[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Substrat  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
darser
Junior member

IP:

Salut ,cum se calculeaza grosimea substratului ? la acvariul meu de 25l brut cat pietris am nevoie?mentionez ca am pus 4kg dar in partea din fata unde ii mai subtire plantele stau firav in el(la schimbul de apa cand aspir substratul si le ating , ies din substrat).
stefanp
Moderator

IP:

Lungime x latime x inaltime (inaltime = grosimea substratului) , dupa care imparti la 1000.
Si afli cati litri de substrat ai nevoie. Poti sa spui direct kilograme, in general pietrisurile folosite in acvaristica se aprope de 1 litru = 1 kg

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
darser
Junior member

IP:

Dupa calcule mai trebuie sa bag 3 kg de substrat, daca tot bag imi puteti recomanda 3 l de substrat fertilizant?(pret decent )
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

jbl aquabasis plus. costa in jur de 27ron, iar punga are 2,5L.

This message was edited 1 time. Last update was at 12/12/2013 10:33:11

Mama prostilor e mereu gravida!
stefanp
Moderator

IP:

Vezi cum iti calculezi grosimea, pentru ca peste aquabasis trebuie sa pui pietris inert, cativa cm.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
darser
Junior member

IP:

Ca alternativa MANADO 3 L ar fi bun? (in caz ca nu gasesc aquabasis)
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

manado e pietris, este inert. aquabasis este o turba.

darser
Junior member

IP:

opincarul wrote:manado e pietris, este inert. aquabasis este o turba.
am luat JBL AquaBasis Plus 2.5l , zice ca ii pentru acvariu de 100 l deci imi va ajunge mult si bine.Tot 2 cm se aseaja pe fundul acvariului?
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

pentru acvariul tau e arhisuficienta punga de 2,5l. sa—l intinzi uniform pe fundul acvariului.

darser
Junior member

IP:

opincarul wrote:pentru acvariul tau e arhisuficienta punga de 2,5l. sa—l intinzi uniform pe fundul acvariului.
Il pun tot? poi zice ca ii pentru un acvariu de 100l.
stefanp
Moderator

IP:

Nu cred ca e nevoie sa pui tot sacul, vezi sa ai un strat de vreo 2 cm, precum a zis si colegul de mai sus.

Inca o data subliniez, pentru ca mi se pare ca ai sarit peste...nu uita sa pui si pietris PESTE aquabasis!

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
darser
Junior member

IP:

Pentru substratul acesta , resetup scrie pe acvariu.
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

Substratul fertil aquabasis de la JBL este acceptabil raportat la rezultate obtinute vs pret achizitie, insa in cazul in care vei dori sa faci diverse modificari in bazin (scos-introdus alte plante) vei ramane dezamagit de modul in care va tulbura apa in momentele acelea.

Ca o alternativa la fel de buna la pret, dar zic eu cu performante mai mari un pic - este vorba de substratul celor de la ARGO - AQUA SZUT, si comercializat de Maxi Pet, acest substrat nu va tulbura apa precum aquabasisul, iar plantele dtale vor arata foarte bine daca vei suplimenta si cu easy carbo (aceasta afirmatie legat de performantele substratului o sustin strict din experienta personala cu acest produs pe durata a aprox. doi ani)

http://www.maxi-pet.ro/detalji_proizvoda.23be3015c3034c5cae4232c8ac88f555.aqua-szut-substrat-pentru-acvarii.aspx

mai multe detalii vei gasi aici
http://mariuscbn1973.blogspot.ro/2013/07/substrat-argo-aqua-szut.html

alegerea iti apartine dtale, eu nu pot decat sa iti doresc ape limpezi si pesti sanatosi.

This message was edited 1 time. Last update was at 13/12/2013 11:36:37

[Yahoo!]
darser
Junior member

IP:

catalos , acum am terminat de pus substratul Jbl Aquabasic Plus si pot sa iti spun ca apa ii ok , impuritatile din ea se datoreaza refolosirii acesteia in proportie de 80%. Citind mai atent postul tau am vazut ca la plantare replantare ziceai de tulburare.
stefanp , dupa golirea acvariului am pus substratul fertilizant si pot sa iti spun ca 100% nu era pentru 100litri , eu la-m folosit pe tot in acvariul meu si in fata avea vreo 3 cm grosime si in spate 6 cm . Atasez si o poza la cald , deci cu apa cam tulbure. PS la afacerea asta am pierdut un xifo care a sarit din acvariu si inca nu l-am gasit.
[Thumb - P13-12-13_12.45.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 13/12/2013 14:13:16

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: