[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Malawi :: Mbuna Realm  XML
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Author Message
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Marea Lipeala a avut loc astazi.

Si in ordine cronologica avem: fundul acvariului, Pomi care bricola de zor la scotchul acvariului si bineinteles, inspectia tehnica a Sefei Casei.

[Thumb - fund_acvariu.JPG]

[Thumb - inspectia tehnica.JPG]

[Thumb - pomi_bricolaj.JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 16/04/2011 21:25:21

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Apoi avem: meseriasul care a a facut lipeala posibila si acvariul cu pereti pusi
[Thumb - DSCN0469.JPG]

[Thumb - DSCN0467.JPG]

[Thumb - DSCN0457.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 16/04/2011 21:30:17

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

O poza cu doamnele care sunt multumite de rezultate si una , pe care o intitulez "Pomi prin sticla"

Sunt fericit, m-am apucat sa desfac o bere si suflu in silicon, sa se usuce mai repede

Multumesc inca odata lui Mihai si lui Pomi pentru acest eveniment, si nu in ultimul rand jumatatilor care ne-au fost alaturi.
[Thumb - DSCN0476.JPG]

[Thumb - DSCN0472.JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 16/04/2011 21:49:16

pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca stiam ca faci poze, ma barbieram si eu

Biotop Malawi || Biotop Amazon
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Niciodata nu e prea tarziu, barbiereste-te acum

PS Mersi man pt participarea intensa, m-am simtit super fain.

Si o poza cu mine pe langa acvariu, intr-o pauza de suflat la silicon
Pt carcotasi, NU am atins bazinul, okay Era sa o fac, dar mi-am amintit la timp

[Thumb - eu_pe_langa.jpg]

This message was edited 4 times. Last update was at 16/04/2011 22:12:52

pesticu
Member
[Avatar]

IP:

oooo, arata bine bine......sa fie intr-un ceas cu cuc .
BRAVO !!!!!!!
pina o sa apara pestanii in el, muuulta rabdare si tutun
fishtecine
Member
[Avatar]

IP:

Sa-l umpli sanatos...si la mai MARE!

Din trecut
[Email]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Multam de urari!

Am achizitionat niste componente ale lampii interne (canal cabluri f late si rigide, fir electric, suruburi etc pentru suport), care impreuna cu iluminarea 2 x T5 Aqualine Reef 15000K + un Reef Actinic (sau Aqualine Reef 10000K), drosere BLAU vor constitui lampa din interiorul acvariului.
Ideea nu este noua. Lampa va fi separata de rama si capacul acvariului, putand fi glisata inainte-inapoi ca sa-mi fac treaba in acvariu in caz de nevoie.
Dar mai e pana acolo.

PS Rama va fi facuta din acelasi PAL si capacul va fi dintr-un material gen PVC sau Macrolon colantat Wenge, facut ergonomic din 2 bucati (posibil si cu o gura de hranire).

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

bobesku wrote:... Rama va fi facuta din acelasi PAL si capacul va fi dintr-un material gen PVC sau Macrolon colantat Wenge, facut ergonomic din 2 bucati (posibil si cu o gura de hranire).

Ai grija sa lasi o fanta (5-10 mm), pentru "aerisire"... te scuteste de condens .

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

S-a notat. O sa-i fac un set de grile sport... ca la masina, sa sufle cu putere pe un ton sportiv, gutural

malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

hmmm...ai facut "lipeala" pe shestake ...nu sunt io mare meserias dar macar faceam oleaca de galerie pe acolo...glumeam.
a nceput sa prinda "forme"..bravos!!
dar ca sa te necajesc oleaca...mi se pare cam mic

sa va bucurati de el!

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/
[Email] [Yahoo!]
pesticu
Member
[Avatar]

IP:

malawi_crys wrote:dar ca sa te necajesc oleaca...mi se pare cam mic

.....si eu am vrut sa zic, dar m-am abtinut. acum ca mai e cineva care observa acelasi lucru, spun si eu : CAM MIC !!!!
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

pesticu wrote:
malawi_crys wrote:dar ca sa te necajesc oleaca...mi se pare cam mic

.....si eu am vrut sa zic, dar m-am abtinut. acum ca mai e cineva care observa acelasi lucru, spun si eu : CAM MIC !!!!

FOAARTE mic

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/
[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Stiti voi... mica-mica, dar ridica. S-apoi 540 de litri, atent selectionati pentru mbune, nu-i de colo!

@Crys - Nu a fost pe shestake, dar m-am gandit sa nu te incurc cu vizionarea bazinului actual de 180 de litri... iti jigneam standardele
S-apoi, gluma-gluma, galerie... dar a fost de munca. Bietu` Pomi, a tras ca la galere, n-ai vazut in poze ce bibilea scotchul, i-a crescut si barba...

@Pesticu - Dom`le, ultima oara cand am consultat dosarul tau, aveai un acvariu extrem de mic, parca 400 de litri?... Io n-as vorbi in locul tau

Cu draga inima va voi chema sa vedeti produsul finit.

This message was edited 2 times. Last update was at 20/04/2011 20:29:38

pesticu
Member
[Avatar]

IP:

repet : "...nu ca zic, dar vreau sa spun....."
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Sageti in stanga....sageti in dreapta....

Sa va vad eu atunci pe voi, cand mi-oi face unul de 4 metri. Atunci sa vedem care il are mic, care il are mare, vorbind de acvariu, bineinteles

bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

4 metri... s-ar putea sa fie mititel! Cine stie ce pond urmeaza sa-si faca unul dintre noi
Dar pana atunci, ne coafam cu ce avem. Eu unul, stau cumintel in banca mea, si astept sa se usuce siliconul, si continui sa strang cele trebuincioase pentru setupul asta.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/04/2011 23:23:38

bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

In privinta popularii acestui bazin, pot spune ca m-am decis: 10-12 Acei Msuli, 10-12 Caeruleus, 10-12 elongatus si vreo 8 Iodotropheus si o mica pata de culoare, Labeotropheus Trewavasae Chilumba, o pereche.
Posibil sa mai fie niste ajustari cand ajung la maturitate Aceii si restul copilasilor.

pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Viitorul suna bine.

Vezi ca s-a incalzit afara si se usuca siliconul mai repede

bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce sa fie oare... Ce sa fie oare???

image

Sistemul De Iluminare!!

image

image

image

In pofida faptului ca am stat toata saptamana bolnav acasa, azi am simtit ca mai imi revin oleaca si am incropit lampa cu toate cele necesare.
Momentan merg pe 2 x T5 80W, si anume Aqualine Reef White 10K si respectiv 15K. Multumesc mult celui care mi le-a adus, sa-i dea Dumnezeu multa sanatate si putere de munca
Sa vedem cum da iluminarea cu apa in el, ca momentan am senzatia ca lumineaza toata strada

Am stat 2 saptamani la uscarea siliconului... Au fost si sarbatorile de Pasti, asta e. S-apoi dragii mei, better safe than sorry.
Maine i se vor monta si intaritoarele. Si sper ca undeva la jumatatea lunii Mai cel tarziu sfarsitul lunii sa dau drumul la Mbuna Realm.

Sa ne auzim cu bine si sa auzim de bine

Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Go to: