cap.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

buzghy wrote:deci vreau sa stiu exact de unde trebuie sa bata lumina neonului si de la ce distanta

Pai in principiu, lumina trebuie sa acopere intreaga suprafata a acvariului. Tuburile trebuiesc asezate in capac sau in lampa, iar reflectoarele orientate astfel incat lumina sa ajunga la toate plantele, evitandu-se crearea de conuri de umbra. La tuburile cu neon, cativa centimetri de luciul apei, maxim 10, ar fi ok cu conditia ca nici coloana de apa sa nu depaseasca maxim 40 de cm. Oricum, la tine in acvariu lumina este prea putina pentru a te astepta sa ai niste plante sanatoase.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

adevarul ca lumina e cam slaba(0.5w/litru e recomandat din cate am inteles) daca mai pun un neon de 18w nu orbesc pestii?

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

daca nu s-a inghesuit nimeni am adaugat de capul meu inca un neon insa se pare ca nu aecteaza in nici un fel dezvoltarea algelor;
poate i-mi poate da totusi careva vreo idee de cum sa scap de ele,am redus durata de iluminare ba am adaugat si ceva solutie pt eradicarea lor,nu-mi place cum arata plantele,acoperite cu un strat verde de par mai des ca al meu

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: