[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu sau crescatorie de alge? optez pentru prima varianta  XML
Forum Index » Alge
Author Message
blackmoor
Junior member

IP:

1. nene val, cand am zis de aciditatea din limbaj, am zis-o doar ca o idee, si am preferat sa nu dezvolt. dupa o zi, crezi ca pot gandi la rece? si as zice acelasi lucru. stai linistit nu e un repros, dar cum chiar tu ai zis, problema mea sunt algele, iar greselile de etica mi le asum si recunosc(daca e cazul), chiar daca nu mi se spune, sau daca nu sar imediat cu scuze.
fipilica, eu stiu asa: albastrul le place algelor, daca fluora are albastru, desi le place plantelor, le place si algelor. si asta nu am inventat-o eu, mi-au spus-o alti mari si cultivati acvaristi.
si, nu am zis niciodata ca nu ar fi bune pentru plante

revenind la @Val, pentru ca e lung reply: nu stiam exact, cum e cu lumeni si perceperea lor, si, din postul tau anterior, asta e tot ce m-a ajutat, restul am perceput-o ca o replica la cuvantul aciditate...o replica, poate putin prea lunga si fantezista, pentru ca imaginatia mea, a mers pana acolo unde a fost exprimata, necunoscandu-te mi-ar fi usor sa expun tot ce am de expus, fara nici un fel de remuscari.
legat de experienta ta acvaristica, nu ma indoiesc de ea, te cred pe cuvant si, asta, poti sa mi-o dovedesti, ajutandu-ma in lupta cu algele, si nu exemplificandu-mi.
si daca pare ca nu sunt flexibil sfaturilor, e o iluzie, pentru ca, pana acum cateva zile vroiam cu orice pret 865, nu mi-a convenit ca trebuie sa iau 830, si acum, datorita reply-urilor, ma bucur ca iau 830.
tot pana acum, ma gandeam sa nu mai pun fluora, dar, si din nou datorita reply-urilor, ma gandesc cum sa fac rost de unul.
intelegeti diferenta? deci sfaturile nu sunt in gol, dar, comportamentul aparent rigid la sfaturi, este datorat faptului ca, pentru a face ceva trebuie sa ma conving in totalitate ca am fost sfatuit bine, si nu m-am luat dupa o simpla parere. si fiind vorba de niste replici scrise, nici macar cel mai bun psiholog, nu ar putea sa determine daca sfatul primit aici, e unul aprobat practic, din doar cateva replici.

imi cer scuze pentru majuscule, daca au mai deranjat pe cineva, au luat locul textului boldat, marcat asa ca tag important si esential in frazele respective.
nu fumez

p.s.: aproape ca uitasem de asta:
Apoi, nu te grabi sa judeci un acvariu dupa aparente.

si cand nu ai posibilitatea sa cumperi teste, cum altfel ai putea ,,judeca'' acvariul? ce-i drept prin experimente, dar care, nu sunt deloc recomandate, cand nu ai unde sa muti pesti, in caz de probleme, si, eu nu am(nu ma refer la oale si galeti), dar ideea cu experimentatul se poate aplica doar daca ai multe acvarii si unul din ele nu e atat de folositor.
vre-o alta idee de a stabili cauza stricta a algelor, decat presupusul? in afara testelor si experimentelor mai ai?

legat de nitratii din apa mea, in conditiile unui acvariu usor suprapopulat, in care apa de schimb are >30mg/l nitratii, ti se par nitrati putini?
am avut peste 50mg/l la un momentdat si guppy mi-au murit, in alt acvariu, iar la carasi le-au aparut pete de sange pe caudale.
in conditii de ph,kh,gh,no2 normale(teste 5in1)
ce-i drept, acum, am mai diluat apa de schimb, cu apa cu nitratii 0, am mai schimbat si doar cu apa dinaia, si da, ai dreptate, stiam ca nitratii ,,aduc'' alge, dar stiam si ca la valori foarte mari nu traiesc nici alge, dar..nici pesti(stiam eu), sau .?..am ceva sincope? mai astept detalieri.
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Incearca aici, poate te ajuta. Cu mentiunea ca avand plante lente, nu te impiedica nimeni sa mergi pe aceeasi metoda, dar mai saraca (cantitati mai mici) "Lean-EI" zic ei.

Daca te atrage ideea, dar parca... nu ai prins-o foarte bine din prima (eu am citit de vreo 3 ori postul ala ca sa pricep tot) citeste aici si dupa aia intoarce-te la link-ul de mai sus.

Orice ai face, retine un lucru: Dioxidul de carbon este cauza a peste 90% dintre problemele cu algele. Mai exact insuficienta lui, proasta distribuire in acvariu, sau, intr-o oarecare masura si dizolvarea inconstanta, dintr-un motiv sau altul.

Cam cu atat te pot ajuta.
Spor!
blackmoor
Junior member

IP:

da vezi tu, si instalatiile profi de co2 nu sunt deloc ieftine. iar bomba... asta e, nu ai cum sa o faci constanta. si totusi, sunt acvarii cu bomba si fara alge.
cand am sa pot, am sa-mi iau si test de co2.
cand schimb neoanele, datorita aditiei de 18w oricum vreau sa suplimentez cu inca o bomba, sa se dizolve ceva mai mult.
si cred ca am sa iau jbl 7+13balls, si, nu stiu, ceva pentru masa apei.
astea sunt, ideile la care am putut sa ajung, datorita topicului de fata.
dar nu declar incheiata problema decat atunci cand, nu mai vad fir de alga, asa ca sunt bine venite orice sfaturi.
blackmoor
Junior member

IP:

imi permit sa citez din link-ul dat asta:
Daca pestii dau semnele specifice de intoxicare cu CO2 atunci avem prea mult CO2. Daca plantele nu prezinta efectul de “perlare” (adica daca nu scot bule de oxigen, vizibile, aproximativ la fel ca imediat dupa un schimb de apa) atunci avem prea putin CO2. Daca pestii nu par stresati si plantele prezinta fenomenul de perlare, atunci avem o cantitate optima de CO2 dizolvat in apa.

pentru a spune ca la mine e prezent fenomenul de ,,perlare'' cum e numit. plantele elimina o2, vizibil la anubiasi, ceraptoteris si echinodorusi. in continuu, cat timp e lumina aprinsa, adica in timpul fotosintezei.
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Daca tu zici ca plantele iti merg bine si mai si arata bine, inseamna ca esti pe drumul cel bun.

Daca te hotarasti sa folosesti un fertilizant cu microelemente pentru masa apei iti recomand cu caldura JBL ferropol si JBL ferropol 24. Poti incepe cu un sfert din doza recomanda, atata timp cat ai alge si o poti mari incet-incet.

Nu iti mai trebuie decat tuburile alea noi si multa rabdare.

Spor!
blackmoor
Junior member

IP:

intocmai bine nu arata.
de ce?
pai: ludwigia nu e chiar rosie, simte intens lipsa luminii
elodeea nu e intocmai bogata, mai mult inalta, desi, nu e chiar cheala.
anubias da frunze doar o data la cateva saptamani, si vedeam pe la altii ca uneori dau si saptamanal
echinodorus are frunze, cum am mai zis transparente, oarecum, de un verde spalacit, pe care se vad canalele conducatoare de seva.(venele frunzei).
cu toate astea toate cresc in continuare.
ceraptoterisul si hygrophila, desi noi par cele mai stabile din toata flora.
momentan am sa...astept
astept inca o saptamana pana reusesc sa schimb substratul, si atunci adaug probabil si niste jbl 7+13balls, si, eventual cumpar si niste ferropol, initial, apoi ferropol 24.
sau, e neaparat toate odata?
banii...stiti cum e, acvaristica e scumpa

Forum Index » Alge
Go to: