Salut,o sa fiu eu primul care incearca sa-si dea o parere.Din pacate la partea de electrica nu te pot ajuta,dar sigur sunt baieti priceputi pe aici.
Revenind la bazin,sa stii ca nu este o problema daca lucrezi toata ziua,sunt o gramada de plante care nu au nevoie de atentie speciala.De exemplu,anubiasul(favoritul meu),cu toate cele 7-8 specii de diferite dimensiuni,se leaga pe lemne si pietre si este practic indistructibil printre pesti de pana in 20 de centimetri

Pe urma,java fern(microsorum pteropus) care are vreo 3 specii,la fel,se leaga pe obiectele din acvariu si duce la tavaleala,eu n-am reusit sa omor planta asta indiferent cate tampenii am facut.Plus ca nici un peste sanatos la cap nu o mananca,se pare ca are un gust oribil

Ti-am scris aici doar 2 exemple,plante cu crestere lenta care nu au nevoie nici de atentie,nici de fertilizatori,nici de lumina prea multa(plus pot sa stea linistite si cu majoritatea mancatorilor de plante,inclusiv africanii).Mai sunt multe plante care cresc mai repede si la fel de nepretentioase,dar va trebui sa ai alt substrat in afara de nisip,ca sa le poti planta fara sa le fie sufocate radacinile.
Daca totusi te-ai decis deja la un bazin cu lemne si pietre,ai mai multe variante.
Prima ar fi sa creezi habitatul pentru africani,adica apa dura=pietre calcaroase si nisip.Din pacate 100 de litri sunt cam putin,dar poti incerca.Ai nevoie totusi de o filtrare foarte buna,macar 600L/h.Poti incerca 5-6 neolamprologus multifasciatus,poate vreo 3 labidochromis caeruleus desi cresc destul de maricei,pe la 10-12 cm,sau poti incerca 3-4 julidochromis.Variante se gasesc,ramane de vazut cat de usor se gasesc pestii pe la pet-shop sau crescatori.
A doua varianta ar fi sa mergi pe dwarf ciclids,americane gen apistograma sau rams.Trebuie sa iei pietre care sa nu afecteze duritatea apei si de preferat pietris 2-4 mm.Poti sa bagi si 2-3 scalari in 100 de litri,vor fi ok,desi nu trebuie sa uiti ca sunt pesti care cresc destul de mult si au nevoie de macar 40 de cm inaltime in acvariu.
A treia varianta ar fi pietris cu substrat fertil,plante easy care nu au nevoie de atentie deosebita,si un card de puntius tetrazona,sau un card de neoni de orice culoare vrei tu,sau ma rog...alte carduri de pesti mai mititei,dupa culorile care-ti plac

Daca bagi substrat fertil,ai grija sa nu iei pesti care sapa,gen ancistrusi.Este extrem de enervant,iti spun din experienta.
Ca sa inchei...pot si eu si multi alti forumisti sa scrie romane intregi despre cum sa amenajezi 100 de litri fara sa ai nevoie de foarte mult timp saptamanal ca sa-l intretii.Pana la urma,depinde de imaginatia ta si de ce-ti doresti.Cel mai important lucru este doar sa ai pesti sanatosi si asezati intr-un mediu cat mai apropiat de cel natural in care traiesc.