[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu 10 litri  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Tonisorul, esti o draguta.

Stiu asta, fac eforturi sa "ma indrept".

Noapte buna!
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Opincare, nu inteleg apropoul nerusinat, eu n-am pus in viata mea picatura de alcool in gura.
Rusine, stimabile, rusine!

Normal ca n-ai pus o picatura de alcool in gura, ai pus mai multe. Plus ca tu sorbi din priviri gingirica

Mama prostilor e mereu gravida!
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Draga opincarul, te rog sa postezi in acest topic doar pentru a oferi un raspuns sau o parere la o intrebare adresata de mine.
Multumesc frumos pentru intelegere.
moisei
Member
[Avatar]

IP:

buna Denisa. Succes in continuare cu acvariul sa stii ca suntem 2 din giurgiu pe forum (atat doar 2). se pare ca giurgiu nu prea e pasionat de acvaristi. Eu desi nu mai am acvariu(l-am desfiintat ca atrebuit sa plec la facultate si am ramas cu o mare gaura in perete da nu ma las eu)...mai am cate ceva pe acasa. .
Pot sa iti dau eu termometru dar ajung abia pe joi vineri

Apa inseamna viata
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Buna,
Si eu am cautat pe cineva din Giurgiu pe forum, cred ca am vazut si poze cu acvariul tau. Daca nu ma insel, era foarte frumos si a fost apreciat de colegii de aici.
Multumesc tare mult, dar am luat intre timp termometru, de vreo 2-3 saptamani sunt cu ochii pe el, sa vad cate grade sunt in acvariu. Au fost minim 21 si maxim 23.
Iti multumesc pentru initiativa si ma bucur sa te cunosc.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/11/2016 20:23:37

adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

scuze ca ma bag.....dar temperatura de 21-23 C nu e cam mica? Ma gindesc ca la un nano nu ai cum sa bagi pesti de apa rece... si aceste temperaturi cam acolo se incadreaza....nu ar trebui sa ridice temperatura pentru a aclimatiza plantele ;\la temperatura care sa se incadreze cu pestii?... ma gindesc ca daca apar ceva probleme de la aclimatizare... se poate trata mai usor daca nu sunt pestii in acvariu

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Buna dimineata,

multumesc pentru observatie, s-ar putea sa ai dreptate si temperatura sa fie cam mica. Stiu sigur ca Dan Pavelescu avea incalzitor in acvariu, l-am vazut in pozele cu nano-ul sau. Speram totusi sa nu fie nevoie de incalzitor, dar nu stiu ce vietuitoare s-ar acomoda bine cu conditiile acestea.
Poate ma pot ajuta cu mai multe informatii colegii care au mai multa experienta.

Multumesc
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Asa e, cred ca aveam un incalzitor cu termostat mini Sera (cel mai mic din gama).
Mai exista in varianta mini si un incalzitor de la Hydor, simplist, care iti ridica temperatura in apa cu +1, 2 grade fata de temperatura din camera.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Bine, dar poate totusi nu va fi nevoie de incalzitor. Poate exista anumite specii de creveti, pesti, melci care sa nu aiba nevoie de o temperatura mai mare decat asta din acvariul meu. Sau poate gasesc unii deja aclimatizati la o temperatura din asta mai mica.

Am observat ca temperatura din acvariu este cu 1-1,5 grade mai mica decat cea din camera. Adica, daca in camera sunt 24,5 grade, in apa sunt 23, si tot asa. Este corect?

This message was edited 1 time. Last update was at 28/11/2016 09:24:58

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Tonisoru wrote:Bine, dar poate totusi nu va fi nevoie de incalzitor. Poate exista anumite specii de creveti, pesti, melci care sa nu aiba nevoie de o temperatura mai mare decat asta din acvariul meu. Sau poate gasesc unii deja aclimatizati la o temperatura din asta mai mica.

Am observat ca temperatura din acvariu este cu 1-1,5 grade mai mica decat cea din camera. Adica, daca in camera sunt 24,5 grade, in apa sunt 23, si tot asa. Este corect?

Eu am rasbora espei , creveti si melci . Nu am incalzitor si temperatura este undeva intre 22-23 de grade in permanenta. Vietuitoarele sint ok. Daca temperatura nu scade sub 21 grade e in regula . Poti tine varietati de danio mici , tanicthis albonubes , etc ...
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Deci se poate si fara incalzitor... Ar fi grozav sa nu fie nevoie nici la mine.

In privinta vietuitoarelor, eu ma gandeam ca as putea sa incep prin a pune niste creveti, sa vad daca ma descurc cu ei, si daca da, o sa pun mai tarziu si pesti. Am tot cautat cei mai mici pesti din lume si cei din specia Boraras urophthalmoides sunt printre cei mai mici, poate voi pune din acestia (am vazut ca ii au si cei de la nevertebrate).

Dar, daca trebuie neaparat incalzitor, voi pune si incalzitor. Stie cineva daca exista vreunul extern, potrivit pentru un acvariu asa mic? (Cele recomandate de Dan sunt interne, si daca mai adaug si decorurile la care ma gandesc, nu va mai ramane loc pentru pesti. Glumesc, desigur, dar as prefera sa existe un incalzitor extern, ca nu mai vreau sa pun nici un alt echipament in acvariu)

Multumesc

This message was edited 1 time. Last update was at 28/11/2016 10:09:21

adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

am inteles ca exista incalzitoare care merg bagate in apa cu totul...unul ca asta te-ar ajutacred..sa il pui intr-o zona in care apa are curentul mai puternic ...undeva in spatele plantelor sau ceva....si am citit la colegi... unii au incalzitoare in filtru.. ceva in acest gen....nu stiu cum e cu asta der....daca ai filtru cascada si e destul de mare sa bagi si un incalzitor...

This message was edited 1 time. Last update was at 28/11/2016 14:47:22

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru parere, am citit cate ceva despre incalzitoare. Singurele optiuni viabile sunt cele recomandate de Dan, dar nu vreau inca sa pun incalzitor in acvariu.

Am o intrebare pentru colegii care au creveti in acvariu (Gabi C. mi-a recomandat creveti Amano, sau as putea sa pun Glass Shrimp). Ce duritate are apa din acvariul in care tineti creveti? La Giurgiu duritatea apei este cam mare = 20 (gH). La crevetii astia, pe net scria ca duritatea trebuie sa fie 3-10. Se pot acomoda la o duritate mai mare a apei? (Cu PH-ul cred ca ma incadrez).

Multumesc.

This message was edited 3 times. Last update was at 28/11/2016 16:16:32

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Daca pui glass shrimp, sa fie singura specie. Sunt "canibali", consuma alti creveti cu placere

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Vai de mine, nu am stiut acest lucru...
Pot sa te intreb, tu ce pesti ai tinut in acvariu? Ca ai spus ca a mers totul bine, iar acvariul arata impecabil... Erau si creveti in acvariu?
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Si Munchenul are apa foarte dura si crevetii nu au nici o treaba . Am Amano si RCS.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Am avut 3 masculi de guppy si niste creveti RCS:

Varianta la guppy ar fi Ember Tetra, i-am avut in bazinul de acasa, convietuiesc pasnic alaturi de creveti:

"Secretul" cubului a constat in:

- lumina potrivita, nici prea-prea, nici foarte-foarte (o lampa Solar Duo Boy, cu bec de 6500k)
- fertilizare cu masura, fara excese (Vimi Micro, pentru acvarii fara CO2)
- aditie de Easy Carbo
- mentinerea unei temperaturi constante si optime
- un sol bun (ADA Amazonia New)
- si bineinteles, menenanta saptamanala (schimbat 1, 1.5 litri apa, prin aspirarea solului, curatarea geamurilor)

edit: - foarte important, hranirea pestilor in cantitati adecvate - nici sa moara de foame, dar nici sa putrezeasca mancarea pe fundul bazinului.

This message was edited 1 time. Last update was at 28/11/2016 21:10:04

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Gabi C wrote:Si Munchenul are apa foarte dura si crevetii nu au nici o treaba . Am Amano si RCS.

Multumesc. E bine de stiut ca sunt ok si in apa mai dura. Vroiam unii mai micuti, dar acum... daca voi pune creveti, cred ca voi alege Amano.
Oricum, nu trebuie sa decid chiar acum in privinta crevetilor si a pestilor... lucrurile incep sa mearga bine si doar cu plante si melci.
Algele acelea inca mai apar, dar intr-o masura vizibil mai mica.

O seara buna!
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Uita te Putin pe net la poze cu tanichtis albonubes. Mie mi se par tare draguti, le place apa mai rece si ar merge 4-5 bucati in baziul tau.
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Am avut 3 masculi de guppy si niste creveti RCS

Atunci o sa caut Ember Tetra si creveti RCS. Vroiam niste creveti cat mai putin vizibili, ca mi-e putin teama de ei, dar o sa ma obisnuiesc... Cred ca daca au conditii bune nu ies din acvariu, nu-i asa? O sa pun si capac...
Multumesc mult de tot pentru ajutor, o seara buna!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: