[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Unu' micu' pentru creveti  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
stefanp
Moderator

IP:

Mersi mult.
Momentan controllerul de ph imi trebuie, dar voi lua din china un weipro...e mai ieftin.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Au plecat crevetii de pe filtru, dar acum s-au imprastiat mama lor stie pe unde ca am boldit ochii in acvariu si n-am reusit sa vad decat pe cei 2 amano si un tiger...
Sper sa n-am surprize

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

1. La mine ies cateodata cand e mai intuneric asa, altfel stau pititi (am 9W la 6L de apa) deci multa lumina...
2. E posibil si sa fi murit (sunt mult mai sensibili decat pestii, eu pe ai mei ii aclimatizez cam o ora minim inainte sa-i puin ...) ?

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

I-am aclimatizat vreo 2 ore cred...aseara i-am numarat, azi dimineata eram pe fuga dar am aruncat un ochi si am vazut cativa, adunati in coltul de sub filtru, acum nu mai sunt acolo.
Dar nici creveti morti nu vad...Probabil sunt ascunsi ei pe undeva. Pana la urma sunt doar 6 bucati...
Ii mai urmaresc eu

LE: Am mai zarit unul si nu e acelasi de mai inainte caci e mai mare
Si fiinda e mai aproape de geam l-am tras in poza sa ma laud cu el

https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/AcvariuNano10Decembrie2011#5684941073305120546

Rontaie la un fulg

LE2: Ignorati va rog frunza aia urata de blyxa, am curatat eu un pic, dar tot au mai ramas cateva.

LE3: Am vazut 3

This message was edited 3 times. Last update was at 11/12/2011 21:50:17

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ce vesel pare - parca e un catel cu os

Despre planta, cred ca e din cauza ca nu vin suficienti nutrienti pe partea respectiva - prea mici curentii in zona respectiva ? (pare foarte aproape de geam).
Si probabil si lumina ?

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Mai e unul tare simpatic mai maricel decat asta si cu o urma de nuanta albastrui in spatele rostrumului (sper ca am folosit bine termenul. e pe "ceafa" ca sa zic asa). Daca il prind, imediat poza si v-o arat

Despre planta, e o blyxa din grupul din stanga dupa buturuga...cea mai din stanga si intr-adevar e aproape de geam.
Nu stiu ce sa zic de curenti, frunzele i se misca in apa, deci apa vine in partea respectiva...nu stiu acum cat de mult ar trebui dar banuiesc ca nici nu trebuia sa se unduiasca prea tare.

Lipsa de nutrienti nu m-ar mira caci doua saptamani a stat fara fertilizare in acvariu, vreo 2-3 zile in oala inainte sa pun in acvariu si alte 2-3 zile in colet pe drum. Fertilizarea micro am inceput-o de miercuri (sau joi, nu mai tin minte). Oricum trebuie sa se obisnuiasca si ea cu noile conditii, fata de cele care le avea la rebella in acvariu (net mai bune...). Nu imi fac mari griji pentru ca asa am patit si in acvariul mare cu blyxele la inceput si pe urma si-au revenit. Si aici incep sa dea frunze noi si sa se indeseasca, doar frunzele vechi mai batrane le-au topit...

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Am mai vrut sa pun cateva poze aseara, dar mama lui de rds a picat fix cand am intrat pe forum...
Asta e, le pun acum...mai reusite, mai nereusite am mai pozat tiger-ul, niste melci (2 cred ca faceau prostii ) si un exoschelet de amano cred, ca-i marisor.

https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/AcvariuNano10Decembrie2011#5685338059487373474
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/AcvariuNano10Decembrie2011#5685338076625878818
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/AcvariuNano10Decembrie2011#5685338093433280482
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/AcvariuNano10Decembrie2011#5685338113912635602
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/AcvariuNano10Decembrie2011#5685338121033865010
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/AcvariuNano10Decembrie2011#5685338140776523170
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/AcvariuNano10Decembrie2011#5685338152843027874
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/AcvariuNano10Decembrie2011#5685338166747606530

Am luat astazi si un test permanent de co2, ca sa fie aici la mandea sa n-avem surprize.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Am primit o oferta legat de controllerul ph, am scris aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17734.page
Cine vrea sa isi dea o parere, va astept.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Am gasit de cumparat un jbl e700 , cumparat in aprilie 2010, cu rotor, capac rotor si piesa cu robineti schimbate acum aprox 2 luni si garantie pana in aprilie 2014 , la pretul de 180 de lei (fata de 380 pretul de nou).

Ma tenteaza sa il iau si sa il pun la acvariul asta. Stiu ca e cam mare, dar ma gandesc ca ii reglez debitul si ii pun si ceva bureti incat sa n-am treaba cu el "o viata" ca sa zic asa

Acum am acel filtru tip cascada cu ceva inele si 2 bucatele de bureti, dar care incepe sa aiba mizerie si mi-e cam frica cu spalatul lui caci e singura parte cu material filtrant biologic. Celalalt mititel il folosesc pt valurirea la suprafata si nu ma ajuta la filtrarea biologica prea mult (am pus un strat f subtire de perlon pe care il schimb o data la 2 saptamani).

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
FlyingDutch
Member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Am gasit de cumparat un jbl e700 , cumparat in aprilie 2010, cu rotor, capac rotor si piesa cu robineti schimbate acum aprox 2 luni si garantie pana in aprilie 2014 , la pretul de 180 de lei (fata de 380 pretul de nou).

Ma tenteaza sa il iau si sa il pun la acvariul asta. Stiu ca e cam mare, dar ma gandesc ca ii reglez debitul si ii pun si ceva bureti incat sa n-am treaba cu el "o viata" ca sa zic asa

Acum am acel filtru tip cascada cu ceva inele si 2 bucatele de bureti, dar care incepe sa aiba mizerie si mi-e cam frica cu spalatul lui caci e singura parte cu material filtrant biologic. Celalalt mititel il folosesc pt valurirea la suprafata si nu ma ajuta la filtrarea biologica prea mult (am pus un strat f subtire de perlon pe care il schimb o data la 2 saptamani).

Merge eu am e901 in 54 l dar nu e 380, eu l-am luat pe al meu cu 380 de la hornbach. e700 era mai ieftin

p.s medii filtrante ceva ?

This message was edited 1 time. Last update was at 14/12/2011 23:52:55

acvariu 54L
stefanp
Moderator

IP:

Da, are. Citez:
- primul sertar - pe laterale burete grosier prefiltrare, pe centru burete normal ?i burete fin filtrare final?
- al doilea sertar - burete normal ?i perlon
- al treilea sertar - un material filtrant biologic, un fel de pietri? foarte poros ce con?ine zeolit, o solu?ie foarte apropiat? de ADA Bio Rio. Acesta este bonus.

Am negociat cu omul si il lasa la 160 de lei...ma tenteaza extrem de tare.

P.S.: Mai am si eu niste inele ceramice pe care as putea sa le pun in loc de buretii din al doilea sertar.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/12/2011 23:58:32

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
mariusgiurgiu
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut ! Poti sa ma ajuti si pe mine cu un sfat ? Am o planta -Rotala macrandra- care nu creste prea bine si nu stiu de ce.
mariusgiurgiu
Junior member
[Avatar]

IP:

Un prieten a avut ani de zile un e900 intr-un acvariu de 60 l Dupa ce spala filtrul inchidea un pic robinetul de iesire,iar dupa cateva saptamani il deschidea la maxim.
stefanp
Moderator

IP:

N-ai gresit topicul?
Dupa ce plante am vazut la tine in acvariu ma indoiesc ca vrei sa ma intrebi pe mine ce-ar avea rotala

Da' poate te sfatuieste cineva mai priceput

LE: Legat de filtru, la asta ma gandeam si eu. Mai putin la inceput si in timp, dupa ce incepe sa se colmateze, sa-i dau drumul mai mult. Oricum, deja e la impachetat
Imi pare rau ca nu apar ofertele astea inainte sa apuci sa dai banii pe altceva...Dar asta e.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/12/2011 01:34:24

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Astazi mi-a venit extern-ul
JBL e700 cum spuneam, arata foarte bine, debitul e foarte ok, e silentios. Am sa-l montez miercuri dupa ce fac curatenie in acvariu si voi lasa in paralel hang-on ul, pana se vor forma bacteriile in extern, dupa care il voi scoate.
Ca materiale am in primul sertar niste inele ceramice si un burete poros, in al doilea sertar zeolit si cateva bile jbl micromec, in al treilea la fel plus un burete mai fin. Canistra prezinta si 2 pre-filtre in care are niste bureti porosi.

Am inteles ca ar fi bine sa acopar sorb-ul filtrului cu ceva, insa cu ciorapul de dama nu prea am incredere, caci e fin si ma gandesc ca nu mai trage prin el particulele de mizerie si atunci neam filtrare mecanica...Eventual daca il pun mai sus si il las asa? Crevetii nu prea umbla prin apa din cate am vazut eu, ca sa ajunga la intake-ul filtrului...stau mai mult pe jos, plante, muschi...

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pai ziceai ca pleci, il lasi mergand asa si nesupravegheat ? Daca se colmateaza repede samd ?

Eu nu prea as baga materiale straine in acvariu, cine stie ce chimicale au pe ele ?

[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Ce sa las sa mearga nesupravegheat? Filtrul? Ma indoiesc ca are sa se colmateze in 2 saptamani la mititelul asta de acvariu

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ahaaa avantaj acvariu mic

Am si eu un Eheim Ecco Pro 130 pentru acvariul de 30L dar mi-a fost frica sa-l montez si sa-l las (tot citind pe aici horror story-uri de tinut filtrele in galeata, samd). Nu vreau sa te sperii mai bine il montezi maine si il tii sub observatie decat asa in ultima zi.

[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Chiar nu ma prind la ce te referi...

Hang-on ul am sa ii curat un pic buretii fara sa deranjez ceramica, cat sa mai tina oleaca debitul. Iar externul e700, chiar nu are cum sa se colmateze in 2 saptamani la un acvariu de 40 de litri...care are in el cativa creveti...

Apropo, ca tot plec 2 saptamani dupa cum am scris in celalalt topic, ar trebui sa imi fac griji pt creveti in ceea ce priveste mancarea? Sunt 8 in total, eu as zice ca se descurca cu alge/detritus...oricum zilele astea am sa-i hranesc separat si le las si la plecare o portie...

LE: Am sa incerc totusi sa-l montez maine, sa vad cum am timp printre celelalte activitati ce le am programate pe maine...

This message was edited 1 time. Last update was at 20/12/2011 03:10:31

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Scuze pentru confuzie cand am zis de colmatare - m-am gandit ca o sa-l lasi de fapt la acvariul mare - nu stiu de ce, sa se formeze acolo si apoi il muti la cel mic. M-am gandit aiurea..

Apoi am zis ca mi-era teama nu cumva sa aibe probleme la garnituri, si mai bine sa-l vezi mergand cateva zile sa ai incredere in el - decat sa ii dai drumu si imediat sa incui usa si sa pleci

[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: