[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Identificare boala la un caras (posibil gris) - poza atasata  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Lola
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut tuturor.

Ma confrunt si eu cu o problema. De cateva zile am observat ca unul dintre carasii mei are niste puncte albe pe coada. Nu am experienta necesara sa-mi dau seama daca e gris sau nu, petele arata mai putin conturate ca cele din pozele in care pestii apar cu gris.
Am 4 carasi, acvariu de 110l, stiu ca e mic dar inca sunt destul de mici si pestii. Filtru intern jewel (mai mult pentru aerare) si filtru extern Enheim Professionel 2224.

Carasul bolnav mananca, este destul de vioi, nu da semne de slabiciune. Ceilalti colocatari nu prezinta nici un semn de boala.

Am citit ce trebuie sa fac ca sa scap de gris, vreu totusi sa aud si o alta parere despre ce boala poate sa fie. Multumesc.
[Thumb - IMG_1358a.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 20/07/2011 20:50:51

Cu 10 minute mai devreme in Rai, sau cu 10 minute mai tarziu acasa?
aco
Member

IP:

Tinand cont de faptul ca poza nu e foarte bine focalizata nu pot sa fiu 100% sigur, insa parerea mea este ca nu e gris.
[Email] [Yahoo!]
Cricky
Member
[Avatar]

IP:

La fel, parerea mea este ca nu e gris...mai degraba o ciuperca (goldfish fungus) ce poate fi tratata cu solutii speciale pentru astfel de ciuperci, sau cu albastru de metil (acele solutii mentionate mai devreme contin albastru de metil), insa trebuie avuta grija la dozare...trebuie sa te documentezi putin. Cu toate astea, este doar o parere a mea cum ca ar fi fungus...din cate vad in poza, pt ca nu este prea clara...

Toate cele bune si insanatosire grabnica telescopului...

Am editat eu postul, cred ca iti dai seama unde si de ce. Alber

This message was edited 1 time. Last update was at 21/07/2011 09:03:11

Lola
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu am in casa JBL Pucnktol Ultra. Am vazut ca in principiu si JBL Fungol (care-l recomanda ei pentru asemenea ciuperci) contine tot verde de malachit si albastru de metilen. Sa le continui asa tratamentul?

Cricky
Member
[Avatar]

IP:

eu am avut ciuperci la corydoras paleatus si cu asa ceva am tratat (dar de la Tetra, nu de la JBL) ...si intr-adevar substantele active erau verdele de malachit si albastru de metilen...dar trebuie sa fi atenta la dozare si sa fi sigura ca asta e afectiunea pestisorului....

@Alber....scz de "k"-urile acelea.... nu stiam ca nu este permisa folosirea...dar inca sunt obisnuit sa scriu ca in sms-uri....cu prescurtari...
tarca.paul
Member
[Avatar]

IP:

Poza nu e de o calitate demna de invidiat, insista, poate ne poti inlatura orice dubiu cu o poza noua...nu pare, dar totusi eu nu elimin posibilitatea de a fi gris...

A belief that heaven or an afterlife awaits us is a "fairy story" for people afraid of death! S.H
Moroiu Daniel
Junior member

IP:

Datorita pozei slabe nu imi pot da nici eu seama ce are caraselul tau dar daca era gris in 2 zile aveai si ceilalti carasi plini deci poti scoate asta din calcul. Mie mi s-a mai intamplat ceva de genul la o femela foarte mica dupa prima ei depunere si nu am insistat cu un tratament pe baza de solutii. 1 lingura de sare la 10 litrii de apa sa omori bacteriile din apa si hrana buna(de preferat vie). Sper sa-ti creasca mari si frumosi ><
[Yahoo!]
Lola
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc frumos de raspunsuri. E foarte greu de pozat fiind negru si fundalul acvariului fiind tot negru.

I-au mai aparut pe corp 2-3 puncte albe, arata ca un puf fin. Probabil este o ciuperca . Ma mai chinui sa fac o poza poate iese ceva.

LE: poze noi
[Thumb - IMG_1686.jpg]

[Thumb - IMG_1696.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 22/07/2011 13:38:45

Cricky
Member
[Avatar]

IP:

eu imi mentin parerea si inclin sa cred ca e ciuperca...desi fungus de obicei se dezvolta pe portiuni oarecum mai mari...nu doar niste puncte....in continuare asteptam si alte pareri....

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: