[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Direct de la inceput  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
bogdice
Junior member

IP:

Recent, ieri, din dorinta de a avea si eu un acvariu, frumos ca a vostru, sper, mi-am achizitionat un acvariu cu stand Juwel 180 Vision, la care am primit un fitru Bioflow 3.0 si un termostat de 200w, acvariu e dotat cu 2 neoane juwel high-life 742 mmm/35 W.
Momentan nu mai detin nimic.
Vreau sa imi dati niste sfaturi pentru substrat, pietris, solutii chimice sau daca mai am nevoie de ceva hardware, in caz ca astea standard nu o sa faca fata.
Mentionez ca sunt total nou in acest hobby si nu am nici un fel de cunostiinte despre acvaristica, decat doar ce am citit aici pe forum.
Mi-ar placea sa imi dati niste link-uri cu informatii compacte si precise despre plantele care le pot pune in acvariu si chair si despre pesti.
Multumesc mult!
Sper sa aveti rabdare cu mine.

Sau cat de greu ar fi pentru mine sa incep cu un acvariu marin?

This message was edited 1 time. Last update was at 01/05/2013 14:50:25

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Bine ai venit!
Inceputul este foarte bun pentru ca mai intai intrebi si dupa asta faci
Un filtru extern este mult mai bun decat unul intern (mai ales ca nu ocupa loc). In functie de ce vei face mai departe (plantat cu pesti putini sau plantat cu multi vivipari sau ciclide, etc) filtrul acela intern iti poate ajunge sau trebuie suplimentat.
O colectie de articole din toate domeniile gasesti AICI
Scrie-ti in profil si localitatea de unde esti - poate ajuta in multe cazuri.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
bogdice
Junior member

IP:

Lucian wrote:Bine ai venit!
Inceputul este foarte bun pentru ca mai intai intrebi si dupa asta faci
Un filtru extern este mult mai bun decat unul intern (mai ales ca nu ocupa loc). In functie de ce vei face mai departe (plantat cu pesti putini sau plantat cu multi vivipari sau ciclide, etc) filtrul acela intern iti poate ajunge sau trebuie suplimentat.
O colectie de articole din toate domeniile gasesti AICI
Scrie-ti in profil si localitatea de unde esti - poate ajuta in multe cazuri.

Am tot citit si m-am uitat la poze, video-uri cu pesti si imi plac foarte mult ciclidele cum arata, dar doar cele din Malawi, dar is un pic cam mari (10-12 cm) si nu are rost, plus ca eu vreau sa fie acvariul cu plante poate si gazon (daca imi iese) ...
deci o sa merg pe vivipari adica guppy, in special, pentru ca is multe culori.

deci o sa imi trebuiasca filtru extern?
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Poti incepe fara filtrul extern care se poate adauga si dupa in functie de necesitati. Eu nu cunosc filtrul de la acvariul tau sati recomand daca mediile de filtrare sunt bune sau nu daca se poate pune ceva in locul lor pentru filtrare biologica, etc. Poate ne va ajuta cineva aici...
sa nu te astepti la rezultate foarte bune cu cele doua tuburi, care pentru un plantat serios nu sunt de ajuns.
Un substrat inert bun pentru plante si frumos ca aspect este Volcanitul de la Aqua Medic. Pentru plante trebuie sa asiguri un strat de minim 5-7cm in fata si mai mare in spate.
Cumperi plante cu crestere rapida si cu rabdare astepti ciclarea. Niste poze pe parcurs vor ajuta.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit

Ich wünsche dir viel Glück .

fostul user ozy
[WWW]
bogdice
Junior member

IP:

Ok,
vreau sa prezint si pozele, poate va ajuta

image
image
image

Ce tuburi imi recomandati?
Si inca o intrebare... substartul, nu este alcatuit din 2 straturi? Unul fertil, pentru radacinile plantelor si deasupra un strat de pietris ?

vereb wrote:Ich wünsche dir viel Glück .

Herzlichen Dank!
bogdice
Junior member

IP:

Am pus deja substratul, dar nu am gasit Volcanitul de la Aqua Medic si am luat 5kg de DeponitMix Professional de la Dennerle dupa care am vazut pe broschura ca ii recomandat la acvarii intre 100 si 140 l cantitatea si am mai luat 3 kg de ProFlora Start de la JBL. Peste toate am pus nisip negru 2-3 mm de la firma Colorkies cam 25 kg in relief ...
Inca nu am bagat nici o planta, astept pana pe miercuri cand ma intorc, ca tre sa plec cu munca ...

Astept pareri din partea voastra, daca am procedat corect sau nu ... Si daca se poate recomandari pt lumina ...

Eu am gasit pe site-ul producatorului de acavrii a meu varianta asta:

http://www.juwel-aquarium.de/en/Products/More/Lighting/Lighting-Units/Light-Unit-High-Lite-92-cm-35-W-92-cm-35-W.html?force_sid=gof3inh657bd98jv278t9jk294

M-as bucura daca m-ati lovi cu ceva sugestii pt ca nu am la cine sa apelez... e cam greu la magazin in nemtzeste pentru mine
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cred ca ai procedat corect daca te vei indrepta catre un acvariu verde, plantat altfel ai pus degeaba Deponit Mix ... Ziceai initial de ciclide, acolo nu ai nevoie de substrat fertil din cate am vazut pe la colegii care tin asa ceva (nu si eu).

Si daca vrei sa mergi pe acvariu plantat - este critic sa-ti iei si asa ceva: http://dennerle.com/de/?option=com_content&view=category&layout=blog&id=146&Itemid=206
Oricare din ele e buna (adica e mai fain sa aibe si controller, sau si manometre sa-ti arate presiunea - dar costa mai mult). Din nou, daca vrei plantate frumoase ... Acvariul e prea mare ca sa te joci cu altceva in afara de CO2 presurizat.

In afara de asta, nimic de spus ... doar ca acvariile "de firma" nu prea iti dau mult loc de manevra legat de lumina .. si 70W peste 180L de apa mi se par la limita un pic - dar poti lasa sa zicem mai multa vreme perioada de iluminare si e ok.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
bogdice
Junior member

IP:

vroiam sa iau ceva sistem co2, dar nu stiam care
Acum ma gandesc ca e nasol ca l-am luat bombat in fata ca nu pot schimba capacu de deasupra ... ma gandeam sa iau capacul ala de pe site si pe asta actual sa montez neoane albastre si sa le pun doar noaptea ... nu stiu daca e buna ideea ... voi ce ziceti?

EDIT:
Am renuntat la ideea cu ciclide, din mai multe motive: nu e destul de mare acvariul si nu pot sa il fac "verde" ...

This message was edited 1 time. Last update was at 04/05/2013 01:12:33

bogdice
Junior member

IP:

foarte tare ... am cumparat un lemn (moor wood) si surpriza ... pluteste ... nu vrea nici cum sa stea pe fund )
bogdice
Junior member

IP:

revin cu o poza de la mine din acvariu si cu 2 intrebari:

1. ce sunt chestiile alea de pe firul de iarba ? cumva alge?
2. de ce, unele plante, se ingalbenesc, inrosesc la varf?
[Thumb - IMG_20130513_192349.jpg]

bogdice
Junior member

IP:

inca o intrebare ... daca ma puteti ajuta cei care au sistem de co2 JBL ProFlora bio160.
Nu prea ies bule de co2 .. numai daca mai scutur de recipientu unde am amestecat cu apa cele 2 plicuri a si b. Dar cand scutur se intampla ceva care nu stiu daca e bine... pe langa bule, care merg in sus jos curge ceva lichid alb ....
bogdice
Junior member

IP:

pentru cine vrea sa imi raspunda la intrebari prezint si niste teste de apa ''la picaturi'' am luat setul combiset test de la jbl:
ph: 6,8
NO2: 0,01
NO3: 0,75
Fe: 0,06
la KH nu am inteles cum trebuie sa fac ...
N-am nici un peste in acvariu ...
Ma gandeam sa ma duc sa iau pestii vineri, vreau sa intreb si daca e sigur sa bag pesti ... Vineri o sa fie 3 saptamani de cand merge setup-ul!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: