[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nous voulons un nano  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Am continuat cu schimburile de apa, tds-ul a scazut de la 2000+ (asta am masurat dupa vreo 3 schimburi) la 700.
Inainte de accident, apa remineralizata avea cam 200 in acvariu (n-am masurat-o si inainte).

Azi am facut o romaneasca si am montat si o lampa uv (supradimensionata), in ideea sa mai ucid sporii de alge din masa apei.
Oare cate zile sa o las in functiune?
[Thumb - WhatsApp Image 2025-06-26 at 13.10.00.jpeg]

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Poti sa o tii cat vrei. Eu am la un bazin una care merge de 3 ani permanent. Bazinul e plantat, are pesti, creveti si bineinteles melci. Nu fertilizez acolo, am doar bucephalandre, anubias, moss si microsorum. Cam mare tds`ul, tine-te de schimburile de apa.
[ICQ]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

In curand dau drumul la cabinet si n-am cum sa stau cu tigania aia intinsa pe acolo, de aia intrebam cam cat timp sa o tin, cat ar dura sa-si faca efectul?
Alge nu sunt multe in acvariu, am gasit doar 2-3 ghemotoace de alge filamentoase. Nu stiu cum se inmultesc algele astea, dar in cazul in care elimina spori, ziceam sa le dau la cap.

Cu tds-ul am zis, e normal sa fi asa mare, a fost mult mai mare, dar dupa ce am turnat fertilizant cat pentru un an si jumatate.. Acum e bine cu 700, targetul e de 200.

Am citit acum despre fertilizantul pe care l-am scapat in acvariu. Din fericire, nu contine nitrati si fosfati

This message was edited 1 time. Last update was at 27/06/2025 16:35:31

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Danila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

O parere(numai) poate ar fi bun niste zeolit in filtru ,e ieftin si se zice ca e bun pentru apa dura.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Am trantit un saculet cu carbune activ in acvariu si il tot schimb.
Cu apa dura am rezolvat, mi-am cumparat osmozor si remineralizez cu Seachem Equilibrum.
Peste o saptamana sper sa putem discuta despre valori normale.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
dadu
Member
[Avatar]

IP:

Dar pentru KH de ce nu pui Acid/Alkaline buffer ? E mai ok pentru plante cu KH=0 ?
Din noiembrie am trecut si eu pe osmoza, bag 3gr/10l Equilibrium, 0,7gr/10l Alkaline si 0,35gr/10l Acid buffer. Am GH=6, KH=4. Nu am plante fancy, am un WRGB II simplu, nu bag CO2.

This message was edited 1 time. Last update was at 28/06/2025 18:05:48

[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

E in plan sa fac si asta, inainte sa adaug pestii. Momentan impusc francul, m-am certat cu ministrul de finante.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: