[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
curiozitate: cum arata un acvariu cu burta ?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

norbiSunt wrote:In orice caz multumesc pentru amabilitatea voastra! Apreciez mult!

Lasa multumirile sa vezi cand va veni nota de plata sub forma cerintelor de a dezvolta/etala/discuta/critica ce o sa ai tu prin acvariu. Pana una alta daca tot a mers la umplut cu furtunul de ce nu il golesti tot cu furtunul ?

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
norbiSunt
Junior member

IP:

Am scos deja aproape jumate, acum are burta de 1mm. Si cred ca o las asa pe noapte, maine ma ocup de el total, poate mai si tau din sticla sa nu fie asa imens.
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Offtopic: Noi aici ne modificam mobila sau casa, modelam caracterul celor din jurul nostru dupa acvariu, niciodata invers Ar fi curata blasfemie sa ne micsoram acvariile, eventual daca gasesti o solutie sa le marim periodic ar fi perfect.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
brutusanf
Member
[Avatar]

IP:

Eu i-as dubla fundul sa fie si mai sigur .
[Yahoo!]
norbiSunt
Junior member

IP:

Da, nici eu nu l-as micsora, ca imi place ca e asa imens, dar cu sticla asta de 6mm... Vreau sa dorm mai linistit
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Daca ii schimbi siliconul, ii pui fund dublu (a doua foaie de geam pe interior) si ii pui 2 intarituri de 80 centimetri
lungime cu 5 latime pe ambele laturi lungi ale acvariului, la 3-4 centimetri de partea de sus, unite intre ele cu
o alta fasie de geam pe mijloc de latime 10-15 centimetri, asa cum te-au sfatuit si colegii mei mai devreme, nu vei
avea nicio problema. Si ar fi pacat sa mai tai din el, toti vrem sa avem acvarii mai mari, nu mai mici.

Spor la treaba!

Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

N-am idee cum poate cineva lipi in anu' 2011, in Baia Mare un acvariu cu silicon universal ....... imi face orasu' de rusine .

norbiSunt wrote:am sa ma duc si cumpar ceva silicon din Prakt***r pentru acvariu, am vazut la 25 lei, sper sa fie ok, ceva silicon transparent. In weekend il desfac si il relipesc la loc, cu tot cu intarituri.

Precum au spus toti, nici sa nu te gindesti sa-l folosesti lipit cu silicon universal .
Nu stiu ce silicon pentru acvarii ai vazut la Praktiker cu 25 lei , Bisonu' pentru acvarii e intre 16 si 18 lei , scrie pe tub ca-i pentru acvarii si are desenat un pestisor galben. Mai poti folosi si Den Braven (Aqua Silicon cred ca scrie pe tub), e cam la fel de scump.
Fundu' dublu ar fi binevenit, eu as spune obligatoriu la dimensiunile astea.
Curata bine siliconu' vechi, atentie mare la siliconu' de pe taietura, se curata foarte greu. TREBUIE sa-l cureti pe tot, altfel n-o sa ai o lipitura rezistanta.

Ar mai merge sa-l cirpesti cu niste baghete de sticla pe interior da' vei obtine niste muchii inestetice. Privit din fata vei vedea mereu o lipitura dubla si urita, mult mai inestetica decit o lipitura simpla, curata si fina. Ar trebui sa cureti bine siliconu' iesit din lipitura, altfel n-ai putea lipi baghetele, nu merita. Desfacerea si relipirea acvariului imi pare singura rezolvare corecta.

Poze: smilie ... Poze cu plante
norbiSunt
Junior member

IP:

Plecaciunile mele domnilor! Multumesc pentru sfaturi! Cat de repede posibil am sa rezolv acvariul, mi un dor sa il vad odata cu apa in el! Dupa aceea vine placerea ceea mai mare plantarea si popularea!

Nu mai am rabdare!

norbiSunt
Junior member

IP:

Am refacut acvariul, chiar acum am terminat.

In loc sa stau sa curat mult si bine sticlele de silicon, le-am curatat cum am putut, si le-am intors, cu siliconul in exterior, asa fiind si burta in interior.
Am pus fund dublu, adica inca o sticla de 100/50 de 6mm, lipit in zig-zag de celalalt, am lipit sticlele prin interior cu bison pentru acvarii, culoare transparenta, am pus pe o laterala un intaritor, pe cand sa fi pus si cealalta, s-a rupt in doua, s-a pus fratele meu cu dosu pe el. Fiind concentrat l-am pus pe pat si el nu la vazut, a ramas o bucata de vreo 50cm intreaga, dar tot nu e 80, si nu e simetric, maine ma duc si iau alta fasie si o lipesc si pe aia si pe aia din mijlocul H-ului.

Sper ca asa va avea rezistenta la vreo 180l de apa.

Sa vedem pe poimaine dupamasa, cand il voi umple cu apa.

Ah si pe taietura nu am pus silicon, nu era nici inainte, si nu aveam cum daca am folosit metoda cu banda adeziva. Dar era cam 1mm distanta intre sticle, s-ar putea sa fi strecurat si acolo un pic de silicon.

This message was edited 1 time. Last update was at 13/09/2011 23:23:09

norbiSunt
Junior member

IP:

P.S.: am reusit sa fac intaritura in forma de "H", parca deja e mai rigid acvariul decat cum a fost cu siliconul ala universal, si inca nici nu s-a intarit bine siliconul! Zici ca am mai mare incredere in el acum
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

norbiSunt wrote:Sa vedem pe poimaine dupamasa, cand il voi umple cu apa.

esti sigur ? Daca tot ai asteptat atat dupa el nu vrei tu sa il lasi macar cateva zile (mai multe ce e drept) sa polimerizeze siliconul ala cat de cat ? Uite iti dau eu o idee .... bricoleaza capacul intre timp, sistemul de iluminat (cu leduri ...etc), cerne/spala nisip....
Sfatul meu ... alegerea ta ....

[Email]
norbiSunt
Junior member

IP:

am sa iti urmez sfatul! dar ce parere ai? o sa fie in regula dupa cateva ziile?
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Sincer eu sunt panicos/fricos/cusurgiu etc. asa ca in nici un acvariu nu am bagat apa mai devreme de doua saptamani de la lipire.
In alta ordine de idei cred ca e cazul sa te gandesti la cum ar fi sa ai propriul tau topic, discutam acolo, eventual il faci jurnal .....

[Email]
norbiSunt
Junior member

IP:

Acum am propriul topic in coltul incepatorului

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: