[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cum se curata peretii interiori?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Kaligula
Unripe member

IP:

Salutare! De 2 saptamani m-am hotarat si eu sa imi procur un acvariu. Inainte de asta am citit cat am putut de mult pe forum tot ce s-a putut (sau aproape tot...) si am luat asa: 1 bucata acvariu de 30 l cu incalzitor, filtru intern, capac cu neon, 1 planta naturala (nush ce e), turba, nisip fin si nisip grosier-pietris. Dupa ciclarea de 1 saptamana (cu apa statuta 1 zi+aquasafe) am cumparat: 2 xipho mascul-femela, 2 corydoras, 2 scalari, 4 neoni si 1 Epalzeorinehus (asa mi-au spus de la magazin). Marti, 6 XI 2007 am pus pestii.

Pana acuma totul e ok, sunt sanatosi (zic eu), activi, se hranesc, deci e bine....

Problemea mea e alta...am schimbat pana acuma o singura data apa (cam 20%), am curatat buretele filtrului si.....dupa 1 zi filtrul e murdar tare la loc. In plus peretii interiori nu sunt curati ca la inceput (au o culoare usor spre verzui). Precizez ca apa a fost limpede cam 2 zile dupa ce am bagat pestii.

Intrebarea mea e: cum se curata peretii acvariului?
arathemis
Member

IP:

Nu stiu ce ai citit, dar se pare ca ori n-ai citit destul, ori n-ai citit cu atentie.

Pestii aia is foarte multi pt acvariul tau. Citeste asta ca sa te lamuresti: http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=220

Lasa in acvariu doar cei 2 cory si cei 2 xifo. CIteste despre fiecare specie cand o cumperi. Daca ai fi citit ai fi stiut ca neonii sunt pesti de card, deci trebuie sa fie macar 8-10 neoni in acelasi acvariu ca sa se simta in siguranta in grup. Scalarii aia 2 au nevoie doar ei 2 de 120 L de apa. Scoate, doneaza, vinde si lasa doar 3-4 pestisori de talie mica in acvariu.

Nici nu ma mir ca ti-au aparut alge pe pereti, la ce suprapopulare ai acolo.

Si acum sa raspund si la intrebarea ta: Peretii se curata cu o racleta (o gasesti in magazinele de profil) sau cu un card bancar expirat, sau cartela telefonica etc.

Plants should populate aquariums. Algae are not plants.
[Email] [Yahoo!]
aladin
Junior member

IP:

mai gasesti de asemenea si o pereche de mgneti special conceputi pentru curatarea geamului.....intreaba la pet shop
in cazul in care algele sunt mai batrane(dure) poti sa apelezi si la un burete de vase nou ,si care are o parte mai abraziva ...
Kaligula
Unripe member

IP:

L-am ascultat pe arathemis si cum am ajuns acasa am luat cei doi scalari si i-am dus inapoi la pet shop.

Vreau sa revin cu amanunte privind itemele mele: acvariul e Aqua Szut cu toate dotarile primite din pet-shop (filtru Kameleon 280, incalzitor de 25 w, neonul cu capac e din fabrica-nu srie pe el ce fel e), iar planta e Microsorum pteropus care am cumparat-o intr-o singura bucata si am desfacut-o in 2 in acvariu.

Oare filtrul nu e prea micut pentru asemenea acvariu?
Kaligula
Unripe member

IP:

Aaaa, am uitat care e istoria la acel Epalzeorincus? Cei de la pet-shop mi-au spus ca e mancator de alge verzi.

Nu tare vreau sa renunt la el ca e foarte jucaus (cu unul din cory) si vreau sa stiu daca imi aduce beneficii sau si el e in plus.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: