[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu lui Kalinake de 200l  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
kalinake
Unripe member
[Avatar]

IP:

Salut.
Am fost indrumat aici pentru a discuta despre acvariul meu.In prezentarea mea am dat putine detalii despre acvariu, cum e si firesc, cred.
Asadar, am un bazin de 100x40x50, filtrarea e asigurata in principal de un filtru facut de mine. Pe sorb am un burete , urmat de un tub mai gros in care de doua zile am pus 100ml purigen, iar in "cutie" am 3 litri de matrix si vreo opt de piatra vulcanica. Dimensiunea cubului in care e acest material filtrant este 30x30x30 deservit de o pompa Eheim Compact de 1000 l/h ceea ce-mi asigura un debit de aproximativ 430 l/h reali. Recent am pus si niste plante, cand am startat acvariul am pus 10 kg de fertilizant Aquabase iar peste el pietrisul alb (acum regret, imi place mai mult negru)Voi atasa si aici poza de ansamblu a acvariului. Nu am instalatii de CO2. Ferilizez cu Seachem Fluorish. Iluminarea e asigurata de 4 benzi de un metru fiecare de leduri, conform fabricantului fiecare banda asigura 1200 lumeni si ofera 6000K. N-am alge, cred:-), lumina sta aprinsa opt ore pe zi cu pauza doua ore.
In bazin cum spuneam am 6 cory July si 3 oto.
Ceea mai mare nehotarare este:
Sa pun un banc de neoni sau cardinali?Si mai ales cati?:-)Nu stiu ce mai trebuie spus, astept indrumari, multumesc.
[Thumb - 2014-11-30 11.20.37 HDR.jpg]

[Thumb - 2014-11-30 11.16.14.jpg]

qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit. Detaliaza putin modul in care ai aranjat mediile filtrante in cutia de plastic. Cutia este un camin de canalizare, banuiesc.

This message was edited 1 time. Last update was at 30/11/2014 16:27:19

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
kalinake
Unripe member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit. Detaliaza putin modul in care ai aranjat mediile filtrante in cutia de plastic. Cutia este un camin de canalizare, banuiesc.

Da, cutia este un camin de canalizare.
Mediile filtrante sunt asezate in niste cutii gaurite prevazute cu un soi de toarta, cand voi dori sa curat filtru nu-mi ramane decat sa le scot afara si sa le clatesc putin. In ordinea treceri apei prin filtru exista cam un litru de inele din plastic obtinute din taierea unui tub ce serveste pentru trecerea cablurilor electrice, urmeaza in alta cutie piatra vulcanica- vreo opt litri- iar in ultima cutie de sus am matrix, 3 litri. Ideea mea este ca in timp sa fie doar matrix.Pe sorbul filtrului am un burete. Sunt mutumit de calitatea apei, in sensul ca PH-ul e stabil (7), nitritii zero, duritate 8 si restul nu stiu ca n-am masurat in veci. Cum n-am idee ce valori au nitratii eu schimb apa saptamanal, 35 litri.

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: