[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Dezastru  XML
Forum Index » Alge
Author Message
annddyy
Junior member

IP:

....
image

acvariu de 3 sapt in ciclare.... fara adaosuri doar un pic de mancare ... am pus doar cateva plantute inca de la inceput.

dezastrul a fost si mai mare - dupa cateva zile de UV-C se pare ca apa s-a mai limpezit iar alga a suferit un mic regres.

Ce e ? cum scap ? sau ... mai scap ?

This message was edited 1 time. Last update was at 24/01/2012 02:04:32

viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ai curatat filtrul in perioada asta ?
Ai cumva substrat nisip ?

Se spune ca apare in acvariile noi - si se presupune ca ar fi din cauza de silicati si fosfati ridicati.

Incearca sa nu mai dai de mancare vreo cam o zi doua, si daca nu ai facut-o deja, curata filtrul in apa scoasa din acvariu.
In perioada ciclarii filtrele se murdaresc foarte repede datorita particulelor in suspense de la substrat, etc.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Si ca sa elimini 2 din cauze, masoara fosfatii si silicatii, gasesti sa cumperi teste la picatura pentru amadoua.

Dupa ce sti valoarea lor in apa in momentul asta putem sa incercam sa tragem o concluzie.

Si nu ar fi rau sa masori si apa de la robinet, sau ce apa ai folosit cand ai startat acvariul.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/01/2012 02:21:08

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
annddyy
Junior member

IP:

Nisip 40% + 60% manado. filtrul un jbl e901 l-am curatat - buretele insa nu. Nu a fost murdar decat de alga asta nenorocita - apa in acvariu am pus-o f incet, cu o plasa de plastic sub jet sa nu am suspensii prea multe.
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Daca e de la nisip, o sa fie delicata treaba - caci si algele verzi prefera silicatii ...
Oricum, ai rabdare sa vezi daca trece de la sine fara UV. Filtrul curatat bine (incat bacteriile sa consume tot ce e in surprlus) si mai ai rabdare sa zicem vreo luna..

Nu stiu ce sa zic cu plantele - de ce nu ai pus deloc ? Si ele consuma silicati. Ar trebui ceva Cabomba care creste foarte repede - macar pana se stabilizeaza acvariul.
Ce vrei sa pui in el ? Plantat, sau ce ?

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
annddyy
Junior member

IP:

@kirucd - apa e din put - am testat-o, in plus mai am un acvariu cu ciclide care nu face nici un fel de probleme cu aceeasi apa.

@viulian nisipul e refolosit de la acvariul cu ciclide - am pus prea mult si deja era haos in acvariu. Ideea era sa fac acvariu plantat; nu am avut timp insa sa merg sa incarc butelia de co2 - bine ... nici nu stiu unde se incarca.
Sincer imi vine sa ii dau restart...

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

o problema ca a ta ( din poza identica) au avut-o cei de la zoomania din Sibiu acum aproximativ o luna cand au importat plante noi. Stiu ca ei au rezolvat problema foarte repede dar nu stiu cum. Intra pe net, cauta tel lor si stai de vorba cu ei. Spune-le ca stii de problema lor, ca ai si tu una la fel si intreaba-i ce sa folosesti ca sa o rezolvi.

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Sifoneaz-o, stinge lumina, acopera-l citeva zile. Dupa ce trece sifoneaza usor substratu' si cred c-o sa scapi de ea.

Poze: smilie ... Poze cu plante
annddyy
Junior member

IP:

Am sifonat un pic ... am oprit lumina .,.. sa vedem ce iese.
Multumesc pentru raspunsuri!
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

annddyy wrote:am oprit lumina .,.. sa vedem ce iese.

Acopera acvariul, nu este de ajuns doar stingerea luminii. Pune o patura pe bazin.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
coldangell
Junior member

IP:

va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine....am o alga de culoare maro ,pe ,peretele din spate al acvariului....de ceva vreme,vad ca a inceput sa nu se mai vada clar si cel din fata.....l-am mai sters cu un burete abraziv de bucatarie dar la o saptaman iar apare.....ce pot sa fac?ma ajutati va rog cu un sfat?si credeti ca e bine sa am scoici in acvariu?am vreo 5 bucati si i-mi plac foarte mult,sunt mari ......am auzit zvonuri ca nu e bine.asa e/ si de ce?Multumesc frumos si o zi buna tuturor...
coldangell
Junior member

IP:

am uitat sa va dau cateva informatii....acvariul 200l juwel panorama,2 neoane de 30 w,o pompa interna cu 2 bureti boyu,si una externa cu 3 bureti....32 de pesti,plantat cu plante naturale in jur de 6 mari....substrat Humalit 5-plus,si deasupra nisip de plaja...din franta luat,special pentru acvarii...as pune si poza dar nu stiu cum sa o atasez....multumesc frumos si va rog sa-mi spuneti ce parere aveti?
coldangell
Junior member

IP:

am uitat sa va dau cateva informatii....acvariul 200l juwel panorama,2 neoane de 30 w,o pompa interna cu 2 bureti boyu,si una externa cu 3 bureti....32 de pesti,plantat cu plante naturale in jur de 6 mari....substrat Humalit 5-plus,si deasupra nisip de plaja...din franta luat,special pentru acvarii...as pune si poza dar nu stiu cum sa o atasez....multumesc frumos si va rog sa-mi spuneti ce parere aveti?
[Thumb - Photo1648.jpg]

coldangell
Junior member

IP:

va mai atasez o poza ca nu-mi ika mai multe o data..
[Thumb - Photo1628.jpg]

coldangell
Junior member

IP:

inca una si gata..
[Thumb - Photo1630.jpg]

Forum Index » Alge
Go to: