Deci acum 3 saptamani am pus bazele unui nou acvariu (dar asta dupa ce am citit intradevar nu indeajuns de mult despre unele lucruri) pt ca aveam deja experienta cu vreo 2 acvarii plantate nereusite.
Detaliile acvariului sunt:
lungime 60cm x latime 30cm x inaltime 30cm = 54l
filtru intern EHEIM 150l/h
incalzitor Jager 50W
lumina SunGlow 1 x 15W + reflector (din constructie avea doar 1 neon

eu doar am schimbat neonul)
termometru sticla MP
substrat nisip + pietris cu granulatie 2-4 mm
TetraPlant CO2-Optimat + fertilizanti: JBL The 7 Balls (adaugate inainte de ciclarea acvariului) + Tetra Easy Balance (adaugat la setup-ul acvariului)
Link acvariu:
http://grand-prix.se/product_info.php/products_id/4473
Plante: Eleocharis parvula (nu stiu sigur), Anubias congensis, Echinodorus (nu stiu din care), Bacopa Sppirallis, Bacopa Monnieri, Hygrophila (Nomaphila) Aquatica si Hygrophila Polysperma.
Pesti: 5 Puntius Tetrazona si 3 Puntius Conchonius
Fotografii: Nu sunt foarte reusite din pacate.
As dori sa primesc sfaturi din partea voastra referitor la design-ul acvariului (ce trebuie modificat, ce este bine/rau...etc etc) si daca se poate niste raspunsuri la urmatoarele intrebari
1. Este corect ca pe timpul utilizarii TetraPlant CO2-Optimat ...respectiv in timpul iluminarii (12 h sa nu se foloseasca filtrarea...ci doar pe timpul noptii?
2. Ce nutrientii imi recomandati pentru a avea un acvariu bine plantat si sanatos

(La ora actuala vad ca plantele scot bule de oxigen :-P dar nu folosessc nimik)
3. As mai putea sa adaug vreun peste in acest acvariu? (care ar fi raportul ideal pesti-plante-acvariu?)
4. Ce plante sunt acestea?
Echinodorus .... ???
Eleocharis parvula ???
Multumesc.