[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Malawi :: Mbuna Realm  XML
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Author Message
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Si iata ca a venit toamna!
Pestanii isi fac de cap, au crescut bine conform vorbei - "Da-le spatiu, da-le mancare si te calca in picioare"

PS `Batranelul` labeotrofeus inca e la treaba! Nu i-a ajuns vara asta... Cu dedicatie pentru domnul Malawi Crys

This message was edited 1 time. Last update was at 04/09/2012 19:24:29

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Un update frumos domnu' Boby....

Feclicitari pentru un acvariu si pesti deosebiti.

Biotop Malawi || Biotop Amazon
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

Era si cazul domnu Bob sa ne mai arunci si noua un update!

Pestii se prezinta ca de obicei - excelent. Au crescut super! Iar acvariul se vede ca e "asezat" Bravissimo!

Felicitari si bafta cu ei!

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/
[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Craciun Fericit! Va uram sanatate, bucurii si prosperitate!

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumim mult Bob pentru cadoul de Mos !

Super!

Pestanii sunt I - M - E - N - S - I !!!

Cel putin Aceii si Moorii m au lasat cu gura cascata cat s au putut face!

Cred ca au ajuns la dimensiunea parintilor , daca nu chiar i au depasit bine. NU stiu daca iti mai amintesti masculul - padre de Acei. Era peste 15cm. Asa mi se par si ai tai..

Ma uit la perechea de la Silviu care a ajuns la mine . Are dimensiuni "omenesti" ca sa zic asa desi sunt fratiori cu ai tai nascuti , din cate mi amintesc, in aceeasi perioada!

Oricum , ma repet : Un acvariu care s a "invechit" asa cum trebuie, stabil , cu o populatie sanatoasa si echilibrata!
Ti faccio i miei complimenti!!!

Sarbatori fericite si un An Nou cu sanatate , bucurii si realizari pe toate planurile!!!

PS. Cand am vorbit pe"scaipuri" mi aduc aminte ca mi ai spus de masculul de Elongatus ca e ca un porc de umflat
L am vazut si eu in filmulet si vreau sa ti spun ceva.
Unul dintre Labrosii mei avea aceeasi burta umflata excesiv si am crezut ca este din cauza faptului ca este prea lacom si mananca prea mult.
Insa , am facut un experiment: i am lasat fara mancare insa burtoiul nu s a retras deloc. Imediat mi a sunat clopotelul de alarma si am tras concluzia ca este vorba de o forma de Bloat.
Am inceput sa le administrez Metronidazol pisat in mancare pentru o saptamana.(de fapt, mancarea inmuiata in putina apa in care era dizolvata o jumatate de pastila de Metronidazol) Rezultatul: Adio burta umflata! Acum este bine mersi respectivul , si nu numai el -
Sfatul meu este sa incerci si tu acelsai lucru. Vei vedea rezultatele!

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Grazie Crys! Multumim de complimente!

Va uram un An Nou plin de bucurii si fie ca toate visele voastre sa se implineasca!!!

Legat de elongatusii burtosi, ei sunt asa de un an de zile... Daca era bloat nu dadeau coltul pana acum?! Se comporta absolut normal, par sanatosi tun. Parca nu as trata tot acvariul pentru 2 burtosi
Mai vedem, pana una alta... acum schimb apa la baboi, sunt la curatenia saptamanala.

Sa ne auzim cu bine!

This message was edited 1 time. Last update was at 28/12/2012 13:10:50

malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

bobesku wrote:Grazie Crys! Multumim de complimente!

Va uram un An Nou plin de bucurii si fie ca toate visele voastre sa se implineasca!!!

Legat de elongatusii burtosi, ei sunt asa de un an de zile... Daca era bloat nu dadeau coltul pana acum?! Se comporta absolut normal, par sanatosi tun. Parca nu as trata tot acvariul pentru 2 burtosi
Mai vedem, pana una alta... acum schimb apa la baboi, sunt la curatenia saptamanala.

Sa ne auzim cu bine!

Multumim si noi , Boby!

Vis a vis de "burtosii " tai, vreau sa ti spun ca nici "buzatii burtosi "ai mei nu prezentau alte simptome inafara de acea umflatura excesiva a burtii.
Sunt de parere ca totusi era vorba de o "forma" de Bloat mai usoara caracterizata printr un dezechlibru la nivelul florei intestinale care afecteaza functionarea in conditii optime a tractului intestinal, care nu duce neaparat la moartea individului.Speciile de mbuna(bine , nici haplocrominele nu sunt total inafara acestui risc) sunt predispuse a prezenta aceasta forma de Bloat.
Acea burta umflata ne induce in eroare si de multe ori o punem pe seama faptului ca individul este grasut si foarte lacom dar nu este chiar asa.
Un tratament cu Metronidazol administrat in mancare este tintit direct asupra "problemei". Nu are ce sa le faca rau nici "burtosilor", nici celorlalti, si nici nu dai peste cap echilibrul acvariului.

Acum, vezi si tu. Mai tine i sub observatie o perioada, vezi daca mananca si elimina "deseurile" normal .

Numai bine!

[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

bobesku,

super frumos acvariul, imi place evolutia si pestanii mari babani.
Bravos

fostul user ozy
[WWW]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

We are back!

Baboii sunt bine sanatosi, unii cam grasi, dar i-am pus la dieta de 1 sapt si parca si-au mai ascutit... simturile

Sa ne auzim cu bine

malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

Welcome back domnu' Bob!

Era si timpul pentru un mic "aggiornamento" ..macar asa , trimestrial

Au crescut enorm! Superbi si in forma !!!

Acvariul..fir ar sa fie ..nu vrea deloc sa se "labartzeze" si dansul !

Si..apropos..nu s deloc grasuti Poate doar masculul de Elongatus , care de fapt , a fost "umflatel" de cand il stiu eu

Ramanem pe receptie ! (desi cred ca mai repede o sa ajung sa i vad live decat sa astept urmatorul update )

Va salutam cu drag,

Cristi si Maria

[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

He he! Domnule Crys, esti intotdeauna pe fir!

Te-am pandit, dar nu te-am gasit online. Poate, azi-maine bagam un skype!

Cat despre elongatus, m-ai facut receptiv. Astfel, am tratat cu Metronidazol pastile pisate in apa si amestecat in mancare, 7 zile la rand tot acvariul, si vad ca nu au scazut burtile la Elongatusi. Insa, parca a scazut burta un pic la Iodotrofeus, care si el, o luase pe urma verilor lui mbunezi (ca sa zic asa ) adica facuse o usoara burtica... Acum, ce sa zic, poate o fi de la faptul ca le-am dozat mancarea mai cu atentie, deci cumva un usor regim.

Am facut rost de Metronidazol solutie apirogena (adica deja dizolvat) de uz farmaceutic uman 5g/Litru si ma gandesc sa mai repet un tratament incepand de Joi pentru inca 7 zile cu o doza dubla fata de cel precedent in mancare. Dar inca, stau in dubii. Referitor la tratamentul cu pastile, am folosit jumatate de pastila de 250mg la 12 mililitri (tratament cu care am vindecat 2 pufferi). Dar, inca sunt in dubii, pestii nu dau semne de absolut nici o problema, mananca precum spartii, sunt extrem de activi, se impuiaza, tot tacamul.

Sa ne auzim cu bine

bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Va salutam cu drag, eu si baboii mei. Acvariul a implinit 2 ani luna aceasta!

Va voi delecta cu un update.

Sa ne auzim cu bine

vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Bobescu,

Sa-ti traiasca pestanii si sa va bucurati multi ani
Pestanii tai nu sunt baboi ci balene

- la min 1:42 am vazut o femela de Acei gusata, vei deveni bunic
-masculul de baeschi este demential dar nu am vazut femela niciunde
- moorii sunt superbi
-borleyi foarte frumosi iar cireasa de pe tort sunt labidochromisii, elongatus si iodotropheus, sunt preferatii mei din acvariul tau
- la min 3:00 nu imi dau seama ce peste este, cumva un hibrid?

Felicitari si sa ne tii la curent

fostul user ozy
[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Hai sa-ti traiasca pestanii nenea Bobi fain bazin ai!

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Vereb, Dragos - va multumesc pentru urari!

Intr-adevar, baboii se apropie de calificativul balene. De hranit eu pot sa zic cu mana pe inima, ca le-am redus portia cam cu 30%, dar ei contrinua sa creasca. Exemplarul de Iodotrofeus are 12 cm, chiar impresionant, dar si Aceii sunt uriasi - 3 masculi peste 16 cm, ba chiar vreo 2 se apropipe de 18-19 cm. Moorii era de asteptat sa fie mari. Se mai vad juvenili de labeotrofeus prin filmare (exemplu la 2:10), inchipuiti-va ca puii aia au cam 6 cm si apoi comparati cu baboii.

vereb wrote:
- la min 1:42 am vazut o femela de Acei gusata, vei deveni bunic
-masculul de baeschi este demential dar nu am vazut femela niciunde
- moorii sunt superbi
-borleyi foarte frumosi iar cireasa de pe tort sunt labidochromisii, elongatus si iodotropheus, sunt preferatii mei din acvariul tau
- la min 3:00 nu imi dau seama ce peste este, cumva un hibrid?

- Femelele de Acei, pai am intotdeauna cel putin jumatate cu gusa. Daca te uiti mai atent o sa le vezi in sir indian - gusatele - vezi 1:35 unde se vad 3 femele gusate.
- Masculul de Baenschi este intr-adevar misto, dar stii ce e culmea?! Asta trebuia sa fie femela... S-a colorat mai tarziu, iar masculul `original` s-a dus in Vesnicele Plaiuri ale Vanatorii, adica a crapat, pe fondul unei imunitati scazute si probabil ceva ereditar Dar mergem inainte cu un mascul frumos. Din pacate nu am femela la el, si chiar stau si ma gandesc ce fain ar arata daca ar avea o fata prin preajma.
- Borleyii, si caeruleusii, ca sa nu mai spun ca si elongatusii, dar mai ales iodotrofeusii, si implicit Moorii si Aceii, ca sa nu uit de labeotrofeusi... toti imi plac si mie Multumim de complimente. Sa stii insa ca elongatusii sunt niste grasi, putori ordinare, am incercat dieta si chiar si un tratament la o boala fantoma - dar nu - lor le place cu burta! Astia nu sunt ok, dpdv estetica si conditie fizica, dar ii iert pentru ca sunt printre cei mai batrani pesti ai mei, au 3 ani si jumatate.
- La minutul 3:00?! Avem una bucata de................. femela de Labeotropheus Trewavasae Chilumba red. Pai cum dom`le, dumneata crezi ca la mine e loc de hibrizi!? Acum, lasand gluma la o parte, nu sunt un adept al hibrizilor, dar sunt suficient de milos astfel incat sa-i tolerez. Daca as avea un hibrid, nu l-as sacrifica in nici un caz. Desigur, i-as interzice sa presteze sex fara prezervativ! Nu la mine in bazin!

Sa ne auzim cu bine si sa auzim de bine

vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut Bobesku,

imi cer scuze ca, am pomenit de hibrizi in acvariul tau dar pur si simplu nu stiam ce este. Iaca am mai invatat ceva .

Intre-adevar, am revazut filmuletul, ai niste femele de Acei gusate carora le place calcatul gainii .

imi pare rau ca, ai ramas fara pereche la Baeschi, in acvariul meu femela este gusata , ma gandessc cum as putea sa iti trimit si tie, desi la un magazin de specialitate, m-am imprietenit cu patroana iar acolo am vazut niste baeschi superbi, au circa 3 luni pestii (cutie termoizolator am eu, nu stiu cite zile ar face posta pina la tine)

Chiar daca ai redus mincarea cu 30%, la cite pietre ai acolo au de unde ciugulii ei alge, deci balenele recupereaza acei 30%

fostul user ozy
[WWW]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

@Vereb

Stai linistit ca ideea de hibrizi eu nu o vad ca pe ceva rau. Intr-adevar, femelele de labeotrofeus chiar arata a hibrid pentru cine nu este obisnuit cu varietatile marmorate malawiene.

Cu femela de Baenschi eu iti multumesc de idee, dar cred ca o sa zic pas la un transport prin posta. Mai mult ca sigur ca din Germania pana aici + inca stiu eu cate zile de bajbaiala a Postei... gasesc doar cadavre.

Si ca vorbim de ciugulit alge.... Pai, tu crezi ca la ce mancare le dau, ei mai au chef de ciugulit algele?! Doar Aceii si Labeotrofeusii mai baga, dar asa, ca pe seminte... de un snack! NLS este cheia!
Dar le mai variez usor si cu un Sera Granugreen (4-5 cutii pe an), Tetra Discus (cam 2-3 cutii) pe an, Mysis congelat si Malawi Mix congelat. Astea congelate le dau 1-2 mese pe sapt maxim, de obicei o masa!

Bafta si sa ne auzim cu bine.

vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

@Bobesku,

pai acuma inteleg eu, de ce ai tai baboi au ajuns balene , mincare buna, plaja mare de inot , mai mult ca sigur intretinerea acvariului o faci ca la carte .

ce lipseste din dieta pestilor mei este Mysis, nu gasesc aici

obtinea vis a vis de femela baeschi, curieratul Atlasib (dureaza 3-4 zile pina la destinatie ori sa gasim pe cineva care face drumuri Stuttgart-Bucuresti).

Weekend placut ie@cW

fostul user ozy
[WWW]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

@Vereb

Cauta de la Ocean Nutrition - Mysis. M-ar mira sa nu gasesti p-acolo. Ideea e sa NU le dai carne rosie (doar daca ai numai malawieni carnivori) si in nici un caz de origine animala.
Eu acum am trecut de 6 luni de la Malaxi Mix-ul celor de la Ocean Nutrition, la Malawimix facut de o companie germana - Zooschatz. Imi place ca e cu mult mai multa verdeata (spanac), si are si ceva carne alba in compozitie (larve albe tantari, creveti, midii, mysis)!

Intetinerea acvariului este, a fost si va fi facuta cu rigurozitate! Dar sa nu crezi ca exagerez. Saptamanal, se sterg geamurile, aspirare asidua a substratului, chiar si printre pietre, schimbat apa 50% folosind bateria cu filtre (mecanic si carbon). Odata la 3-4 luni, fac un schimb dublu de 50% in intervalul de o sapt! Mai testez de nitrati, in ultimul timp an am facut 3 teste. Spre exemplu, acum o luna, NO3 era in peak cam 20-25 maxim. Si urma sa curat canistrele. Le-am curatat si apoi a scazut la 15 in peak (unde peak = exact inainte de schimbul saptamanal).

Bafta

This message was edited 1 time. Last update was at 20/04/2013 01:57:15

malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

bobesku wrote:Va salutam cu drag, eu si baboii mei. Acvariul a implinit 2 ani luna aceasta!

Va voi delecta cu un update.

Ce mai trece timpul ..acvariul lui Pomi , 3 ani..al tau 2 de la start..nici nu mi vine sa cred..

Oricum , lasand nostalgiile la o parte, cu ocazia acestui moment special, uram acestui set-up
"La Multi Multi Ani, cu pestani sanatosi si "monstruosi !!!"

Jos palaria in fata domnului Boby & Co. pentru modul in care gestioneaza acest acvariu,pentru dragostea si grija ce le o poarta copilasilor africani!

Multumim mult pentru filmulet! No more comments pentru ca ne repetam
Spun doar ca acvariul a ramas mic si continua sa intre la apa proportional cu ritmul in care cresc baboii Ei sunt de vina, nu noi

Sa ne auzim cu bine,

Cristi &Co

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Go to: