[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
substrat alb inert- recomandari  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ns22
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor! Azi doresc sa-mi amenajez acvariul. astept doar sa primesc filtrul jbl e701 comandat de la emag sa-mi soseasca si sa vina ''guru'' meu sa ma ajute in amenajarea lui.

Trebuie sa precizez ca sunt incepator aproape absolut, si anume e primul meu acvariu de mare capacitate ( am mai avut unul din cornier in care am crescut 2 guppy in copilarie).

Setup-ul vreau sa fie unul basic, insa tin neaparat sa am substrat alb inert datorita cromaticii, reflexiei luminii samd.

Bineinteles ca voi pune si substrat fertil pentru plante, deoarece nu voi creste doar cyclidae( sau cum se scrie)...

intrebarea este, ce substrat alb recomandati? doresc unul cu o granulatie maricia, sa fie mai usor de intretinut cand fac pe vitanjorul.

eu mai vazusem pe site-uri JBL White sau Snow, insa in Hornbach am vazut ca arata exact ca un nisip fin de rau si granulatia nu ma incantase absolut deloc.

Mii de multumiri pentru ajutor!

Soarele straluceste pentru toti!
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Legat de substrat ti-am scris dincolo , conceptul de granulatie mare=usor de intretinut =total gresit, spatiile dintre granulele mari devin depozit de resturi si oricat il aspir nu vei reusi sa-l cureti indeajuns ceea ce va duce in timp la nitrati si fosfati mari si implicit alge plus o apa de calitate slaba , nisipul fin nu se colmateaza asa repede mizeria ramane deasupra si poate fi mai usor aspirata plus ca in profunzime distanta dintre granule e perfecta pentru bacteriile folositoare : la suprafata aerobe iar pe la 2,5 cm cele anaerobe , pe cat se poate nu deranjezi mai adanc de atat substratul doar aspiri la suprafata , tot substratul va functiona ca un filtru, dar trebuie sa ai si curent suficient in bazin ,adica sa se miste putin apa nu sa balterasca :300-500l/h e suficient daca vei folosi un extern cu ce se pierde la diferenta de nivel cat urca in acvariu pe acolo vei ajunge , in filtrul extern scoate bilele de plastic , lasi doar un burete la sertarul de la intrare in rest bile si cilindrii ceramici, adica siporax, matrix sau alt material asemanator pentru suport bacterii ,din astea cat de mult in filtru, spor

This message was edited 1 time. Last update was at 21/03/2015 14:41:18

[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: