[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Primul acvariu marin -Resita  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
robygym
Senior member
[Avatar]

IP:

Va salut, azi am mai facut ceva poze in care puteti vedea vietuitoarele din disply.
La sun coral am reusit sa salvezi o parte din el si-i merge bine are o culoare curata si sanatoasa, am preferat sa ramana mai mic dar sanatos.
Pe ici pe colo am mai impartit unii polipi, am pus in mai multe locuri si acum astept sa se dezvolte.
Ce nu-mi place e ca parca si-au pierdut din acel verde crud ,sincer inca nu gasesc cauza ,vad ca se dezvolta in marime dar inca nu-mi plac culorile lor. Aici poate cei care au o mai mare experienta in marine o sa -mi dea o idee ce sa fac .
Am o poze unde este o ciupercuta, sincer nu o gasesc pe net, adica nu stiu cum o cheama si nu stiu nimic despre ea. Asa ca am incercat mai multe locuri unde sa o pun si vad ca pe substrat parca-i merge mai bine ,azi vad ca e cam inchisa.
Va salut
[Thumb - DSC_0901.JPG]

[Thumb - DSC_0899.JPG]

[Thumb - DSC_0895.JPG]

[Thumb - DSC_0900.JPG]

[Thumb - DSC_0894.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 30/07/2014 14:09:34

[Email] [Yahoo!]
robygym
Senior member
[Avatar]

IP:

Continuare.
[Thumb - DSC_0902.JPG]

[Thumb - DSC_0904.JPG]

[Thumb - DSC_0913.JPG]

[Email] [Yahoo!]
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Ciuperca pare a fi disscosoma.
robygym
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu ,nu aceea , ci ce-a din ultima poza
[Email] [Yahoo!]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Sarcophyton, Toadstool coral.

Softie, fotosintetic, iubitor de lumina cat mai multa si de cat mai mult flow. Naparleste din cand in cand si cand face asta nu deschide polipii. E normal sa tina polipii inchisi pana la doua saptamani. Tolereaza nitrati in cantitate mare si probabil sufera in conditii reef - nitrati si fosfati in cantitati nedetectabile. Ii place apa mai murdara. Cand este deranjat poate elibera terpene in apa care sunt toxice si pot inhiba cresterea si chiar omori LPS in aval, motiv pentru care se recomanda folosirea de carbon activ in filtrare.

Ce as face ca sa-l tin fericit: flow crescut si lumina multa. Cam atat.

[Avatar]

IP:

Astazi am incercat sa transform un reflector de 10 w RGB pe care-l aveam si nu mai puteam sa-l folososc in proiectul initial si dupa ceva timp am reusit sa mai pun inca 10 w albartri sa -i pun in capacul din acvariu.
Arata destul de ciudat ,dar am vazut ca ledurile ce le am sunt cam mici pentru nevoia coralilor mei. Inca nu am bani de un capac nou dar prima incvestitie va fi un capac cu leduri facut de mine dar trebuie sa mai astept putin.

Lumina afesteaza culorile coralilor, ca-i vad destul de stersi, daca maresc lumina am sanse sa -i vad cu verdele ala intens ???
Va salut.
[Thumb - DSC_0918.JPG]

[Thumb - DSC_0921.JPG]

[Thumb - DSC_0917.JPG]

[Thumb - DSC_0922.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 01/08/2014 14:29:33

[Email] [Yahoo!]
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Lumina nu afecteaza culoarea din punct de vedere cantitativ.Culoarea este amplificata de temperatura kelvin,acele grade (k).Sa stii ca de obicei culorile naturale ale coralilor sunt relative,adica depinde cu ce lumina te uiti la ei.Ca sa ii amplifici mai scoate din lampi si pune led-uri cum le ai pe acelea albastre.Cu cat un led,sau lampa are o temperatura peste 10.000 k,cu atat culorile vor parea mai vii.Atunci cand o sa poti sa pui in loc de lampi cu lumina alba,led cu lumina tot alba,dar de 15.000 k,am vazut la cineva 15 lei led de 10w alb,nu sunt exagerat de scumpe daca le montezi tu.Si ciclidarii africani folosesc sa amplifice coloritul.Despre cantitate,70w sunt suficienti pentru acvariul tau,nu are rost sa depasesti prea mult,100,dar deja devine iluminat intens.Un lucru cunoscut este acela ca, cu cat o lampa are temperatura de culoare mai ridicata,cu atat pare mai "chioara"!Dar doar pare.
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ai putea sa-ti faci un capac de komatex de 10 mm, cred ca ar iesi bine, uite un site care se ocupa cu komatex si ar putea sa-ti faca capacul, si tu doar sa pui ledurile. http://www.geplast.ro/despre-geplast

My nano reef

[Email]
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

Primul lucru care afecteaza coloritul si intensitatea coloritului este gradul lor de sanatate/prosperitate. Eu cred ca acolo ar trebui umblat la tine.
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

adiacvaristu60 wrote:Lumina nu afecteaza culoarea din punct de vedere cantitativ.Culoarea este amplificata de temperatura kelvin,acele grade (k).Sa stii ca de obicei culorile naturale ale coralilor sunt relative,adica depinde cu ce lumina te uiti la ei.Ca sa ii amplifici mai scoate din lampi si pune led-uri cum le ai pe acelea albastre.Cu cat un led,sau lampa are o temperatura peste 10.000 k,cu atat culorile vor parea mai vii.Atunci cand o sa poti sa pui in loc de lampi cu lumina alba,led cu lumina tot alba,dar de 15.000 k,am vazut la cineva 15 lei led de 10w alb,nu sunt exagerat de scumpe daca le montezi tu.Si ciclidarii africani folosesc sa amplifice coloritul.Despre cantitate,70w sunt suficienti pentru acvariul tau,nu are rost sa depasesti prea mult,100,dar deja devine iluminat intens.Un lucru cunoscut este acela ca, cu cat o lampa are temperatura de culoare mai ridicata,cu atat pare mai "chioara"!Dar doar pare.

De unde stii?

Cum a zis si Shubi, concentreaza-te pe calitatea apei si da-le lumina suficienta si vor fi fericiti.

Legat de culoare, coralii flamanzi si iluminati intens au culori mai intense (sistem ultra low nutrient cu metal halide).

Intensitatea culorilor e variabila la corali si depinde de cantitatea si tipul de alge simbionte (zooxanthelae).

Daca fortezi coralii sa traiasca exclusiv pe baza algelor, vor fi foarte colorati. Daca ii cresti sub lumina mai alba cresc mai tare, dar au culori mai sterse. Daca ii cresti sub actinice cresc mai greu dar au culori mai intense. Culoarea absoluta variaza in functie de lumina sub care cresc.

[Avatar]

IP:

Va salut ,
Nu am mai postat nimic de ceva timp ca lucrurile au mers ok pina ieri cand mi s-a intamplat un lucru ciudat din punctul meu de vedere si nu mi-l explic:
Am ramas fara sare saptamana trecuta si am intarziat cu schimbul saptamanl cu cateva zile, in interior nuimic ciudat. Am zis ca daca a venit sarea sa schim nu 10 l ca deobicei ci 20 de l. Sarea coral pro . Daupa ceva timp adica seara fac niste teste de NO2 NO3.
O surpriza neplacuta: NO2 - 0,3
NO3- 10 spre 25
Teste Salifert si Jbl
Am intrat putin in panica, azi cu aceleasi teste facute la fel am urmatoarele valori:
NO2- 0.025
NO3- 5
Aveti vreo explicatie, nu am facut nimic in display doar am schimbat apa.
Va salut
Robert.
[Email] [Yahoo!]
Cristi
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Verifica apa de osmoza.

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
robygym
Senior member
[Avatar]

IP:

Am verificat-o, ieri imediat dupa teste si e ok ,acum nu mai pot gresi furtunele de retur cu turul ca sunt diferite ca si culoare,nu am testat apa cu sare inante de a o pune in acvariu.
O sa fac si asta la uramatorul schimb de apa.

O zi buna

This message was edited 1 time. Last update was at 16/08/2014 17:31:19

[Email] [Yahoo!]
Cristi
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Daca apa de osmoza e ok,aia cu sare trebuie sa fie tot asa.Nu cred ca e din cauza sarii.
Poate fi o eroare de testare.

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Fa un test la apa de schimb (cu sare) cand faci urmatorul test. E posibil sa fie de la sare.
Si nu mai schimba mai multa apa, chiar daca ai depasit termenul.

This message was edited 1 time. Last update was at 18/08/2014 03:01:55

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
robygym
Senior member
[Avatar]

IP:

Va salut,,
Am in plan sa incep prima investitie in lumina din display, vreau sa-mi fac iluminarea in capac dac pe leduri.
Din ce am citi multi zic ca niste leduri de 3 w sunt ok.
Intrebarile mele sunt cam cate leduri trebuiesc la diplayul meu, voi de pe unde le procurati si daca mai trebuie inafara de albastre si albe si alte culori. Am vazut ca rapaortul 3la 1 e cel mai folosit in marine.
Va salut
[Email] [Yahoo!]
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Ar mai trebui mai multe culori pentru a acoperi aproape tot spectrul luminii de crestere al coralilor.Cam greu de procurat de la magazine,eu am gasit la cineva tot pe forumuri.
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu cred ca am vazut nicaieri dimensiunile acvariului tau. Ajuta sa stii cat de mare e suprafata de iluminat si cat de inalta.

[Avatar]

IP:

Am omis vad sa scriu dimensiunile display-ului.
Deci, are 60 lungime, 30 latime si 40 inaltime.
Va salut
Robert
[Email] [Yahoo!]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu tin momentan pe 60x30x30 cm patru stripuri TMC AquaRay 600 Ultra de 12W, fiecare cu cate cinci LED Cree de 3W (doua stripuri cu doua albe si trei albastre, un strip cu trei albe si doua albastre si un strip cu cinci royal blue).

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: