[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ionutz din Timisoara  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
atiz
Unripe member

IP:

Bine v-am gasit!
De aproximativ 3 luni, am patruns in aceasta minunata lume a acvaristicii!
Mi-am dorit un acvariu inca din copilarie, dar nu s-a ivit ocazia. In septembrie, am primit un nano de 20 litri, pe care l-am populat cu 6 guppy si 2 sanitari(corydoras). Dupa nici o luna am cumparat din hornbach un acvariu de 180 litri, deoarece se pare ca dorintele din copilarie au aprins in mine pasiunea pentru aceste frumoase creaturi care ne incanta ochiul.
Ca sa nu o mai lungesc, in acvariul de 180 litri am aprox 28 pesti: 10 neoni, 4 guppy, 2 corydoras, 2 ancistrus, 4 molly negri, 4 molly galbeni, si 2 xipho
Plante: valisneria, cabomba, anubias barteri, bacopa monieri, bacopa amplexicaulis, justicius shinperi, lilaelopsis, HC Cuba
Lumina: cea cu care a venit capacul 2x 30W T8, am inlocuit un tub cu care a venit acvariul cu un Philips 865.
Fertilizant: JBL Ferropol si Ferropol 24
Substrat: JBL aquabasis + pietris Hornbach 2-4 mm.
CO2: JBL Bioflora 80
Filtrare: intern Eheim aquaball 180 (2403), + de o saptamana un filtru extern SERA serafil 250 cu UV incorporat (5W)
Cu stima,
Ionutz

Ionutz
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Bine ai venit Ionut

Ai ceva poze cu acvariul ? Totul pare bine pana acum ... depinde ceea ce vrei sa faci cu acvariul ? Plantat la greu, sau ceva natural si mai haotic, etc. Nu stiu cat de bine face fata CO2-ul tau la 180L ?

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
atiz
Unripe member

IP:

Multumesc mult pentru incurajari!
E plantat cam haotic, iar solutia aleasa pentru CO2 nu cred ca face fata (nu am deloc perlare la plante) plus ca si iluminarea este scazuta.
Imi doresc sa fie multe plante dar mai am multe de invatat pana la ceea ce imi doresc eu. Am studiat mult forumurile inainte, nu pot sa spun ca am si respectat tot ceea ce altii mai experimentati recomanda, deoarece plantele le-am achizitionat din Hornbach in masura in care le-am gasit, iar plantarea am facut-o dupa fiecare achizitie.
Am facut si poze, scuze pentru calitate, fiind facute cu telefonul.
Ionutz
[Thumb - IMAG0209.jpg]

[Thumb - IMAG0207.jpg]

[Thumb - IMAG0208.jpg]

Ionutz
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut Ionutz , bine ai venit , citeste te rog aici despre justicius schimperi http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/26649.page#p215212 , eu am cumparat-o la fel ca si tine si nu o sa te tina mai mult de 1-2 luni in acvariu . De la Hornbach ai luat planta ?

Iar hemianthus daca e planta din stanga jos a acvariului este Hemianthus micranthemoides (glomeratus) , nu este cuba dupa cum arata , la mine creste si fara CO2 cu aceiasi fertilizanti care folosesti si tu + Easy Carbo (recomandata de Stefan )

This message was edited 2 times. Last update was at 11/12/2013 00:08:37

atiz
Unripe member

IP:

Multumesc mult pentru informatii, justicius schimperi l-am luat din Animax iar cea din stanga este Hemianthus callitrichoides luata din hornbach, cel putin asa scrie pe eticheta.
Cu novici ca mine isi vand magazinele toate plantele de apartament ca plante de acvariu. Pe viitor o sa incerc sa merg la cumparaturi mai documentat. Problema e ca desi am o lista de plante cu ce as dori in acvariu, in Timisoara nu le prea gasesc. Am facut o comanda la un magazin online din Timisoara acum 1 luna si nici pana acum nu le-au primit pe stoc, desi sunt plante cu cerinte usoare sau medii.
Legat de easycarbo am avut o experienta neplacuta, desi am dozat 3ml/zi, mi s-au ars frunzele la Hygrophilapolysperma 'Rosanervig' (pe asta cred ca am uitat sa o trec la prezentare, desi acum am o tufa destul de mare si pare ca ii merge bine)
Ionutz

Ionutz

Forum Index » Despre noi
Go to: