[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bine v-am gasit (Robi, Arad)  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
telcy_r
Junior member

IP:

Salutare,

Ma numesc Robi am 26 de ani si sunt din Arad.

Primul meu acvariu (aprox 50-60L) l-am pus la ciclat acum o saptamana:

1 termosat pentru a regla temperatura apei
1 filtu submersibil JAD (chinezarie dar debitul pare ok poate chiar prea mare pentru acvariu meu)
1 termometru digital
1 bec economy de 20W (stiu ca e putin si foarte curand o sa pun unu de 60W)

Atasez niste poze sa vedeti setup-ul.

Din cate am citit eu pe forumuri ciclarea acvariului se face minim 2 saptamani. Eu intentionam sa o fac de 3 saptamani fara pesti insa un coleg de servici a zis ca vrea sa renunte la pesti si mi doneaza mie. Nu am acceptat deoarece nu am vrut sa omor pestii punandui intr-un acavriu care a stat la cilcat doar o saptamana. El a insistat si intr-un final am acceptat sa primesc in noul meu acvariu 4 corydoras deoarece am inteles ca sunt foarte rezistenti. Ii am de 2 zile si deocamdata par foarte multumit de noua lor casa in special ca au foarte mult loc sa se jaoce .

Am facut niste teste cu betisoare JAB Easy Test 6 in 1 (nu stiu cat de bune sunt aceste teste)
Rezultatul a fost:

Cl=OK
pH=OK
KH=in zona galbena!
GH=in zona rosie!
NO2=in zona galbena!
NO3=in zona galbena!

Temperatura o tin la 26C.

In concluzie acvariu inca nu este ciclat cum trebuie.

Acest lucru ma face sa ma ingrijorez pentru cei 4 pestisori dar asta este am ramas cu ei. Pe langa acesta am inceput sa citesc despre noi mei colegi de camera si peste tot am dat de acceas regula si anume substrat mole nisipos deoarece corydoras prefera sa "scormoneasca" dupa mancare. Dupa cum se vede in poze eu am substrat din pietris maricel si pe o bucat mica cu pietris mai marunt. Din cate am inteles exista riscu sa se raneasca la mustate. Oare chiar nu le place acest substarat sau se pot tine si in astfel de acvariu. Am vazut la pet shop pestisor din aceas specie si m-am gandit sa mai cumpar 2 in ideea sa fiu macar 6 dar acest lucru m-a pus pe ganduri. Sincer nu vreau sa o iau de la inceput sa scot pietrisu si sa pun nisip peste deoarece am si plante si nu vreau sa tulbur apa.

Astept sfatul vostru in legatura cu acesti pestisori. Si alte sfaturi si critici sunt bine venite.

P.S Era sa uit. Sunt incepator acesta fiind primul meu acvariu.

O zi frumoasa,
Robi

[Thumb - DSC01355.JPG]

[Thumb - DSC01356.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 12/10/2013 09:54:10

[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit, excelent pentru ca ai studiat inainte (sau ca de fapt studiezi in continuare)

Testele X in 1 nu sunt foarte precise, doar informative. E normal totusi ca dupa 1 saptamana lucrurile sa fie in zona galbena, de aceea nu ar fi trebuit sa iei pestii de fapt vor intarzia un pic ciclarea. Ca sa ii protejezi trebuie sa faci schimburi de apa ceva mai dese (altfel n-ar fi trebuit sa umbli la acvariu de ex) dar e drept ca sunt rezistenti. Eu zic sa fac un schimb preventiv ...

Despre pietris, cred ca e mai periculos un quartz decat pietricele rotunde pe care le ai. Problema cu pietricelele rotunde este ca mancarea (resturile de) se pot strecura mult mai usor printre pietre unde pestii / melcii nu mai ajung sa umble, si risti sa ai parte de ceva viermisori pe termen lung (caci au spatiu unde sa mearga si mancare pe care n-o mai poti curata decat cu o aspirare de substrat viguroasa).

Bafta multa, si ataseaza te rog si o poza cu tot acvariul ..

This message was edited 1 time. Last update was at 12/10/2013 10:32:43

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Bine ai venit !
Tin si eu sa te felicit pentru ca te-ai documentat inainte.

Spune-ne si valorile testelor (nu doar zona de culoare), daca iti apar pe testele respective. Ar trebui sa aiba o scala.
Te sfatuiesc si eu sa faci schimburi mai mici si mai dese o perioada, pentru a nu se acumula amoniac,nitriti,nitrati peste limita suportata de pesti.

Pietrisul mi se pare ok. Dupa ochiul meu nu are margini taioase, deci nu se vor rani cory. Cel mare mi se pare un pic prea mare, dupa cum ti-a spus Iulian va trebui sa ai grija la aspirarea lui.

Referitor la lumina. NU pune un singur bec de 60W.
Bazinul cati litri are brut si cati net?
Daca vrei sa ai posibilitatea ca pe viitor sa poti ilumina cu 1 W/litru, pune mai bine 3 becuri de 20 W. E foarte bine ca ai inceput cu lumina mai mica, dupa ciclare mai aprinzi inca unul de 20W ceea ce va fi foarte ok pentru niste plante easy.
Apropos, ce plante ai?

Daca in timp vei avea plante mai pretentioase, il aprinzi si pe al treilea. Dar asta inseamna ca va trebui sa ai si o sursa de carbon si ceva fertilizanti.
Mai este timp insa.

Ce scrie pe becul pe care il ai acum?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Despre noi
Go to: